Friday, November 21, 2008

~ Lukisannya Aqilah ~

Kalau u all ingat Di Entry Aqilah Menconteng ri tu kan Aqilah dok conteng resit klinik papa kan... ada bloger yang sugestkan mama beli drawing block untuk Aqilah supaya dia boleh conteng sesuka hati kan... so kebetulan we all keluar beli barang...sempatla papa Aqilah carikan drawing block ni untuk Aqilah...act we all yang suruh dia pilih nak drawing block yang mana satu... memang Aqilah pandai memilihkan...dia pilih yang ni..konon ada gambar kartun Tom n Jerry...Aqilah...klu ada rupa kuching je sure dia pilih la... satu lagi klu ada gambar belon...suka sangat la dia... asyik dok belek gambar belon je lah..hiks...ok...ni lah dia drawing block Aqilah.. taarraaaaaa...




Ini lah hasil contengan Aqilah...



Dan ni lagi... ada lagi 5-6 page dah dicontengnya...tapi mama tunjuk yang ni jekla...occay... so far... selamatla resit ke kertas2 yang lain kat umah ni... tapi dah beli drawing block ni...kekadang kaki n lengan dia gak yang dicontengnya... apapun gitulah bebudakkan...apa yang kita tak bagi..yang tu lah dia nak buat... betul2 nak menguji kesabaran kita sebagai papa n mama kan...

13 comments:

nanonano said...

canteknyeeeee aqilah buat corak abstrak..
hihihi :p

atty's said...

aqilah ade bakat..

DYLA said...

fuyooo... tantek lukisan aqilah.... leh improve lagi tu....

lieya_latif said...

wah...bakat terpendam ni kak....ala kak, mule2 mmg conteng2...nanti sure pandai lukis punye...tapi tu leee...budak2 baye anak2 kite ni ...mmg suke conteng2 kan...asalkan tak conteng dinding sudah....masak kiteeeeee he he he

gee ryder said...

aduh aqilah...pndainye dia...xpe kak, tu 1st step bru

CuTeMiUt78 said...

ha'ah good idea.. nnti nak beli gak ler drawing block utk mirul conteng2..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. aqilah mengeluarkan bakat2 terpendam erk.. pandai aqilah.. biasa la kan bebudak memang camtu.. klu dah pegang pen ke.. color ke.. bukan setakat kertas yg dia conteng.. kaki tangan pun dia nak lukiskan gak..

YanDarwisy said...

Bravo..bravo.... anak mama dah pandai lukis. Tangan anak kecil yg berseni... Jangan di conteng dinding dah!

azreen said...

wow...kreatifnye budak kecik nih ek...hehehe

shafa said...

lama2 nnt ok lukisan dia...tapi ada gak tempat dia nak mencurah bakat kan...abstact tu.

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

cantekkkkkkkk...nanti suh mama beli lagik yee

su said...

lukisan abstrak namanya tuh..hikhik!

dakgilachoc a.k.a nani said...

heheheh bangga ni...that is my suggestion..hehe...wah lawo qilah conteng eh..leh jadik arkitek ni nti..pandai lak pilih drawing book yg cute cam dia...hiks...