Wednesday, October 08, 2008

Degilnya Aqilah...

Sekarang ni...Aqilah dah pandai menakal...klu menakal sikit-sikit tu mama rasa ok lagi...tapi klu nakal yang membahayakan diri tuh...orang kata biar anak menangis daripada kita yang menangis kan....bila masuk keta je..dia dok buat hal nak dok kat tetengah ni...hangin je mama satu badan....kita bimbang mana nak tahu keta brek emergency...eii nauzubillah....

Dok dalam carseat mang tak nak la..buat lak klu jalan dedekat kan..klu balik kg tuh..dah confirmla dia dok dalam carseat dia...dah tentu senang hati mama kan....ini tak....


U all tengokla memula ok jer...


Baik jer...


Pehtu...tengok...eeeiii...


Hangin satu badan....bila kata jangan dia keraskan badan dia....last-last mama tarik jer pegang kuat-kuat dok atas riba....nangis pun nangis la....

51 comments:

haJa*darLingZ said...

betollah kak...mak pun slalu ckp...biar dia nangis jgn kite yg nangis tgk dia...dihah pun lg menakal...lg kite kate jgn..lagi dia buat...

DYLA said...

kak,
dpt sy bygkan aqila keraskan bdn tu.. hehehehe..

aqila jgn degil k, kang babap punggung tu kang..

mama ranggie said...

memang penat melayan kerenah anak2 bile dah makin membesar ni kan?tp seronok...

nanonano said...

ikot prangai mama die ms kecik kot,
hihihi :p

PuteriSatu said...

haja ~ tuhla kan....bebudak mang gitu..menakal ya amat...

PuteriSatu said...

dyla ~ itula..bila dia keraskan badan tuh..takleh nak wat ape la...

PuteriSatu said...

MR ~ tul tu...menyeronokkan...walupun penat..

PuteriSatu said...

nano ~ yerla tuuuh....mama dia baik tak nakal...papa dia kot..hiks...

nasazfrog... said...

ermm kak same la dgn dek wani,, budak mmg camtuh la kak kan,, klu kiter tak ikutkan kate dia,, melalak la pulak,,, :)

PuteriSatu said...

nasaz ~ tul tu nas....bebudak kan...klu tak gitu..bukan bebudak namanya...

Kebod's Family said...

Alya skang nie masih nak la lagi duduk dalam seat dia...klu tak nak duduk kiter bawak keta pun tak tenangkan..

PuteriSatu said...

kebods ~ ya ke...Aqilah klu perjalanan jejauh okla..dia nak la lagi..klu dekat2 dia tak nak....

ita.itu said...

alahai comelnye..eh muka dia sama ek mcm anak vp

akumasihdisini said...

sama laa ngan anak aku yang no 2...nakal sesangat...kalau ditegur dengan baik...makin menjadi2...kalau dimarah terus menjerit melolong...mati akal aku...

PuteriSatu said...

ita ~ hiks...ramai yang cakap gitu...kebetulan cam kembar lak kan...

PuteriSatu said...

cikgu aku ~ ya ke...hiks...tuhla pasal..bebudak kan..mang cenggitu..

i'm ソソ said...

betul kata akak tu...malang tu tidak berbau...
aqilah sangat cute laa...dia sesuai dengan color yellow laaa....namapak ceria sangat...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

mmg kan..kekadangg geraammm sesangattt...

CuTeMiUt78 said...

ha'ah memang betul kan.. perangai bebudak ni sepesen je.. amirul pun suka bebenor duk kat tgh2 seat tu.. bila ditegur.. amboi dia blh keras bdn tak mau bergerak.. geram tul..

nuarliesya said...

mmg betul biar dia nangis jgn kita yang menangis...Aqisya suka sangat duk kat tengah2 antara seat tu..puas larang..lagi larang lagi dia duk...sekarang nie si Alyssa pulak mengikut...kekadang tu terpaksa juga babap diaorg bagi takut sikit..menangis pun menangislah...

antalya said...

mungkin bila dh terjatuh sekali dia akan serik..tp harapnye xkan luka bila jatuh tu

PuteriSatu said...

oli ~ ya ke oli...yellow sesuai ek..selalu kan pakai pink je...

lady D said...

aqilah sama je perangai dgn anak lady D,oneira...

