Saturday, October 25, 2008

Labunya Cekodok

Jumaat memang hari yang cukup jem kat KL nih...lewat keluar 1 minit leh kita lewat 1 jam...sesapa yang dok KL...mesti setuju dengan pendapat mama nih...mama kelewatan keluar ofis petang ni kerana disebabkan kecuaian seorang oficer yang tak menginform awal2 tentang satu minit mesyuarat yang harus disiapkan segera...adoiyai...mama dah siap2 nak balik baru dia tanya...hish...sebenarnya..mama nak cau je..malas nak hirau kan..tapi sian lak...lagipun tak banyak mana...sikit je...mama pun layankan jekla keje tu...dalam 30 minit...alhamdulillah...siap...selalu mama kuar ofis kul 5..so jadi kul 5.30 petang..lewat amat dah tuh...mama pun ikut jalan biasa....fuh..tak bergerak....jemnya melekat...bumper to bumper dengan ujannya lagi...mama pun sampai satu selekoh mama u-turn je...ha ambik...dah tak lepas lak..konon ingat terer...tak lepas lak u-turn..dah kena reverse...hiks..nasibla....okla...gi kut jalan lain...ikut jalan chowkit..nak ambik h.way AKLEH...lalu chowkit..dah jem lak kat depan KLIH mama pun korner kut kg baru...dah lalu kg baru...jem lak kat depan pintu gerbang flat kg baru tuh...adeeehh..pusing sana sini sama je...KL ni klu satu jalan jem mang seme jalan ikut jem...so jalan terbaik....tunggu je kat jalan yang kita biasa...hiks...last2 sampai umah kul 6.30 petang....nak masak pun malas...kebetulan ada buah labu bawak dari kg that day...mama pun rebus...n lecek2...taruk tepung dan gula...goreng..jadilah cekodok labu..ntah apa kena mengena ngan citer jalan jem tuh..mama pun tak tahu...layan jekla gambar cekodok ni...maybe ramai yang tak pernah buat kan...tapi perrghh memang sedap...lawan lak ngan teh o panas di petang yang sejuk...best....

4 comments:

akumasihdisini said...

nampak macam sedap jer cekodok labu tue...tapi bila rasa tak tau laa rasa labu ke atau rasa pumpkin...he he he

CuTeMiUt78 said...

lama tak makan cekodok labu.. eh.. sedap tau labu buat cekodok kan putri..

dakgilachoc a.k.a nani said...

seriously kita tak pernah mkn cekodok labu..sdp ke erk kak? nak cketttttttt...hehe..=P

nanonano said...

labu sira la sedap..
nyum2