Monday, October 13, 2008

Genapnya 1 Tahun 5 Bulan ~ 11 Oktober 08



Genap...1 Tahun 5 bulan 2 hari Aqilah...act mama nak buat entry ni sabtu dah..sabtu kan 11 Oktober..kira genap 1 tahun 5 bulan...tapi tuhla...baru nak taip...aqilah dah bangun tido..mana leh ngadap pc dah..kena ngadap dia jekla...

Alhamdulillah...Aqilah membesar dengan sihat..bijak dan pandai...itulah doa mama setiap usai solat...

~ Aqilah dah boleh cakap sesikit walaupun pelat...
~ Aqilah memang dah makan nasi biasa cam nasi kita..dah tak makan bubur nasi...cuma sesekali mama kasi gak makan bubur mcd tuh...
~ Gigi maybe lambat sikit tumbuh kot....untuk 1 tahun 5 bulan aqilah cuma ada 3 kat atas tapi dah nampak bayang nak tumbuh 4 kat atas dah...n 4 kat bawah...kat garham pun mama dah nampak cam bengkak2 maybe nak tumbuh la tuh kot kan..
~ Dah pakai baju size 2 tahun..
~ Dah minum 200ml sukatan susu...
~ Dah minum susu untuk Step 3...
~ Dah pandai cakap nak..bila nakkan sesuatu dan kata nanak...bila taknakkan sesuatu..

Itu je kot lebih kurang perkembangan Aqilah...next month Aqilah check up untuk 1 tahun 6 bulan...n dan tentu kena injection...adeeeh..lemah semangat mama klu Aqilah kena injection nih..tapi untuk kesihatan...mama kena kuatla kan...

12 comments:

DYLA said...

hi anak dara aqilah...

aunty doa jadi anak yg bijak, solehah & comel slalu yer..

dgr ckp mama tau.. jgn nakal2.

PuteriSatu said...

dyla ~ tima kasih dell...

My Blog said...

cepat masa berlalu ekk... tak lama lagi nak ke tadika plak... membersar bagai johan ya qilahhh

PuteriSatu said...

Na ~ hiks..tuhla pasal...sedar tak sedar ko...besarkan anak cenggitula...jap je rasa...

dakgilachoc a.k.a nani said...

dh nak 2 thn yer..cepat besar ye aqilah..cumelnyer dia...suke tgk..

PuteriSatu said...

dakgilerchoc ~ itulakan..sedar tak sedar je akak rasa dah besar dah Aqilah...

CuTeMiUt78 said...

cepat kan masa berlalu, amirul pun begitu gak.. 22hb ni dia genap 1thn 6 bulan..dan harus la g injection.. emmm.. nudah2an anak2 kita membesar dan menjadi anak2 yg bijak, soleh dan solehah.. insyallah

haJa*darLingZ said...

semoga aqilah sihat dan mnjadi ank yg bijak...cute girl aqilah...

PuteriSatu said...

rina ~ tul tuh..insyaallah...berkat doa semua kan..

PuteriSatu said...

haja mama dihah ~ insyaallah..

fara said...

ooh,dah besar aqilah yer..kak,dia dah pandai minx adik lom?hiks..

samala mcm farish lambat tumbuh gigi tapi pandai ckp tu awal lah..

PuteriSatu said...

fara ~ oh ya ke...lum pandai mintak lagi..hiks..