Wednesday, November 26, 2008

~ Jom Jalan-Jalan Cari Barangnya Bersama Aqilah ~


Papa...hati-hati ye drive...


Paaaaa....betul ke jalan ni paaaaa...cam lain je...


Tengok...2 beranak tu...tinggal mama kat belakang....


Tengok..dia ingat we all nak makan kat KFC...menonong dia singgah situ... jom kita beli barang dulu ye sayang....nanti-nanti kita singgah ye...


Papa pujuk tak jalan...so mama kena pujuk....jap je...Jom sayang...kita cari belon kat atas nak...jom...umpan kan aje dengan belon kat atas confirm la dia ikut....kan...


Tengok...dia nak heret bakul tuh sensorang...sayang...mama dah tolak troly...Qilah tak payah heret bakul tu ye...tapi lepas kita larang dia jerit tak hengat..nak heret gak bakul tuh...so jalan terbaik..papa dia tangkap n dukung je terus...habis citer...


Sebenarnya Aqilah meronta-ronta nak turun...tapi selagi leh dukung..dukung je kan..tapi jap je ni...dia mesti turunnya nak menakal lari sana sini...


Tengok...lepas je...dia dah startla nak menakal...dia nak sorang anak chinese ni dok belek benda2 kat sini..dia pun join...konon nak berkawanlah tuh...



Last-last bebudak tu pegi tempat lain..tinggal dia sorang je...sorang pun jadi dia menakal..


Ni barang yang dibeli....London Choco Roll...dah semestinya kan..harus..wajib...


Lepas bayar seme setle...Aqilah tengah cari idea apa lagi dia nak buat kat sini...oh..dia dok renung patung ultraman..untuk pengetahuan u all Aqilah ni peminat Ultraman..boleh? girl minat ultraman...??? sukatila Aqilah....


Time ni Aqilah tengah dok sengih2 kat budak pompuan pakai tudung pink tuh...dia tunjukkan ultraman kecik yang dia beli....tak malu sungguh la...



Pastu nak balik...papa Aqilah berkenan kat sandle nih..padahal Aqilah mana penah pakai sandle...murah je RM10 hinggit ...buat main Aqilah jek...keletuk keletak dia pakai...terkedek2 sebab tak pandai nak kepit sandle tu ngan jari...


Nilah sandle pink tuh... paaaa...close-up sikit...taraaaa...bolehla kan...murah sajork!
Ok..dah dapat semua..jom kita balik....nanti lagi lama....ntah apa lak yang dibuat dek Aqilah kan...jalan terbaik jom balik...jam pun dah kul 8 lebih.....so ..sekian dulu..jalan-jalan cari barang bersama Aqilah....

27 comments:

yantz-yeem said...

amboi wat laporan ngalahkan artis bershopping!!!! sib baik le aqil kalo bwk pi shoping brg umh dia duk kaku je dlm troli...x trun2...

dakgilachoc a.k.a nani said...

aqilah ni makin lama tgk makin geram lak rasanya..nak je cubit2 pp dia tuh...eeeeeeeeeee gerammmm..=P kiut la sandal pink tuh...suai ngan aqilah..

CuTeMiUt78 said...

amboi.. panjang nya laporan..bersama aqilah.. heh..heh..heh.. siap buat laporan erk..

CuTeMiUt78 said...

cantik la sandal pink tu.. sesuai sgt ngan kaki kecik aqilah tu..

KV said...

mesti vouge qilah ngan sandal keletak keletuk tu! Hehe

izman said...

sakan soping nampak. london cake? duta lonbisco kan, mesti beli la....

arsaili said...

salam...dah besar la aqilah...cute jer

azreen said...

kak...mana gambar akak ek....hehehe....gambar papa ngan aqilah je...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ewahh..gj msuk p shoppingggggggg

shiemz said...

kemain lagik aqilah berjalan yek..suker la berjalan2 la yek... mama aqilah lak ghajin mengambil gamba... kena ghajin charge bateri nie... kang jd mcm ghitu... hahah

atty's said...

cantiknya sandal aqilah..

UnGu VioLeT said...

akak, ade tag untuk akak.. akak dtg kat blog mar, ambik and siapkan tau!! hik2..

gee ryder said...

sdp ke london roll tu

Nurmala said...

amboi...
aqilah berkepit je ngan bapa dia ek..
ni mesti kes mama aqilah nak amik gambo nih

Mak Su said...

sumelnyer kasut dia, maksu nak sebelah,boleh?

cendawanintim said...

hepinyer tengok aqilah..

Mak Su said...

maksu buat following ek, maksu tak buat link dah... blog jadik berat recently. susah nak masuk :(

green apple said...

anak aku sama cam anak ko kalau naik keta manjang nak dok depan, dari baby sampai umur 4 tahun, sampai kan kepala dia lagi tinggi dari aku kalau dok atas riba.
berat tu takyah cakap la kan, takat pi kedai keling blakang ni boleh la aku riba, kalau sampai balik ke tganu 7 jam meriba, kebas kaki okkk.

Nur a.k.a admansyah said...

Thanks 4 d visit!

Mama Aqilah nie br 33 yea? tak yah ber-akak-akaklah coz kita same age!

Awal shopping? sy kena tunggu dekatX2 sek bukak... terbang budget! he..he..

yantz-yeem said...

amik keja umh di dlm rumah kita eks....cek-it-out...

HappyIrfa said...

salam kak puteri..
lama x masuk sini,tp sempat kover en3 lepas..akak beli umah kat nilai 1..dah dekatlah kita

Anonymous said...

hi mama aqilah,
i 1st time baca blog u. Aqilah mmg mcm nisa (anak VP)... so amazing!!! Both of them are so cute... geram sgt :))))

rose said...

tgk kaki dia..chubbynye..geramm...:-)

DYLA said...

heehhehe, come la sandal tu aqilah..... beria kepit tu.....

peramah nmpaknya aqilah ni.. suka2 je nyapa org

YanDarwisy said...

Samalah dgn Darwisy. Dah besar panjang nak dok depan. Aqilah manyak siokk wooo pi jalan2. Tak toleh2 lagi tu...mesti happy!

nasazfrog... said...

sandal mickey tuh cantikkk.. cute jer.. shoppping sakan yer...

antalya said...

aqilah mmg suka tayang menan kat owg..teringat time yun dtg umah akak aritu..abes semua menan dia angkut tunjuk kat yun hehehehe