Thursday, December 04, 2008

~ Progressnya Teratak Puteri ~

Alhamdulillah...minggu lepas...dalam perjalanan balik ke rumah MIL kami sempat singgah untuk meninjau progress rumah yang we all beli kat Acacia Park, Nilai 1, seperti yang mama ceritakan di entry yang lepas alhamdulillah nampak progressnya setelah dua bulan we all tak jengah... mungkin dah siap dalam 70% dah boleh tengok mana satu lot Teratak yang kami beli...

Memula sampai nampak deret teres Fasa II nih....inilah Fasa yang kami beli...ada 2 row....




Ni row kami....


Dan ni salah satu umah yang sempat mama snap...lot mama selang satu pada lot ni...disebabkan penghadang lot rumah ni je yang sudah dibuka...so...mama sempat snap contoh progres umahnya....


Dah nampakla rupa rumah kan...insyaallah next year pegi...maybe dah cat kot..insyaallah...doakan semoga progresnya berjalan lancar..insyaallah...

p/s ~ Untuk Ana Mama Aiman harap puashati...nilah progress umah akak...hiks...sory gambar kurang memuaskan..guna kamera hphone sajorrk!

24 comments:

DYLA said...

dah nmpak nak siap tu kak...

suka la akak nnti pindah sana..

~ yus ~ said...

Nampak besar kawasan perumahan tuh yer kak. mesti seronok bila dpt duduk rumah sendiri nnti kan..

yantz-yeem said...

yey yey umh dah nak siap!!!!mesti akak teruja kan?

gEe said...

wahhh sronok kn bila rumah progressnye brjln lancar..

atty's said...

sonoknya..insyallah thn depan siap tu..kty doakan..amin..
kalo buat kenduri umah baru..jgn lupas jemput.

dakgilachoc a.k.a nani said...

bestnya...lum siap pn dh nmpk cantik rumah tu...alhamdullillah rezeki akak dpt duk rumah sendiri gak..mesti dh x sabarkan..hehe..

Zanna_MamaBatrice said...

wah....gumbiranyer hati bila tengok progress rumah dah hampir 70%...rezeki aqilah next year duduk umah baru ler nie...

rose said...

besnya..
dah nampak upe dah umah idaman kan...
:-)
semoga segalanya berjalan lancar ye

kirana said...

dah byk dah tu kak..tak lama lagi la tu..kejap jer tu

p-na mama oja said...

wah..behnya..dh ada umah sendiri..
mama msih mmcari lg yg bersesuaian...mmber cdgkn beli nilai gaks..coz umah dia beli kt c2 mmg pueh ati..tp...mama x tahan kot nk ulang alik kejer...huhuh..

KV said...

wah, dah tak lama tu!!

cendawanintim said...

insyaallah, raya taun depan leh duk rumah baru..

gee ryder said...

wahh...xsabo ye kak nk msk umh bru

CuTeMiUt78 said...

wah..bestnya dah nak siap rumah

CuTeMiUt78 said...

thn depan mungkin dah blh duduk la ya put3

CuTeMiUt78 said...

bestkan bila tgk rumah idaman dah pun nak siap..

CuTeMiUt78 said...

anyway..nnti ambil kad raya kat blog kita ya

azreen said...

wah okla tu kak...dah dekat nak siapla tuh...hehehe

SaDi said...

bestnyeee.... rumah dah nak siap... :)

YanDarwisy said...

Seronoknya dpt dok umah sendiri...

kuchalana said...

waaa.. best la.. nilai pon xbusy sgt..

Selamat bercuti...

Mak Su said...

wow! xcitednyer, tgk ada progres, tentu rasa tak sabar nak rasmikan, ek

BurungBelatuk said...

salam eiduladha...semoga kita dirahmatNya selalu,amin....

Intanaziela said...

cepatnya progress...mesti dah tak sabar kan...semoga semuanya berjalan lancar :P