Wednesday, September 17, 2008

Joinnya Tadarus & Khatamnya Al-Quran di De Sri Endon Putrajaya...

Alhamdulillah hari ni masuk hari ke 17 kita semua berpuasa...dan alhamdulillah sekali lagi kerana kita semua diberikan kesihatan yang baik...untuk menunaikan ibadah yang hanya datang setahun sekali...dikesempatan yang hanya datang sekali setahun ini...memangla kita seharusnya memanfaatkan bulan yang mulia ini...tapi macam mama ni...nak terawih...memang dah susah sikit nak pegi...lebih2 ke masjid...teringat masa zaman bujang-bujang dulu..kekadang rasa rindu gak saat-saat masa bujang dulu...tapi kebahagiaan sekarang lebih bernilai dan tak terungkap dengan kata-kata...alhamdulillah...

Kebetulan di ofis...Puspanita adakan Tadarus beramai-ramai...mama joinla dah 3 tahun mama join... we all bahagikan juz-juz untuk dibaca...di penghujung ramadhan we all pun buat satu majlis khatam quran beramai-ramai...alhamdulillah...berkesempatan menyertai tadarus ni...semoga tuhan memberkati setiap ibadah yang kita kerjakan...insyaallah....

Dan semalam juga...we all join Puspanita Kebangsaan Tadarus dan sekaligus Khatam Quran di De Sri Endon Putrajaya...anjuran JAKIM bersama Jabatan Perdana Menteri...alhamdulillah...mama n group baca 3 juz...sesekali majlis macam ni menyeronokkan dibulan mulia ni...alhamdulillah....dan ni ada gambar semalam...pas majlis...kita snap gambarla kat De Sri Endon yang indah itu kan...








Lepas Tadarus sementara tunggu nak khatam quran..


Abaikan muka mama yang dah gumukz itu ye...


Posing kena sorok2kan sikit badan...baru nampak kurus sikit..hiks...

17 comments:

rosmona said...

aka keje kat jab ape ekk??kite ni dekat je sebenarnyer..

PuteriSatu said...

mona ~ alahai ye ke...akak kat kl..bukan ke mona kat Putrajaya?

rosmona said...

ho ye ker..saye ingt jiran.sbb majlis tu kat dewan seri endon..huhuhu...malunyer..

PuteriSatu said...

rosmona ~ hiks...tak per..akak dari kem penerangan...ke putrajaya untuk majlis tu je Na...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

amboi bestnyer ader macam-macam majlis

chuya @ mama mimi3 said...

best ek... leh join aktiviti2 camni.. slalu gov byk kan aktiviti camni...

PuteriSatu said...

CB ~ kat ofis ni memang bnyak aktiviti CB..

PuteriSatu said...

chuya ~ a'a tul tu...nak ngan tak nak je join...

Khas Lysha said...

bestnyer dapat join tadarus beramai2.. tahun ni opis sy takde buat tadarus lak mcm tahun lepas sbb dah tuko bos baru.. huuu..

PuteriSatu said...

khaslysha ~ ya ke...sayangnya kan...

CuTeMiUt78 said...

seronok kan dpt tadarus beramai2 macam tu..

PuteriSatu said...

cute ~ a'a tul..memang seronok ko..insyaallah tahun depan tingin nak pi lagi aar...

fara mustapha said...

puteri1 keja kat mana? goverment servant gak ker....skrg ni mmg susah sikit nak solat terawih sejak ada anak ni kan....fara dulu pun rajin...skrg ni...si bob ajer dapat gi...kita duk ler melangut melayan anak kat umah...taklah gemuk...sedap2 ajer badan tu...yg penting hubby sayangggggg....heehheh...

PuteriSatu said...

fara ~ a'a kan..dah ada anak kan..gitula....

green apple said...

tu yg best keje kerajaan ni, ada slot tadarus lagi, kan?

PuteriSatu said...

Di ~ ye betullllll...

PerantauSepi1306 said...

alhamdulillah... dah khatam dah seme yek... siap berbunga telur tu :D