PuteriSatu said...

zu ~ itula..bebudak gitula perangainye...mencabar kesabaran kita...

PuteriSatu said...

rina ~ itula...bebudak..

PuteriSatu said...

nuarliesya ~ alahai ya ke....tuhla babap kan jugak tu nanti..

PuteriSatu said...

yun ~ hiks..bebudak mana tahu erti sakit...dia tahu sakit nangis..tapi dia buat lagi...

PuteriSatu said...

lady D ~ ya ke....itula kan..

BurungBelatuk said...

Salam singgah n salam pkenalan...adat la tu budak2 kak...camat raye...

PuteriSatu said...

burung belatuk ~ itula pasal...salam kenal..thanks sudi singgah blog akak..selamat hari raya...

MarlissaMusa said...

hi akak,
thanks sudi singgah kat blog saya :) salam perkenalan!

mazzura said...

ish..mcm2 ragam dak ni ye..biasala kan budak2 besar ni mmg suke buat benda yg kita xsuke..

PuteriSatu said...

marlis ~ salam kenal jugak...

PuteriSatu said...

zura ~ itula..klu tak bukan bebudak namanya...

su said...

degil tu la nanti wat kita rinduuuu pd dia nanti kan kalau kita berjauhan dgn dia....

shiemz said...

Herm...bukan kata aqilah, hadzeq pun mcm tue.. geram jer kekadang tue... kalu papa dier ter'brek' ker? x ker dier tertomoih ke depan tue... shiem slalunya dok depan gak, biar dier dok ateh riba. Kalu panas dok belakang lak.. gitu la slalu..

along said...

betul tu mama,biar dia yang nangis bukan kita...........

PuteriSatu said...

su ~ tul tu...berjauhan sejam pun tak tahan kan...windu ya amat..

PuteriSatu said...

shiemz ~ yer aar kekadang aku dok gak kat depan...

PuteriSatu said...

along ~ a'a tul tu...

:: vErde+hAzizi :: said...

salam...
hye there...thanx for dropping by at my blog...u hv such a sweet family n an adorable aqila ;)
noti2 pon cute!
kene discipline jugak sometimes...n yes, safety is the most priority ;)

Nina Rizwina said...

salam putri1..tumpang lalu sat..leh share tak software apa yg putri1 gunakan utk edit gmbr2 tu..cantik la..minat gak nak mengedit2 gmbr dgn frame2 gitu..jika sudi utk share, leh tak?

PuteriSatu said...

verde+hazizi ~ thank gak sudi visit blog ni....

PuteriSatu said...

nina ~ nina ni forumer pcm tu ke...?

dakgilachoc a.k.a nani said...

salam singgah...kita link akak yer..:p comel puteri akak tuh..weeeeeeeee rasa nak cubit je pp dia...kiut sehhhhhhh......

PuteriSatu said...

nani ~ ok..akak pun ad link nani...bebudak nani seme cecomel...kan...

RaFFLeSiA MeRaH said...

memang degil pun....

PuteriSatu said...

RM ~ wekekekekekek...anak aku degil tu..ikut ko lah degil..hiks...

~adeQ~ said...

sama ler Sofea tuh...suka sgt duk kat tengah...tgk iklan yg budak kena jahit dahi tuh, takut ....tapi pastu lupa...

PuteriSatu said...

adeq ~ tuhla pasal...eeii hangin je satu badan kan tengok kedegilan bebudak ni..

Nina Rizwina said...

yer puteri..forummer pcm..:)
nrizwina@yahoo.com