Tuesday, October 28, 2008

Rajinnya Aqilah...

Hari cuti selalu bangun pepagi mama dah vakum satu umah...tapi kali ni lum sempat mama bangun Aqilah dah bangun dulu...bis camana nak wat kerja rumah kan...kena buat sekali ngan dia lah...apa yang mama buat...dia pun nak ikut sekali...mama sapu sampah..dia nak pun jerit2 nak penyapu tuh...mama vakum karpet..dia pun nak vakum sama...aduhai...itu menunjukkan dah besar anak dara mama ni kan...dah boleh buat kerja rumah..huhuhu...nanti besar sikit..mama boleh rehat-rehat..goyang-goyang kaki..kan Aqilah....wekekekek...(iyerla tu...) selagi kita tak bagi vakum tu..selagi tu dia kaco...so puaskan hati dia dulu...kasi je main dulu...dah puas nanti...dia akan bagi balik kat kita perlahan-lahan...bebudakkan...tak boleh berkasar...klu berkasar...nanti selagi tu dia berkeras jugak...tapi mama kekadang klu dah geram sangat...jeritkan jugak...hiks....


Nak tolong mama ye nak....?


Alahai rajinnya anak dara mama nih...


Kekadang rasa nak menitik air mata tengok anak dah membesar ni...


Tunggu besar sikit ye nak...nanti leh tolong mama bebetul...ok...

Perasan tak botol susu oren yang Aqilah pegang tuh...sebenarnya itu botol susu Best Friend Aqilah yang dia panggil Kakak Baby tu punyala geng ngan Kakak Baby dia tuh...siap share botol susu...sukati la kan...act..Aqilah suka sebab botol susu tu ada gambar kartun...botol susu Aqilah tak banyak yang ada gambar kartun...

15 comments:

DYLA said...

wah rajinnya anak dara mama nie.. dah bleh diharap nie.. leh la bg adik kat aqilah nie.. ehhehe gurau je ye kak..

fara mustapha said...

huyoooooo...rajinnyer anak dara mama 2.....tentu mama tak penat cos dah ada helper ni...

aNnA_jaN said...

rajinnnya anak dara sorang nih...cam aleeya gakla...kita lipat baju...dia tolong kita kenjah baju yg kita lipat...huhuhu....;P

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

siap pgang botol kosong lagik tuhh...

nanonano said...

bertuahnye dpt ank dara rajin cmni..
hihi

CuTeMiUt78 said...

alahai rajin aqilah.. ni dah blh harap tolong mama dia ni.. tapi botol still nak pegang..camne tu..

YanDarwisy said...

Bolehlah tambah lagi sorang...dah bleh jadi ketua keluarga... blehlah tu kak, tambah lg sorang!

dakgilachoc a.k.a nani said...

hehe..anak dara comel ni..rajinnya bgn pg2 tolong mama dia..hehe..takpe bgn pg2 bagus..murah rezeki..:)

PerantauSepi1306 said...

amboiii rajinnya aqilah... kecik2 dah pandai ngemas ye.. semoga sampai bila-bila pun rajin tolong mam, k =)

edrina said...

aqilah..rajin ngemas yer.. danisha lak rajin nyepah huhuhu

hazlin said...

anak dara mesti rajinnnn

Mommy Lily said...

confirm ni tk lama lagi blh berehat la mama dr buat keja umah...

tp botol suus blh syer2 jugak ke..alahaii manjenye dia

antalya said...

aqilah bucuk xmandi

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said...

wah2 rajinnya aqilah nie...
sejuk mama dia...anak dara dh boleh buat keje umah!!

UnGu VioLeT said...

rajinnye die.. cute sgtttt!!