Saturday, September 20, 2008

Shopingnya Raya Part 1

Pagi tadi mama dah janji nak tempekkan hasil yang dirembat mlm tadi punya shopingkan...so supaya tidak menghampakan semua...mama pun tempekla kat entry kali ni...tapi nak dijadikan cerita...we all ingatkan shoping komplek nakla tutup lewat sikitkan..tapi sharp gak 10 malam tutup...geram tul...kelam kabutla kan...nampak gayanya shoping malam tadi jadi shoping siri 1 la kan...(niat nak gi shoping lagi la tuh kan...)wekekkek..tapi yerla...banyak barang lum dapat...kasut Aqilah..Stokin Aqilah...takkan raya tak de kasut baru kan Qilah kan...wekekekek (sebenarnya mama dia ni yang banyak barang lum beli...) hahahah...apapun... kita layan gambar-gambar mlm tadi...Destinasi Shoping Part 1 ni...kat Ampang Point...dekat umah je kan..senang..pas berbuka...solat..terus terjah...



Mula-mula...mestilah layan tujuan pertama kan...iaitu..baju raya Aqilah...plannya nak belikan dia 3 pasang...masuk-masuk kat sini berkenan cuma sepasang je....legging kat moms care ni nampak cantik...so mama ambikla satu...memurah je sebab ada less kan..kat dalam tu..Aqilah punya nakal ya rabbi...semua benda dia nak punggah...pehtu..siap nyanyi...agaknye dia ingat moms care tu papa dia punya gamaknye....dalam 40 minit gak we all kat dalam tuh...try baju 3-4 lai kat Aqilah...baju yang ke-3 baru berkenan...







Ok..dah dapat baju, legging n klip rambut tuk Aqilah....
So..kita jenjalan lagi....



Singgah kat Brand Outlet...tengok gaun kot-kot lawa...tapi tak de yang lawa...cuma papa sempat belikan kemeja untuk ayah mertuaku dengan baju raya dia je...



Lawakan...yerlah katakan dark pink tahun ni kan...t-shirt harusla pink gak...tapi kan..mama berkenan sangat kat t-shirt tuh...lenkali nak beli gakla...pakai sama kaler..sama design...mesti romantikkan...harus beli...tunggu shopping part 2..bolehkan papa...wekekek...

Rupanya kat Royal Ampang Point ni banyak gown rupanya...



Jenuh dok cari kat tingkat bawah...rupanya...hish..bersepah gown memacam design....last-last u all tahu..we all melangkah je masuk royal ni...pak guard royal tu dah tarik pintu...ha...ape maksudnya tuh...maksudnya nak tutupla dah kah...mana sempat nak pilih gown Aqilah...adohai..mama dah nampak satu gown lawa ya amat....tapi uwaaa...pak guard tu dah nak tutup pintu...papa cepat-cepat ajak balik...nanti dah tentu eskalator tu diorang offkan kan...nanti menapak turun tangga...so cecepat we all pun turun...tunggukan kami lagi ye Ampang Point...untuk Shoping Raya Part II...

38 comments:

CuTeMiUt78 said...

eeiiii...tomeinya baju aqilah.. eh, gaunnya cantik2 ler..sib baik ler anak aku lelaki, klu pompuan mau beli gaun gak..

PuteriSatu said...

cute ~ klu geram beli kat anak aku pn jadi...hiks...

izman said...

perh.. comel2nya pakaian aqilah. jeles ni. nanti aku akan bawa anak2 aku lak

PuteriSatu said...

iz ~harus bawak iz....

DYLA said...

kak,
cantek2 ke gaun kat situ? price dia mcm ne? ok tak? ada yg saiz inas?

PuteriSatu said...

dyla ~ ada...banyak...price dia pun okla..tak mahal sangat...ada diskaun gakla...

Yani Yusuf said...

mesti comel aqilah pakai baju tu nnti...jgn lupa snap gambar yer mama aqilah

PuteriSatu said...

yani ~ insyaallah...

aNIe said...

Akak ni sampai sekarang suka membelek baju2 anak2 perempuan...maklumlah...3 org lelaki dpt sorang pompuan pun tak suka pakai skirt...nak beranak lagik...dah tua plak rasanya...

