Friday, November 21, 2008

~ Memasaknya Lagi Mama ~

Semalam hari Khamis...sebenarnya mama suka berpuasa sunat Isnin Khamis ni...dalam sebulan tuh....4 hari tu confirmla mama puasa... kekadang rasa seronok plak berpuasa ni...dapat jugak pahala walau pun bukan pahala besar-besar tapi sekurang-kurangnya dapatlah pahala untuk mengurangkan berat dosa kan..hiks...

So...semalam macam biasala...dalam bulan ni mamang banyak memasak...rasa seronok jugak memasak untuk keluarga nih...Aqilah pun sekarang dah pandai makan...klu mama masak sup sayur untuk dia...adoihai lajunya dia makan, semangkuk tu memang habisla nasi dia makan... cam tu gak papa Aqilah... time mama masak je...laju je makan...rasa kesian plak kat dia... tengok dia makan berselera sangat... (nasibla bang dapat isteri yang tak berapa nak rajin masak nih...hiks...) tapi minggu ni je..memang tak beli luar pun...balik keje mama masak... cuma kekadang tak sempat nak snap gambar n nak bercerita kat blog nih... u all pempahamla...kekadang baru je setle masak..Aqilah dah jerit...mama...mama...mama... makanan dah terhidang..hajat hati nak snap gambar...tapi tak sempatla..takkan nak biar lak Aqilah dok jerit-jerit...nanti confirmla atok Aqilah bising..anak jerit kita sebok ngan kamera lak...huhuhu...tapi semalam Aqilah memang cukup baik... main ngan papa n mama leh masak dengan aman sekali...sempat snap gambar...


Inilah hidangan berbuka petang semalam...

Masak lemak cili api udang...goreng petola...telur dadar...ada ulam petai...fuh...laju je makan...cukup puashati makan masakan sendiri...air tangan sendiri...

17 comments:

Eita said...

banyaknyaaaaaaaaa terliur tgk huwaa makk...ni tetetba rasa nk balik kg :)

nanonano said...

waaaa..
petai fresh2 tu yg terliurnyeeeeee..
ade udang lg..
superb !

HasneY said...

kak puteri, ala sedapnyer...hmm mkn simple2 mcm ni lagir sedap..dr yg bersarat2kan?..tambah berulamkan petai..itu pembuka selera ...he..he.

CuTeMiUt78 said...

wah.. meriahnya makanan... siap ada petai tu.. memang menambahkan selera

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

byknyer msakkk....berkobar2 erk

YanDarwisy said...

Cukup membangkitkan selera. Sedap tu kak....

az1ra said...

Banyaknya lauk...
sedapnyaaa

gee ryder said...

fuh sdp gile lauh!

su said...

terliur su nengok..tumpang sekaki sdp nih! hehe!

dakgilachoc a.k.a nani said...

lapo.. lapo.. lapo...iskkk..akak ni saje jer tau...uwaaaaaa...lapooooooooo...

rose said...

cedapnya..
kite baru belajar makn petai..sbb mak mertua suka sgt2 makan petai..kenela jaga ati dia kan..mkn sama2..

alahai..tak tertelan den..
tapi okla skit skang dari mula2 ari tuh.....:-)

lieya_latif said...

ermm sedapnye kak menu2 lauk akak ..... lagi2 ade petai..mmg makan betambah2 le he he he eh

tu le kak, bile dah ade anak ni...mmg kene gilir2 le...time kite masak, hubby tlg jage....kalo tak...abis leeee...tak berasap le dapur he eh he heh e

azreen said...

kak....kalau dapat makan petai mmg akan jadik berselera kan....sedap nye tgk akak masak...yum-yum...nak cikit...hehehe

DYLA said...

kak,
dyla pun dah start puasa skang ni. nak tiru akak. hehehe

Abang Long said...

Abang long suka makan sup sayur, boleh geng dengan si kecil tu ...

Shopping Cabin said...

hi mama aqilah! jom singgah blog saya!

atie said...

Saje singgah...bila cuti duk rumah suka baca citer2 mama2 kat msia ni coz aku kan mama juga..salam singgah.leh tukar2 citer yer