Saturday, November 22, 2008

Hari Sabtunya Bersama Aqilah...

Hari ni sabtu..mama cuti...tapi papa mcam biasalah keje kan...so..pagi ni Aqilah lewat bangun..n harusla mama pun lewat bangun gak...dalam kul 9 gitu baru Aqilah bangun... Act pagi ni Atok Aqilah nak balik kg. kebetulan Cik Ngah Aqilah pun nak balik kan..so tumpang jekla sekali...we all tak balik...tunggu raya hati jekla kan... so dalam kul 10.30 gitu...barulah Cikngah Aqilah sampai...Aqilah cam biasala...selalu hari-hari ngan Atok dia kan...Atok dia pakai lelawa...dia dah start jerit nak ikutla...memang dia tak leh tengok...confirm dia nangis....so kebetulan mama baru lepas mandikan dia...bawak masuk bilik nak pakaikan baju...dah bagi hint-hint kat atok Aqilah supaya keluar je terus kan...klu tak nanti confirm aqilah jerit...tapi tuhla..Aqilah ni cam perasan je...lum sempat pakai baju baru pakaikan pampers..dia mengelungsur turun katil..sambil panggil...tok...tok...tok...kebetulan Atok dah turun dah...tengok kat hall tak de...terkedek2 gi cari kat bilik atok dia..sambil panggil...tok...tok...tok...alahai belas rasa hati tengok dia cam tuh...pastu dia pandang je bilik atok dia kosong...rasa nak menitik air mata ni..kesian kan...tapi jap je la...kita leka kan dia dengan mainan dengan tv ke...dia lalai la..n terus lupa kot...tapi kekadang bila teringat..dia kata...tok...tok..tok... cakap kat dia...tok balik kg...esok tok balik ye...dia pun angguk cam faham...

Photobucket

Ri ni mama macam malas nak masakkan aqilah sup sayur...nampak Aqilah makan nasi kicap ngan telur rebus jekla...hiks...

Lepas makan sikit...maybe dah ngantuk kot...buat ini tak kena..buat itu tak kena...leka layan tv kat bilik ni..mama on kan ekon...tetiba..lena jek...lega...mama pun lum solat lagi nih...so sempatla solat seme...

10 comments:

IdzaRis said...

kicap dan telo rebus pung nampak sodap....

atty's said...

telur tu dap...

azreen said...

kak....kite pun kalau datang angin malas bg je telur rebus ngan kicap kat bebudak tu...tp diorg mmg suke makan kicap ngan telur rebus tu...sedap ek..

SUZIE APAI said...

kira bleh la menu cam tu...layan je la aqilah oi

dakgilachoc a.k.a nani said...

bebudak kecik mmg biasa rapat ngan atoknya erk...lau lama x jmpa pun bila jmpa leh terus menerpa je kat atoknya kan...anak2 buah kita semua camtu..wah sedap tu aqilah mkn...telur rebus pn telur rebusla..

KV said...

kicap ngan telur rebus tu mmg kegemaran kv tau.
Tp dina tak suk ala puloks.

shabaneeny said...

lauk simple tapi best... telur rebus... tapi my daughter tak makan telur..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

alahaiii...mkn tlur ngan kicap erkk

CuTeMiUt78 said...

klu mirull.. dah ada telur.. tak mau nasi.. pastu nak makn telur tu.. cenggitu je.. takmau kicap.. kuning terlur pun tak mau..makan tang yg putih je

PerantauSepi1306 said...

tetiba time lunch ni nampak nasi, kicap dan telur rebus cam yummmssss... nak plak ada sket sambal belacan.. perhhhh terhangekts :D