Monday, December 01, 2008

~ Renewnya Roadtax & Insurans Gen2 Mama Aqilah ~


Ok...mama nak keluar jap...nak ambik papa...(entry berani...sebab enterprame gambar sendiri..hiks)


Alahai...tak de parking..so...1st time dengan beraninya mama letak keta kat sebelah stesen Putra LRT...(Aksi ini jangan ditiru...nanti kena saman...) jap je...sampai kat bank dah beratur lak...makcik 2 orang ni punya lama dok membelek mesin ATM tuh...eeiii geram..geram


Ok..ni dah sampai ofis papa...tuh kat belakang tuh...silau lak...klu tak..nampak meja kaunter papa...kat belakang tuh..tapi sebab silau dan mama snap gambar tersengit...tak nampak...nampak pintu masuk je...sorrry....boleh lak papa beri makan tengahari mama mangga muda cicah kicap je....boleh? seksa bini betul kan...


Tengok...tu papa tengah bebel2..sebab mama lambat sampai...hiks...buat tak dengar jekla sudah kan.... otw nak ke EON SS2 ambik geran gen2....boleh lak kaunter seme tak de orang...


Nasibla Akak ni memang bagus tul...dia kata..tak de orang..dia tolongla...bagus tul akak ni...10 bintang untuk akak nih..thanks kak....layan mama dengan tip top sekali..siap tanya lagi...adik nak simpan ke geran ni...waa..cepat je mama kata...boleh ke kak...dia kata..boleh..sebab keta adik ni dah 3 tahun...tima kasih kak..thanks so much..cepat n mesra tul akak ni....so..sebab dah lambat..mama tinggalkan duit tuk papa kasi dia setle seme sekali...yang mama tahu...mama dah renew semua sekali....sayang weeeh...nak lepaskan duit 4-5 ratus tuh....telan liur..gigil2 tangan tau....tak per..next week mama claim rebat lak....hiks....so..sesapa yang lum renew roadtax n inusrans keta..sila-sila keluarkan duit ye....

12 comments:

DYLA said...

kiter dah kak, bulan 7 ari tu....

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. kita pun baru je pas renew roadtax 20hb 11 ari tu..

CuTeMiUt78 said...

memang kan time nak keluar duit byk2 ni.. menggigil je rasanya... sib baik wajib juga keluarkan.. klu tak.. tak kose tau nak terbang free je duit tu..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. sib baik blh cover ngan duit rebet.. dah dapat dah hari jumaat lepas... la..la..la..

kirana said...

mangga cicah kicap tu sedaaaappp!

ana dah renew tp tak claim rebate lagi...huhu bila la nk pi claim ni

akak..eon bank tak tolong renewkan ker?cam cimb ..senang jer..pegi jer mana2 bank..bg duit ngn cover note kereta..pastu derang renewkan..3 hari gi amik roadtax..

dakgilachoc a.k.a nani said...

ee...sedapnya mangga cicah kicap...lama dh x makan mangga...kt sini blk2 buah jambu je yg ada...sob...

alah time nk kuar duit tuk bayo hutang ke apa ke mmg gigil2 jerk...lau dpt duit gaji lak wah laju je nak shopping erk..haha...

lieya_latif said...

wah dapat rebat sure gi shopping-shoppingan hik hik hik

atty's said...

kty baru je renew kete kancil bulan 10 aritu..

lagi satu menyusul july 2009..ready duit je..ghuhuhuhuh

berteromber said...

kalau renew roadtax kat pejabat pos lagi bagus...time tu jugak dapat duit...kalau kat JPJ kena tunggu 7 hari bekerja...lama tu :)

aNIe said...

Puteri1...akak ni pun sama...kalau cik abang tu bebel2...akak buat dek aje...masuk telinga kanan...keluar kiri...heheeh

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ingatkan duit dpt rebet td

antalya said...

roadtax ebon sy tgh bln ni nk kena renew.bykkkk.sbb ncb dh 0% blk.eksiden aritu claim insurans uhuu