Monday, November 10, 2008

Alhamdulillah...Tercapainya Impian...

Sebenarnya dah lama nak tulis entry pasal umah nih...tapi benda belum nampak so mama pun malas la nak tulis kan... Mama pun tak pernah sangka impian nan satu ni akan menjadi kenyataan...tapi apapun alhamdulillah syukur padaNya...yang memberi rezeki dan memberi limpah nikmatnya...alahai panjang lak mukadimah entry ni kan..ngengades tul aar mama nih...


Inilah contoh umah yang mama & papa beli untuk anak-anak (ceeeh anak-anak tu...Qilah...tunggu jadi kak long ye...)untuk tidak mengelirukan...rumah contoh ni Lot Tepi ye...umah mama N Lot (Lot tetengah)...act tak la besar mana...alhamdulillah bolehla untuk kami berteduh anak beranak....size besarnya 22 x 70 je...takla besar pun...


Ini semua rumah contoh sajorrk!


Ni...layoutnya...

Oklah...sebenarnya rumah ni mama beli kat Nilai 1...sama taman dengan Faina Mama Amiera cuma mama Fasa II...faina dah duduk dah pun...umah mama masih dalam progres...insyallah pertengahan tahun depan siap kot...klu tak de apa masalah...itu ini..begitu begini...2010 la kot baru pindah..itu paling lewat kot...ntahla..mama pun tak tahu..tapi bajet2 sendiri...gitula...apapun alhamdulillahla...impian nak memiliki rumah tercapai gak...act memula mama just plan nak beli apartmen je...tak pernah terniat dan termimpi nak beli teres ni...tapi papa Aqilah bagi pro n kontra klu beli umah apartmen ni....so mama pun terpedayala kan dengan bahas2 dia...tapikan we all cari umah tuk beli ni lama gakla...merata survey...dekat setahun survey merata...puchong la..kajangla...bangi la...tapi area2 sebelah sana la...last2 tertengok kat Nilai 1...fikir punya fikir...memangla orang kata...jauh dari KL....tapi bila difikirkan...klu nak dekat ngan KL...manalah ada rumah teres yang price bawah 240k dah sekarang..klu dekat ngan KL...paling murah pun dah 240k...memang we all tak mampu la kan...orang kata ukur baju di badan sendiri...so..jalan terbaik...try cari luar sikit dari KL...nak rumah besar sikit...puashati sikit..kena berkorbanla jugak sikit kan...sebab mama klu boleh beli umah...nak duduk..bukan niat nak sewakan ke atau apa...alhamdulilah...proses untuk buat loan pun tuhan permudahkan...tak banyak masalah....sebulan je loan dah aproved...alhamdulillah...so last mama pegi tengok progress umah ni...masa bulan puasa lepas....

Julai 2008

September 2008

Baru nak naik bumbung kot...
Sekarang..dah dekat dua bulan tak gi tengok...
Insyaallah ujung bulan ni...mama update lagi progres umah ni..
Sesape yang nak berjiran ngan mama...jom kita beli umah kat Nilai 1..
Kat sini mama sediakan linknya jom cuci2 mata tengok rumah.

43 comments:

aNnA_jaN said...

cantikla akak umah tu...besar kan...syukur kan sbb kita 'bakal'ada umah sendiri...akak jengok blog sy k...ada tag...hiks...

dakgilachoc a.k.a nani said...

cantik dan besar rumah tu..alhamdulillah dah rezeki akak kot...bertuahnya ada rumah besar..laman luas sng anak2 nak main kan kak..=P whatever tahniah..:)

i'm ソソ said...

cantiknya rumah akak...
jangan lupa jemput kita ke rumah tau...
syukur alhamdulillah tuhan bagi rezeki...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

BESANYER UMH QILAHHHH..

aNIe said...

Cantik sungguh rumah contoh tu...seronok bila dah ade rumah sendiri...tak sabar nak hias ikut imaginasi kita kan?

Semoga segalanya dipermudahkan...

http://farashazlina.blogspot.com said...

wak kak,cantiknya umah baru akak tu.kalau cm ni besarnya rumah,kene la bagi pd aqilah adik banyak2 kan?ahaks

Nurmala said...

alhamdulillah..
rezeki kak..
doakan kita pun murah rezeki ye kak..AMIN!!

nanonano said...

alhamdulillah,
rezeki aqilah,
dpt umoh beso..
puas la berlari 1 rrumah sat g
hihi

KV said...

insyaallah, tahun dean boleh dok rumah baru. Mcm kv, tak percaya dah boleh duduk rumah sendiri. Macam mimpi. Semua perasaan bercampur baur. Tahniah mama qilah! ;)

Faina Arisya said...

kak.. sekali sekala jenguklah umah tu.. akak bandingkan umah saya ngan umah satu lagi tu.. memang tak sama.. ada masa snap la pics umah akak tu.. leh saya tahu row yang mana..

nampak dah banyak row diorang naikkan.. tu yang jadik confuse..

gee ryder said...

bgus dh ada umh sndiri...slh 1 aset tu..insyaAllah sy pn msk umh sndiri thn dpn..

CuTeMiUt78 said...

alhamdulilah.. tercapai sudah impian nak memiliki rumah sendiri kan.. cantik ler rumah tu putri, suke tgk..

bOnda said...

hai jiran-to-be!!!
waaa..memang cun umah Acacia Park tu..my fren pun beli yang Fasa II. saya duk Anggerik tu jer..

