Thursday, November 20, 2008

~ Meow-Meownya Aqilah ~

Dah lama mama nak wat entry pasal barang penting dalam hidup Aqilah nih...(kui...kui...barang penting tuh...) Sebenarnya sejak dari Aqilah berusia 4 bulan lebih gitu, mama & papa sengajalah belikan dia bear-bear yang comel-comel...salah satunya pooh kecik ni...


Ni gambar Aqilah umur 4 bulan..Aqilah & Pooh kecik...

Memang Aqilah suka sangat Pooh kecik ni...menyusu nak peluk n gentel pooh kecik nih....memang ibarat cam tak leh dipisahkanla...cam `mantal mucuk' tuhla..
Pastu bila Aqilah dah besar sikit...Pooh tu jadi kecil pada dia kan..maybe dah tak sedap nak peluk...dia bertukar lak pada Pooh yang besar nih plak...


NI Aqilah umur dalam 10 bulan tak silap...Aqilah & Pooh Besar...

Tido, menyusu sentiasa nak gentel telinga pooh besar nih....pooh kecik tu dia cam dah tak layan...boleh lak gitu kan...yang mama tahu...selalunye bebudak dia setia kat `mantal mucuk' dia satu tu je kan..Aqilah ni tak..dia leh tukar-tukar ikut usia dia...hiks...ni rasa umur dia dalam 10 bulan kot...mama tak sure la tapi memang belum setahun la....tapi dengan Pooh besar ni kejap je..kebetulan mama ada belikan dia kuching pink ni...belikan pun sebab Aqilah yang nak masa jenjalan kat satu supermarket mama pun tak sure la kat mana....rasa kat area ampang ni...samaada kat Bintang atau UdaOcean...ni gambar kuching pink dia..


`Meow-Meow' kesayangan Aqilah...

Haaa....ni rasanya last la kot....yang paling lama la dia setia kat kuching pink dia nih...sekarang umur Aqilah pun dah setahun 6 bulan...kira dalam 8 bulan la dia dok menggentel kuching pink dia nih....penangan kuching pink ni lagi dahsyat....tido confirm nak gentel tang ekor kucing pink ni...menyusu pun sama...selagi tak de kuching pinkk ni selagi tu dia tak nak nyusu n tak nak tido....adoihai...mama dulu kekecik tak de pun benda2 ni seme...boleh je tido kan...hish..hish... Sampai berapa bulan dia dok kelek kuching ni...dah tentu la bertukar kaler kan...sampai naik kusam kucing tuh...ekornya lagi teruk...kotor ya amat...atok Aqilah la selalu geli tengok kuching Aqilah nih...dan selalu kalau pepagi Atok Aqilah masuk washing machine n basuh...kekadang Aqilah pun sama...dia mandi..kucing dia pun dia mandikan sama...dah basah kucing tuh...so kenalah jemur...kekadang dia jerit-jerit nak `meow...meow...meow'.... U all nak tahu ada satu cerita...kes kucing ni lah jugak... kebetulan Aqilah jugak yang mandikan kucing dia..dah basah...atok Aqilah pun jemur... maybe masa tu Atok Aqilah tak tahu apa sebab dia menangis tak hengatla tapi time tu memang Aqilah lum pandai cakap....lum reti sebut `meow-meow' cam sekarang... Atok Aqilah call mama kat ofis...tak tahu kenapa Aqilah nangis tak berhenti...masa tu dalam kul 10 pagi gitu...mama pun kocoh-kocohla balik rumah....sampai rumah baru terfikir...kot dia cari kucing dia...memang betul la....beri je kucing dia yang lembap tuh..terus gelak-gelak....adoihai....

Satu hari kan....mama saje la try belikan dia sekor lagi kucing pink...serupa sebijik cam `meow' dia tuh....yerla....kalu serupa kot la dia nak bertukar-tukarkan...kiranya dah basuh yang tuh...leh dia kelek yang satu lagi kan...ni dia kucing pink mama beli satu lagi tuh...


Kuching pink baru...Aqilah tak layan...sape nak? nanti mama kasi...


Serupa...kan...? memang serupa....perbezaannya yang satu dah kepam...yang satu lagi...baru...bersih je...hiks...

Tapi Aqilah tak nak la u all....pandang pun tak nak kucing pink yang baru nih...sian kucing pink ni kan...Yang kelakar time malam.. Aqilah tido...gelap...so mama ingat kotlah dia tak kisahkan...kita try tukarkan kucing pink yang baru ni...dia leh tahu...dia campakkan je kucing pink yang baru ni...dia tetap nak yang lama gak...hiks...bau dia dah leh cam dah kot kan... Yang paling dia suka gentel tang ekor tuh...letak kat hidungla..kat mata la..memacamla...sampaila dia lena... Sekarang memang `meow-meow' tuhla dikeleknya ke hulu ke hilir...dan sekarang mama tengok pantang hilang `meow-meow' tuh...asyik berkepit je...dia masuk bilik `meow-meow' tinggal kat hall...dia dah jerit `meow-meow'...bila kat hall `meow-meow' tinggal kat bilik dia pun leh jerit-jerit nak `meow-meow'... pantang tak de depan mata...kekadang keluar pun dia kelek `meow-meow' ni...cuma mama selalu tinggalkan dalam keta...ada masa Aqilah ok...tak kisah tinggalkan...adakala...dia nak kelek jugak... Kalau u all perasan ada gambar-gambar Aqilah mesti terselit gak sikit `meow-meow' dia nih... so entry kali ni mama ceritakan pasal `meow-meow' Aqilah...gambar dia gentel `meow-meow' ni tak de dalam simpanan pc kat ofis ni..kat rumah adala...nantila mama tempek lain kali ye...

