Saturday, September 06, 2008

Cutinya Mama Aqilah....

Hari ni mama cuti...ini semua gara-gara berjayanya si azlina kawan mama kat ofis tu..memujuk ajak pegi Sogo ada sales tuk member card...hish...selama ni pegi gak..tapi takla sampai aply cuti kan...apapun layankan ajelah...tapi itulah...berbelah bagi je hati ni pagi tadi nak tinggalkan Aqilah..yerlah selama ni kemana pegi Aqilah mesti mama angkut gak..tak peduli hujan panas ribut petir...entahla klu berjalan anak tinggal kat umah ni...cam ada yang tak lengkap je rasa...perasaan tu mang cam tuh...orang kata....berjalan tinggalkan anak..lehla senang2 kan...pada mama tak...asyik teringat dia kat umah je...nak membeli pun tak senang...patutla semua orang dok bawak anak je...sanggup anak jerit anak nangis..janji anak ada sekali...tapi sianla kan...sesak2 cam tu bawak anak...paling bagus...tak yah pegi..habis citer..muhaahahha....

Cam last year shoping raya 3 beranak..sehari suntuk dari pagi sampai ke petang...we all soping kat ampang point je..alhamdulillah orang tak la berasak2 kan...maybe sebab shoping complex..maybe barang mahal sikit..tapi tak per..selesa...maybe this year we all soping raya pun kat ampang point je kot..atau midvalley..tak pun One Utama..bis citer...huhuhu...apapun kena tunggu gaji 25hb..dengan bonus sekali...yeh..yeh..bonus...tak banyak...sikit pun dah alhamdulillahkan...

Berbalik citer pi sogo tadi...janji dengan kawan mama kul 9.30...tapi mama sampai kul 10..we all parking keta masing2 kat semua house je..pehtu pakat jalan kaki berdua ke Sogo...sebelum sampai semua house..mama lalu depan Sogo tuh...dalam kul 9.55 orang punya ramai dah balik bawak beg sogo berbondot2...hish..hish..lepas subuh terus terpacak kat Sogo gamaknya diorag ni kan...hish..hish..hebat tul...mama tak kuasala...

Punyalah ramai umat...tapi dah alang4 dah sampai situ...beli la apa yang patut...banyak dress mama beli...tapi sekarang ni suka sangat tengok Aqilah pakai overall..belila sepasang...alahai terkecik lak beli...ngam2 je ngan badan Aqilah..hish..hish...beli baju tuk anak pun leh terkecik..haru tul mama ni kan...

Ni lah hasil rembatan tadi....

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Semua tuk Aqilah..satu je Sweater Voir tuk mama...kebetulan murah sangat..mama pun capai selai....

Pehtu...petang tadi lak...mama gi post office...bayar bil letrik seme..dah alang2 bercuti kan...hajatnya nak singgah maxis nak bayar bil broadband...dah hujan lebat ya amat..dahla bawak aqilah...takleh jadi...terus ke Bintang Spectrum cari post ofice kat situ je..senang parking kat atas..so tak kena hujan...dah lalu kat depan post ofice ada orang jual hand beg lak....dahla mama tergoda kat satu beg nih..memula malas pandang..buat dek je...tapi aqilah dok main2 lak kat situ..hiks aqilah gak kena kan...jadi alasan...aqilah dok memain tepi handbeg tu kan...dahla mama dok jeling2...dah jeling2..pehtu...tengok2la...dah tengok2 dah tentu kena beli2 kan...nanti dalam keta dok teringat beg tuh lak...beg ni murah je...act mama banyak beg memurah je..sebab leh tukar selalu..beg ratus2 ni jarang beli...sebab mahalkan...jarangla beli..hiks...

Photobucket

Photobucket

Beg rayalah ni kot..pakat dark pink je seme....papa kasi idea..dark pink tuh...mama sukaaa......hiks....

Okla...esok cuti sabtu..n ahad..ingat esok nak gi terjah Nagoya lak aar lagi sekali...every week dok ziarah Nagoya tuh kan...ada je kain nak beli...atok Aqilahla...dia nak beli kain tuk anak pengasuh Aqilah tuh...atok aqilah nak jahitkan baju kurung tuk Kakak Baby Aqilah dengan Kakak Nety (Kakak pada Baby) so kena cari kain lagila...mata mama dah ngantuk ni...apa hal esok mama sambung entry lagi...insyaallah..klu masa mengizinkan...

13 comments:

lindosh said...

dah soping baju raya yewww

PuteriSatu said...

lind ~ hiks....tak de la..sesikit je dik...

su said...

cantek la semer baju aqilah!huhu!su tgk sumenye sweet!...pandailah akak carikan....su pon tgh dok pening nak carik baju 2 anak buah su(anak sendiri xde..huhu)...

azrina said...

salam akak...
mesti ramai org kan kt sogo smlm..
yela org cari baju raye...
semua baju aqilah cantik2 akak beli..comel sgt!:)

shafa said...

byknyer baju aqilah...
nih untuk raya ker semua..??
bestnyer mewah bj raya npk gayanyer nih...

Intan Rosnitta said...

Cantiknya beg tu! :D

PerantauSepi1306 said...

mam aqilah percayalah.. org yg kuo awal tu kul 8.15am dah berbaris depan pintu masuk tu lah kot.. tp syioklah dpt all those nice thingy dengan rega murah.. bergaya sakanlah baby u nanti..

izman said...

mak ai... soping sakan ko ni.

baguslah ko ingat anak walau gi mana2, tapi jgn kes tertinggal anak masas soping dah la.

Mommy Lily said...

huhuhu best la mama aqilah boleh masuk beli brg kt sogo membercard sale tu.

mami pegi hari ni tadak parking. tkleh masuk sampai sudah

cantek baju2 aqilah tu

nono said...

salam,
nono dah buat n3 tue dr semalam lagik kak...akak try view kat blog nono erk..:)

KV said...

sakan mama qilah shopping raya ni! Hehe

Oyis said...

geram la tgk baju2 aqilah ni... cantik2... best betul citarasa mama aqilah ni... semua kita berkenan! untung aqilah :)

CuTeMiUt78 said...

cantik2nya baju aqilah.