ILA said...

wahhhh!!RASA TERUJA KANNNN!!!????
tapi mmg belah n9..arga rumah masih murah2..cuba tengok belah perak lagi murah dan kualiti simen dan batu batanya sangat bagus.
utk arga rumah teres satu tingkat kat selangor bley dpt rumah double teres kat sana..huh..

SaDi said...

cantiknyeee... :D kalau dapat rumah corner... wallla... macam2 boleh buat... huahauhuauau :D

Intanaziela said...

akak...cantiknya umah akak...tak kisah di mana pun kita beli rumah, asalkan bersesuain dgn poket dan bajet sendiri..rumah ku syurga ku kan... :)

aFkaR'z said...

syok nya ada umah sendiri....

tak sabar nak duduk umah sendiri gak, insyaAllah bulan depaaan... tunggu entry nanti...

Mamamanja said...

waaahhh bestnya ada umah sendiri.
besar dan cantik gitu.
dalam baper 100k tu??
rasa cam x mampu jerk huhuh

nasazfrog... said...

alhamdulillah kak,, tercapai jugak impian akak tuh.. beso btul umahnya.. :)

cokolat said...

kak.. cantek umah!!! sgt2... nanti jgn lupa buat hse warming yer!!!! hehe...

Khas Lysha said...

alhamdulillah.. murah rezeki mama dapat beli umah yang sangat cantek!!...

Aleeya said...

cantek la umah akak, tahniah nak ade umah sendiri ...sakanla nak buat itu ini nnt kan..

umIE a.k.a saLMi said...

wah bestnye..da bli umah ek..huhu..nmpk mcm besar la..design pn mmg cantik..jelesnye...:p

Y u Z z 9071 said...

wah....cantikla rumah tu...

senang umah bawah ni sebab nak buat kenduri kendara senang ..

alhamdulilah..

shiemz said...

uish..aku hengat..yg dah jd umah tue, umah hang..hehhe..siap berlampu semua... watever, seronok kan ade umah sendirik.. doakan aku lak lepas dugaan beli umah nie... hehhe

:. iBuAfiQah a.k.a Irnie .: said...

wah2....
mama aqilah dah ada umah sendiri...
bestnya...
bagus la kak dah ada aset sendiri..
insyaallah akan ikut jejak akak jugak..

azreen said...

salam kak...cantikla rumh tu...alhamdullillah rezeki tuhan bg kan kak...saye ni je blum ade rezeki lg...hehehe

edrina said...

Congrats kak puteri... apa2pun puas hati kan dapat beli ngan duit hasil titik peluh sendiri..

Cantik umah akak tu. samalah kiter.. ed pun beli umah kat puncak alam jerk yg mampu ekekeke.. ye lah mana nak dapat umah corner lot macam ed tu dengan harga 210K kat KL kan..so beli lah nun jauh di puncak tu ekekekke

atty's said...

sonok hah.dpt umah 2 ting..kty umah flet je

DYLA said...

kak,
jelesnya tau!

cpt kak simpan duit byk2 nnti nak deko kitchen plak... aaduh.. sonoknya!

cendawanintim said...

cantiknyerrrrrr..tahniah..tahniahhhh..

MarlissaMusa said...

wah..congrats akak..mmg umah lawa..sure puas ati kan?hehe

a NuTty StuDent said...

salam perkenalan akak..

wah cantiknyer rumah akak..suka tengok..bestnyer kalau saya dapat satu..bertuahnyer balqis dapat mama yang concern ngan future dia...

:D

regards

Mommy Lily said...

syukur dah dapat beli rumah mama aqilah ni. tkpe jauh sikit dari KL tapi selesa nk tinggal anak beranak kkan..

nuarliesya said...

besarnyer kak umah akak tu..kalau keluasan camtu kira besarlah juga kak..bestnyer..cepat kak menabung nanti nak deco rumah tu...alhamdulillah kan rezeki dari nya atas usaha dan keberkatan..

YanDarwisy said...

Alhamdulillah....semoga semuanya dipermudahkan Allah yer kak. Murah tul rezeki akak.

PerantauSepi1306 said...

uikss... beshnye umah.. xper jauh sket.. long term investment kan. nanti jg lupa wat housewarming tau :D

Tink said...

cantikkk nye!!!

haJa*darLingZ said...

syoknye ada umah dh...psni memcm la nk buat kan..aqilah sukalah tu

kirana said...

wah2..cantiknyaaa
mmg best ada rumah sdiri..nampak la hasil titik peluh kite keje kan...

dah naik bumbung tu..tak lama lagi la tu..sabar2 ye kak..hehehhe

nono said...

salam,

alhamdulillah kak...murah rezeki akak...makin hari makin geram la tgk si AQILAH nie...hehehehe.. nak jer ciom2 die..ekekekeke

Yatie said...

kecik ke besar ke kalau dah umah sendiri, mmg cukup puas hati .. yg penting milik kita sendiri kan .. syukur Alhamdulillah dipermudahkan segalanya :)

::ziLla:: said...

cantik + besarnya rumah...
nilai 1 tu taklah jauh sgt pon, ade je shortcutnya...
manager kite pon tggl kat nilai 1...hari2 berulang...