Friday, January 09, 2009

~ Antara Kenakalan Aqilah ~

Orang kata perangai bebudak yang sedar membesar macam Aqilah nih...memang tengah nak explore semua benda...nak tahu..nak buat...nak ikut...nak cuba...nak rasa...semua benda...kalau boleh tu...satu benda pun diorang ni tak nak tertinggal...dan kalau boleh..apa yang kita tak buat...pun diorang nak buat...itula bebudak namanya kan...




Ni diantara kenakalan-kenakalan Aqilah...ini yang mama sempat snap..yang tak sempat tuh...ada bermacam-macam lagi...






Dulu mama pernah cerita Aqilah suka conteng-contengkan...dah sampai masanya...dia dah tak berminat dengan drawing paper dia...tapi dia lebih berminat pada dinding rumah...almari baju...dan benda-benda lain yang bukan kertas...boleh...???

41 comments:

My Blog said...

waduhhh.. kok conteng dindingggg.. sabarjelah ya... memang itulah karenah anak kan....

PuteriSatu said...

Na ~itula pasal na...klu dok umah baru...dicontengnya rupa ini...aduh gawat! gawat!...kena beli cat yang leh padam-padam tuh kan...mahal cat tu kan..???

Ceera said...

abis umah kalau gitu, huhu...

My Blog said...

mahal.. aku dulu satu tin Rm 100 lebih gak.. satu umah chat 8 tin.. dalam jer lum masuk chat kat luar tu... fenin..fenin...

PuteriSatu said...

ceera ~ mahu tak habis....adeehh...

PuteriSatu said...

na ~ tuhla pasal..haru tul kan...tapi insyaallah time aku pindah umah tuh nanti...Aqilah dah besar sikit kot...dah tahu dilarang kot kan...tapi camana dengan adik-adiknye pulak kan na....adeeehh....feningla...

Nad Eusoff said...

wah...seni tu kak...

PuteriSatu said...

nad ~ ya ke...kena fikir positif kan nad...tul-tul..seni tuh....seni...

My Blog said...

adik?... confius ni... dah ada ker?... hihihikkk

PuteriSatu said...

na ~ wekekeke...dah ada tentula ko antara orang yang terawal tahu...kui-kui-kui...

nizza-abira said...

sokong supaya akk beli cat yg leh padam tu, tp niza rasa lebih skit harganya...

dakgilachoc a.k.a nani said...

sabar kak sabar...hehe...aqilah jgn nakal yer....sian mama aqilah tau...:p

tp comel betul nengok aqilah penuh ngan bedak tuuu...haha...

PuteriSatu said...

niza ~ a'ala kan...mesti mahal sikit...

PuteriSatu said...

nani ~ comel ye...cam tepung gomak je..

~ yus ~ said...

dah namanya pun budak...

Aqilah ada geng suka conteng dinding. Kat rumah nih lagilah dua orang suka conteng dinding, Alia dan Abid..huhu

PuteriSatu said...

YUS ~ ya ke...itula pasal...Aqil dah besar kan...dah jadi anak teruna..dah tentu dia very disiplin kan...leh kawan ngan aqilah la alia ngan abid tuh..hisk...

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

bdak baru blja..gitewlaa

babyluv_ayang said...

penyabornyer puteri...heheheh...kalau fara lah...ada yg berbunyi segala petir...heheheheh....itu yg kyra tak berani tu...heheheheh....

PuteriSatu said...

zu ~ a'a...

PuteriSatu said...

baby ~ kekadang hilang sabar gak..nak-nak time memalam kul 12 masih tak nak tido tuh...hangin gak...

kasihlatifah78 said...

itu anak ko sorang jer yg buat peel camtuh.. aku kene layan 2 skali... kalo bab2 main bedak nih.. mmg hobi depa ler... si yaya tu lagi best... kene slalu perhatikan dia... kalo jumpa kaya ker... cecepat ler ambik... kalo tak abis ler kaya tu di lumurkan kat kakinya... konon2 tgh berurut.. geram mmg geram tapi kdg2 tu ler penghiburnya...

HappyIrfa said...

salam kak puteri..
uhu..tak sanggup biarkan anak conteng dinding

gee ryder said...

astaga...penuh bedak...wangi la aqilah selalu hehe....kalo aqeel suka tuang susu dia...eee

allelujah_alle said...

sama jek bebudak... bedak, losyen, lipstic itu ler yg suler main.. lau da conteng diding 2 mesti diri sndri pon dicontengnye..hehhehe.. pandai tui akila mendera mama dia..

alia said...

wah sungguh berseni hasil lukisan adik...

YanDarwisy said...

ke main kretip anak akak.. ni ader hati nak buat mural sendiri tu kak. berseni tgnnyer tu...

PuteriSatu said...

KL ~ 2 orang mahu pengsan gue...

PuteriSatu said...

irfa ~ hiks...sanggup tak sanggup...kadang2 tanpa disedari....tengok2..aik..dah kena conteng dah...adeeh..

PuteriSatu said...

gee ~ ya ke...aqilah so far tak de la tuang susu..tapi tuang bedak...adala.

PuteriSatu said...

nun ~ mahu tak pandai...bijak ya amat...

PuteriSatu said...

alia ~ berseni eh...habis dinding di senikannya...

PuteriSatu said...

yan ~ itula pasal...jenuh...

rynn2506 said...

wah...kecik² dah tunjuk bakat..tahniah² aqilah...hehehhe

ZH - Ena said...

yg conteng dinding tu yg ena tak sggp tgk..waduh2 sgh bercolourful dinding umah akak :)

kirana said...

bab conteng dinding tu tak tahan tu huhuhuuh...saye dulu kat umah sewa aiman ada conteng gak..ni kat umah baru ni tak mula lagi keje2 seni dia..haaa..mau bertempikan sora ku nnt hihihi

Khas Lysha said...

pasni mama kenala s/by stok bedak kompom dah tak cukup seperti selalu,.. he he he..

aNIe said...

Puteri1...anak2 bila dah pandai 'berkemas' ni...memang kita jadi penat...terasa nak tercabut pinggang dibuatnya...

Hehehe...comel aje dia...buat akak teringat kisah anak masa dulu2...

shiemz said...

Ya Allah...menantu ku..wat hepen.... kalu nak pakai bedak sejuk lg bagus.... lagik licin muka yang oii... heheh

Aleeya said...

wowww, qilah ni waris leonardo da vinci ka nehhh berbakat tul melukis he he

nono said...

salam,


aqilah.....suke nye men bedak yerr..hehehe..mesti wangi nieh...ekekeke

fiza aka mama hannah said...

wekekeke sama ler perangai dgn hannah tu.. suka main bedak, main losyen.. tp tang conteng dinding tu, hannah dh brape gemar.. dia lg suka baca buku... kdg2 tu buku org dewasa pun dia belek.. udah nmpak gmbr yg bukan2 dia tny "ma, nape.." adeh mama tk tau nk jwp ape....