Thursday, December 18, 2008

~ Poolnya Aqilah ~

Kebetulan masa we all cari barang-barang dapur...terjumpa dengan pool ni...ingat tak ri tu we all ke PD untuk gathering papa Aqilah..kan Aqilah takut nak mandi dalam pool...maybe kena biasakan kot...hiks...papa kata apakata kita beli..lagipun bukan mahal sangat pun...mulanya nak beli pool yang kena isi angin tuh....tapi fikir2 balik...nanti nak guna...kena pam lak...kan leceh..so apakata kita beli yang cam gini je...oraitla tuh....janji Aqilah leh main air kan sayang kan...


Main dalam ni..memang dia tak mo keluar...kita risau takut main air lama sangat...nanti sakit perut lak kan...tapi layankan ajelah....


Bebudakkan..klu dapat main air...memang tak hengat donia....tapi mengikut statistik..bebudak yang suka main air...budak bijak...dan kita sebagai ibubapa memang kena bagi dia masa untuk bermain air...sebab boleh meningkatkan tahap kecerdasan minda dia...ntahla apa sangkut paut air dengan minda ni kan...tapi itu yang mama bacala...

14 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

wah aqilah siap ngan swimming suit yer..seksi seyh...heheheh... mama, nape x belikan swimming suit pink..mesti lagik comei aqilah sbb dh serasi sgt nengok dia ngan baju pink...:)

My Blog said...

amboi... tomernya dia main air....tak ingat dunia ekkk

PuteriSatu said...

DGC ~ tuh jekla satu swiming suit dia...itupun bloger nano yang hadiah...

PuteriSatu said...

ina ~ memang tak hengat dunia tuh...

mamamfif said...

ble nk ajak afif join skali nih

nanonano said...

1st time dgr kak..
main air lame ley skit perot..
hihih

gee ryder said...

sama cam aqeel ngamuk sakan xnk kuar dr bathtub dia..
beli kt ne tu kak?
sy bekenan la..

syoknye aqilah tu...

rynn2506 said...

heehhe...comeynye aksi dia main air ngan swimming suit lg tuh.....anyway,elok gak tu kak biasakan dia..cam omputih tu..masa baby lg dor dah train campak dlm kolam....

alia said...

itik kuning digi ta der ker.... nk g swiming la...

PuteriSatu said...

zu ~ mai la datang umah bawak anak bujang ko..hiks..

PuteriSatu said...

nano ~ ala...kepercayaan orang-orang tua....akak pun tak tahu...

PuteriSatu said...

gee ~ ala beli kat Tesco je gee...rege tak sampai 30 henggit pun...

PuteriSatu said...

ryn ~ tuhla kan...

PuteriSatu said...

alia ~ itik kuning Aqilah ada....hiks...