PuteriSatu said...

kak anie ~ ala akak nih...mana la tua sangat pun....tak perla kak..cuci mata orang kata kan...

curseshadow said...

waa.. kak .. shopping sakan.. blanjeerr

PuteriSatu said...

zul cursesyadow ~ ala tak dela sakan pun zul..sikti je..

cokolat said...

dah agak dah kat ampang point... lama tak gi sana...
comel kak bj raya aqilah.. sweet!

cendawanintim said...

sweet ajer baju qilah...mesti cantik pakai nanti..

zino said...

berapa round nak soping ni hehe

PuteriSatu said...

nurul ~ ya ke...datang situ..hint2 la kat akak..leh jumpa jumpaan...

PuteriSatu said...

cendawan ~ tantek ek...pilihan papa Aqilah..

PuteriSatu said...

zino ~ ekekek..selagi tak habis beli....

fara said...

Wah,nampak gaya dr entry part 1 tu masih banyak part2 lagi ye kak?ehehe

comel2 la gown2 tu kan>sayang xsempat nk rembat kan..

elyies said...

cantiknya baju t-shirt papa aqila..berapa RM tu kak put3...kita raya ni tema color sama dark pink..hehehehe

PuteriSatu said...

fara ~ a'a tul...cecomel seme...

PuteriSatu said...

elyies...alahai..tak la mahal sangatpun...oh sama ye..okla nanti kita ambik gambar ye...

SyahNur said...

same la kite... smlm pun br shopping kt ampang point je.. dekat skit ngan umah.. tp twins kene tinggal sbb kalo bwk diorg nnti, x jadik shopping.. jadik adegan kejar-mengejar plak.. huhu..

HasneY said...

Salam kak puteri- itulah kalau shopping baju girl memang giler..tak tahu nk pilih mana satu..semua cantik2...Has biasala..selalu shopping kt jusco jerk..hari ni ayahnya balik..so esok malam kot baru nk keluar..lagipun by end of this week dah nak balik kg. Kak puteri raya mana?..

i'm ソソ said...

cantiknya baju aqilah...mama aqilah kena tayang gambar masa aqilah pakai baju ni tau...

PuteriSatu said...

shahnur ~ oh ya ke...klu kelmarin sure kita terserempak kan...

PuteriSatu said...

hasney ~ akak raya temerloh dulu..pehtu baru balik sepang...

PuteriSatu said...

oli ~ insyaallah...

Nurmala said...

oo..umah akak dekat ngan ampang point ke.. dekat je la kita ni ek rupanya..hehehe..akak dok mana??
Tu sbb la kita suka shopping siang² kak..banyak masa..hehe..semalam kita kua umah kul 1 pm, g shopping sampai lepas buka..sbb kita penah g shopping lepas buka..x sempat..

PuteriSatu said...

nurmala ~ oh ya ke...nurmala dok kat ner....camana nk soping siang dik...hubby akak kerja...susah nak aply cuti....

atty's said...

cantik2 nya gown tuk girl..

rosmona said...

akaaaaaak...cantik legging qilah..saye susah nk cari legging hanna..size ade masalah.lagi pulak die tu rendah..huhuhu..

gee ryder said...

sory mencelah,blog hopng fr dyla,cntiknye gown aqilah..ank sy laki tp suka tgk bju gal,cute2..erm sy pn suka g momscare kt one u..bdw,slm knl.. :) kta xchnge link leh?

kirana said...

mak aiii kak oiii...tak cukop lagi ke baju aqilah...aritu kan dah soping sakan kat sogo...ish2 sakan sungguh mama ni

fara mustapha said...

cantiklah baju aqilah....ini yg dah ke berapa ni...mesti shopping sakan ni kan...heheh...best....

shabaneeny said...

Kat Ampang Point? Tingkat Brp? leh la kot nak gi ushar apa yang patut.. :)

antalya said...

xsuka pegi ampang point sbb leceh parking.berkenan ngan tshirt pink tu kak.sygnye my fiancee xnk pkai bj pink

nanonano said...

lawanye baju aqilah yg 1st tu..
ley pakai ptg raye,
baju kurung kak?
hihi :p