Friday, November 14, 2008

Bercucuk & Demamnya Aqilah....

Kelmarin Aqilah genap 1 tahun 6 bulan...n ada check up kat Klinik Ampang...sekaligus kena injection untuk dos tambahan...kira lastla peh ni tunggu dia sekolah la plak...mama klu bab anak nak kena inject ni...mang dari umah dah hati berdebar tak hengat..cam kita lak nak kena inject...susah hati tak tentu la...rasanya semua mama pun cam ni lah rasanya kan...berdebar je...riso ada...memacamla..fikir yang tak patut fikir..nasibla papa dapat half day n dapat temankan Aqilah ke klinik...so mama pun rasa kuat sikitla...lagipun tak laratla nak kontrol Aqilah kat klinik tuh..dia tawaf satu klinik tu tak hengat...adoihai...so papa ada..mama leh relek2kan...bila misi check berat Aqilah...tinggi...lilit kepala...dada...seme ok...cantik..misi tu kata..so Aqilah kena injection untuk dos tambahan ye...Aqilah nangis tak..? amboi cepat je jawab tak...ha yerla....pehtu....misi inject je...uuuwaaaaa...nangis tak hengat....marah kena pegang tu pun ye kot..hiks...jap je nangis..keluar bilik misi tuh..nampak tv citer Pinggu...dah terjerit2 lak kat luar...lepas ambik ubat demam..setle awal gakla dalam kul 10.00 dah setle...


Dalam keta lepas kena inject...tengok muka maintain la konon tuh...
(Abaikan muka tembam mama itteeww ye....hiks...)


Ni pun muka maintain lagi Ni muka budak demam pas inject.


Ni muka budak demam tapi menakal gak....

Tapi mama pun tak tahu naper...selalu sebelum ni bila Aqilah cucuk...satu hari satu malam dah ok..dah baik...tapi kali ni...dah 3 hari...Aqilah stil jalan terdengkut2 lagi...masih sakit lagi agaknye kat peha tempat cucuk tuh...demam dah baik dah...mama risau gak...takut sakit tempat inject tu berlarutan...dia macam takut nak lasak2 cam dulu...mama pun tak sure la naper...maybe masih ada lagi kot rasa sengal2...nak tunggu sehari dua lagi...klu dia masih sakit...harus bawak ke klinik tuk refer balik...mengapa n kenapa tak baik2 kan...risau gak hati ni...dah mula fikir yang ngarut2 lak...minta simpang malaikatla benda2 tak elok terjadi kan...insyallah tak de apa2 kot...

11 comments:

edrina said...

Insyaallah tak der apa2 tu kak.. akak tuam lah tempat jab dia tu. Bengkak ker? Selalunya ed biler balik dr inject dorang neh, ed tuam tempat tu.

fara mustapha said...

uishhh...jgn lah fikir2 yg bukan2, puteri....insyallah, sikit lagi ok ler 2...tapi kalau nak lagi sure tgk dulu...kalau tak elok gak better bawak balik...anak kita kan takkan ler tak risau...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

qilah tlong mama update bloggg yekk

DYLA said...

kak,
dyla pun seram gak tiap kali injet. mcm malas je nak gi...

inas yg kecik tu pun dah pndai tau. ari tu masa enjit, dia leh lak tak baper buat pergerakan kat kaki yg kene enjit tu.sian plak.

aqilah ni bukan pe kak, dia kan dah besar. dah reti sakit.

CuTeMiUt78 said...

sama ler kita pun cam tu gak.. masa mirul kena inject bulan lepas.. rasa risau nya ..macam2 dok fikir yg bukan2..

dakgilachoc a.k.a nani said...

mudah2an takde apa2...moga aqilah cepat sembuh..kiut je tgk muka dia...suke suke...mcm nak geget..=P

CuTeMiUt78 said...

masa kena mirul kena inject tu.. sib baik ayah dia yg pegang.. kita tak larat nak pegang dia.. takut dia meronta kuat.. naya je..mirul kena kat lengan.. aqilah kena kat peha ya..

CuTeMiUt78 said...

jgn ler ko fikir pe.. insyallah sehari dua ok ler tu.. masa pas aqilah kena cucuk tu... ko ada letak vicks tak kat tmpt kena cucuk tu.. sebab misi kat sini ada pesan.. klu taknak smpi bengkak.. pas kena cucuk tu.. terus letak vicks.. atau tuamkan ngan air suam.. insyallah ok.. dan tak berapa sengal..

azreen said...

ala hai sian nye budak comel demam....takpe la mmg biasenye mcm tu...smga cepat sembuh ye..jgn risau2la kak....hehehe

rose said...

ala2..siannya..
org pon..if teman akak g klinik utk inject..org lak gelabah semacam..huhu..

semoga aqilah cpt sembuh ya...

Angah said...

Adneen pun demam 3 hari lepas cucuk 18 bulan tuh. Berdengkut jalan dalam 2 hari... lepas tu menakal balik laaaa