Monday, October 13, 2008

Peberetnya Aqilah



Ni memang roti peberet Aqilah...dia sorang leh habiskan seketul roti ni...Roti Boy ke Roti Boi (ntah camana ejaannya mama tak pasti)Roti ni popular kat KLCC...dedulu mama ingat masa mama tengah asyik masyuk bercinta ngan papa Aqilah...sanggup tu gi KLCC beratur pepanjang semata-mata nak beli roti ni...pehtu beli 3-4 ketul...makan-makan kat air pancut-pancut kat taman KLCC tuh...hush...kenangan mengusik jiwa tul...time tu rasa..kitorangla pasangan paling bahagia kat taman tuh...sambil borak-borak...sambil makan-makan...tengok2 roti tu dah habis...tak sempat bawak balik...sedap ya amat....time tu mang semua sedap je...kan...tapi bila fikir balik Aqilah suka roti ni..memang mengimbas kenangan we all masa bercintan cintun dulu...sama-sama suka roti ni...tapi sekarang roti ni memang dah banyak dijual kat kedai-kedai bakery...cuma rasanya tak leh lawan yang jual kat KLCC...kan...

22 comments:

DYLA said...

ha ah kak, sedap roti tue... bau dia harum je..

dulu beli kat midvalley, pehtu ada lg kat mana ntah, tak ingt..

nanonano said...

woo0oo
patotla aqilah ske sgt,
penangan kisah cinta mama n papa die rupenye
:p

CuTeMiUt78 said...

ooohhhh... ni penangan roti cintan cintun.. mama aqilah ngan papa aqilah ler ni erk..

PuteriSatu said...

dyla ~ bau dia menggoda iman kan...

PuteriSatu said...

NANO ~ hiks..kenangan lama mengusik jiwa la kan..

Kebod's Family said...

dulu masa saya keja kat medan mara selalu gak beli.... bau dia menusuk kalbu

Yatie said...

org selalu cakap roti boy nieh sedap .. tak penah plak aku terasa nak beli .. kegemaranku tetap makcik anne ittewww:p

PuteriSatu said...

rina ~ roti cintan cintun hiks...

SaDi said...

roti kfc mmg sedap... lembut dan gebu... huahauhauhauhaua... waaahhhh... tak sangka pulak ada sweet memories dgn roti kfc tuuu... mesti saya akan teringatkan akak bila makan roti kfc lepas ni.... huahuahuahahuahua

nono said...

salam,

cmne tue roti boy???nak rase gak ler...huhuhu..:(

Nad Eusoff said...

ya Allah! cam terbau-bau je bau roti tuh taw..
aiseh sedapnye....
nih peberet taw! selain big apple..
hish..nak g bratur la..

(asalkan nak bli roti boy tu je, mesti kena beratur, tensen2)

Umi_Aliesha said...

ohh peminat roti boy rupanya...meh dtg alamanda...naik rege dah tuh...

PuteriSatu said...

kebods ~ itula bau dia yang tak tahan tuh..

PuteriSatu said...

yatie ~ la hai ko tak pernah rasa ke...sedap weh...bau dia je dah buat ko terliur tau..wangi ya amat..

PuteriSatu said...

sadi ~ bukan roti kfc...roti boy..

PuteriSatu said...

nono ~ mai sini turun KL...akak banjer roti tu...

PuteriSatu said...

nad ~ jom pi beratur jom..

PuteriSatu said...

umi ~ alahai alamanda ke..dah lama tak jengok alamanda...

antalya said...

mmg sedap sangat rotiboy...kat tempat lain xleh lawan kesedapan nye

dakgilachoc a.k.a nani said...

roti boy mmg sedappppppppp...kalau naik LRT berhenti kat stesen KLCC mesti leh bau roti ni dari jauh..sedapp wooo..

PuteriSatu said...

yun ~ sodapkan...terbau-bau je

PuteriSatu said...

dakgilercok ~ tul tu...