Soryla ye..entry kali ni panjang sikit...

28 comments:

DYLA said...

kak,
lebatnya rmbut aqilah kak, montel dia sejak bby rupenya...

i'm ソソ said...

asha pun ada satu meow meow yang lebih kurang sama dengan meow meow aqilah

umIE a.k.a saLMi said...

huih dasyat2 aqilah nih..hehe..tu nnt jd bebear mucuk la tu kak..:p hehe..dia sure leh cam punya bau masem meow2 dia..sbb tu dia baling masa akak tukar yg baru hehe..

Nurmala said...

alalalalalala...
geramnyer tgk aqilah ni..
kalau jumpa, harus ku cium² pipi gebu dia tu..

aNnA_jaN said...

tomeinya tgk aqilah tido atas pooh tuh...aleeya punyala byk anak patung tapi kalu nk tido nk gelinte telinga ibu / baba jerk...hiks...bear2 dia tak layan....

dakgilachoc a.k.a nani said...

comel aqilah time baby..kiut..eyh..kita nak meow2 yg baru tu leh tak? *hahaha..muka x malu..larikkkkkkkkkkkk..*

nanonano said...

lahai sweetnyee..
tringat zaman sy kcik2 dlu..
xde pom mende ni sume..
huhu

CuTeMiUt78 said...

tu kira bantal bucuk aqilah erk.. nnti smpai kebesar dia cam tu.. cam anak sedara kita.. kita beri bear kecik kat dia... masa tu umur dia 2 bulan.. dia dok kelek bebear tu smpi la ni.. sekarang ni umur dia dah 6 thn.. nak tau pe jadi ngan bebear tu.. sekarang ni tinggal kepala je tau.. yg lain habis dah..

CuTeMiUt78 said...

memang mana2 dia pergi mesti nak duk bawa bebear tu.. mcm aqilah ler.. bila benda tu dah baunya serasi ngan dia.. so harus ler taknak yg baru.. sure nak yg lama gak..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

x tingin ke bg meow2 yg idup lakk...

kirana said...

comeinya 2nd pic tu..geram tgk peha dia..cam nk cubiiiiiittt

Ms.Lilies said...

my doter pun kecik2 dok bergumpal dengan pooh je...hehehe

YanDarwisy said...

ader dua rupanya...dah ader pengganti yg lain ker tu?

gee ryder said...

siap bli 2 kak...dia nk bau dia gak la...hitam tul rmbutnye..cantik..

KV said...

dina pun ada bunny kaler pink. Berkepam dah. Nak basuh pun mmg beringat sgt takut tak kering. Karang takleh tido asyik meragam.

hehe...dah jadi batal busuk eh, qilah?

yantz-yeem said...

kekeek....lawak juga aqilah nie...mmg la kak...meow2 tu kira sampe aqilah drjah 1 le baru dia tgglkan kottt....leh plak dia nk yg lama...bebudak mmg cmtu la..

azura said...

time kasih ye kak link kan kita...ni baru first time hihi...thank you....

Khas Lysha said...

pandai nyer aqilah,.. tau jer dia meow meow yg baru ke yg lama..

Y u Z z 9071 said...

ooo dia boleh kenal ye mantal mucuk mana satu...


comelnyeeee bila dia tido pegang mantal tu

Nad Eusoff said...

aqilah..akak ada pooh yg sgt besar hoke..silap2 pooh tu yg peluk aqilah pulok..hehehe

Eita said...

Aqilah mtk miow2 satu :D

Angah said...

Anak angah dedua takde meow-meow...

ibu derang ni la meow=meownya.. bila menyusu mesti nak dipeluk..si adik ofcourse la sebab nyusu badan..si abang dah 4 tahun pun kalo tak dipeluk takmo nyusu..

SUZIE APAI said...

salam...dah lama benor tak bukak blog ni. maklum ler baru abis pantang..baru nk start balik la ni berblog...dh besor yer aqilah!

lovelymummy said...

meow3x...comel je tgk budak2 yg ada bantal musuk nie.. :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

meow dia tu jadi kemborrrr...muehehehe....

Umie said...

ala2 bantal busyuk Aqilah le ni kan...hiksss

azreen said...

comel la aqilah ni...geram tul tgk dia...bak bagi aunty la meow pink yg baru tu.....hehehe

aFkaR'z said...

ada bauuu kucing lama tu..!