Monday, September 01, 2008

Updatenya Bermacam Cerita...

Dah lama sangat mama tak update blog...kebizian melanda...keadaan tak mengizinkan...ada yang sms...tanya bila nak update fotopages n blog...hiks...ada ke yang sudi membelek fotopages n blog mama nih kan...maybe peminat Aqilah lah kot kan...maybe la...okla...mama try gak update...sanggup ni bersengkang mata ni....

Cerita hari Jumaat...

Photobucket

Selama ni Aqilah asyik enterpreme sensorang kan...kali ni mama tempek gambar Aqilah ngan Cik Ngah kesayangannya...ni kan...klu Cik Ngahnya ni datng umah, kebetulan tetiap hari Jumaat mama kan balik umah...selalu Cik Ngah Aqilah pun ikutla...see...Aqilah mang tak pandang mama dah...dah mcam lupa diri mana satu mama dia mana satu mak sedara dia kan klu cik ngah dia datang...sukatila...leh mama relek2...lalalalala...

citer Hari Sabtu...

Act plannya nak balik kg...sian Atok Aqilah...dah windu kat kg kan...kebetulan Isnin cuti merdeka Day...we all pun plan nak balik kg Sabtu pagi...niatnya nak tinggalkan aje papa Aqilah..hiks...tak baik tul kan...looor..bis papa selalu keje sabtu kan...nasib orang kerja sabtu cam tu la...kena tinggalla jawabnya kan...tapi sebab niat tak baik tu kot...huhuhu...plan tu tak jadi...coz atok Aqilah tak cukup lagi shoping last weeknya...atok aqilah nak cari kain lagi....tuk cucu2 sedara dia plak kan...kita layan ajelah kan...bis..dah papa aqilah kerja..sapa nak dukung aqilahkan..mama??? adeeh mama tak larat la nak oi nak dukung...nak dukung satu hal...Aqilah klu kat shoping kompleks...cam kumbang lepas tali..itu pepatah atok aqilah kasi kat Aqilah...tak diam sesaat...jenuh nak tangkap dia...nak kurangkan beban mama dukung Aqilah...mama pun trylah letak aqilah dalam stroller nih...alhamdulillah...baik lak dia....lalalalala...senang la hati mama pas ni nak bawak aqilah jenjalan tanpa papa kan...(hiks..niat keji lagi kan...tak baik tul)....apapun aqilah be gudgirl la ri sabtu lepas...

Photobucket

ambik gambar cam tak de motif je kan...??? kat kedai kasut tunggu atok aqilah pilih sandle..

Cerita terbaru akan disambung di entry seterusnya...ye...

26 comments:

Khas Lysha said...

mmg tak larat la kan nak dokong budak time shopping nie.. lebih2 lagi biler dia start meronta hadoii mmg tak sanggup.. belom dia lari lagi.. nak mengejor nyer satu keje plak..

sama la ngan husband sy.. keje ari sabtu.. tak dpt nak bercuti dgn puas..

PuteriSatu said...

khas lysha ~ itula pasal...betulla sesangat kan...

~dyla~ said...

baiknya aqilah duk dlm stroler tue.. senang la nak gi soping2 mcm ni ek...

PuteriSatu said...

dyla ~ itula pasal...bagus sekali tuh...

nuarliesya said...

baik nyer Qilah duk dalam stroller tu...kalau lieza lagilah tak boleh kuar kemana2 kalau hubby tak dak...seksa nyer nak kepong 2 beradik tu.tambah sekarang si ALyssa dah berjalan lagilah ponat nak bekerjar sana sini....

puan.cokolat said...

akak... bagi saya gigit sekali pipi aqilah... lehh???
geram sgt!
samalah dgn afif kak... seminit takmo dok diam!

hazlin said...

Biasalah bebudak. nasib baik sorang. Kalau tiga? empat? dah besar tak apa. boleh buli angkat barang. he.. he..

cutemiut78 said...

memang ler tak larat nak dukung kan.. sama ler klu berjalan ngan dak mirul tu..adduusss.. tak sanggup rasanya.. lebih2 lagi sekarang ni amirul makin bertambah2 berat.. ibunya gak yg makin kecik..

i'm ソソ said...

selamat berpuasa untuk mama aqilah sekeluarga

KV said...

kv masih lg pakai baby carrier tu utk dina. Tatau la brapa bulan lg boleh guna. Tp senang, mcm dia takde je masa nak shopping tu. Wahaha

PerantauSepi1306 said...

shumell nye duk lam stroller wit the pp gebus tu.. ;D

Aleeya said...

salam ramadan 1429h yer..

antalya said...

anak beranak kaler pink ha..cantik

PuteriSatu said...

nuarliesya ~ itula kan....bebudak nakal gitula..lasak ya amat..

green apple said...

sepesen muka ko ngan adik ko.

PuteriSatu said...

nurul ~ hiks...geram sampai nak gegit ye...itula lasak kan...

PuteriSatu said...

hazlin ~ klu 3...tak kuar umah je kot...

PuteriSatu said...

cutemiut ~ a'a...semangat ya amat....tak larat rasa nak dukung...iyerla dah besar kan..

PuteriSatu said...

oli ~ selamat berpuasa juga untuk oli sekeluarga...

PuteriSatu said...

kv ~ ya ke....untung kan...

PuteriSatu said...

Perantau Sepi ~ tuh time baik tuh...hiks..

PuteriSatu said...

leeya ~ salam ramadhan jugak untuk aleeya sekeluarga..

PuteriSatu said...

yun ~ belum pakai..lum tahu cantik ke tidak..muahahaha...

PuteriSatu said...

Di ~ bis dah nama kembor...ko nih...

nanonano said...

ank branak pinky..
sweeeeeeeeeettt..

PuteriSatu said...

NANO ~ SWEET kan..kaler dia sweet tuh yang kenan tuh..