Tuesday, February 03, 2009

~ First Time Kena Campak Dlm Pool ~

Act we all ni bukanlah rajin sangat bawak anak bermandi manda kat pool ni... bercuti-cuti malaysia ni pun jarang sekali... lebih2 plak papa aqilah bukan mudah dapat cuti sesuka hati je...keadaan tugas tak mengizinkan... n ditambah plak kemalasan mama untuk packing segala macam..maklumla nak bercuti ke kg tu pun...aduhai bercinta nak packing2 barang... satu hal lagi...bila balik...aduhai..lemahnye nak mendobi bagai... jalan terbaik...dok dendiam kat umah... habis citer..sedar diri malas kan...wekekke...tapi disebabkan.. papa Aqilah yang teringin sangat nak bawak anak dara dia mandi pool... so gagah gakla booking hotel sri m'sia kat bagan Lalang tuh.. Hotel Sri Malaysia sajoorrkk ok..tuan2 dan puan2... harus jimat cermat sikitkan...kata tahun ni tahun berjimat cermat...kan...(Ya ke mama....? papa selalu tanya gitu..sambil garu2 dagu...ngeh-ngeh-ngeh....) Apapun...jomla kita layan gambar yang mama janjikan kelmarin tuh kan...kira ni first time Aqilah swiming..last year kan we all pernah ke PD gathering kawan2 lama papa....tapi time tu Aqilah tak nak langsung cecah kaki kat air...tengok kolam pun..dia cepat2 peluk kita...camana nak swiming dalam float kan...dulu pernah mama belikan float mushroom tuk aqilah berendam kat PD...tapi tuhla...hampa...bila Aqilah..tak nak langsung cecah kaki kat air...n sekarang maybe Aqilah pun dah besar sikit...kat umah pun dah biasa mandi kolam plastik tuh...apalagi...praktikal dah apa dah...tinggal untuk merealisasikan nya je belum...dapat jumpa kolam betul...apa lagi..balas dendamla member kan...mama & papa pun apalagi..kita campak sama dia dalam pool....memang betul2 berendam Aqilah...pagi petang siang malam la...asyik tunjuk pool je....lepas ni maybe seronok sikitla kot nak bawak Aqilah berendam...coz dah pandai main air kan... yang kelakar siap kaki goyang2 cam orang berenang tuh....tangan pun sama...bijak bijak..bijak..



Dah ready nak kena campak dalam pool....


Posing jap eh....


Dah ready....kita campak ini budak...hiks...
Tergamam jap...


Jap je tergamam...pehtu..leh jerit2...air...air..


Tangan siap kapai2 cam orang swiming...


Papa tolak..dia perasan dia yang berenang...


Terjerit2 masa ni...tak ingat donia ye main air..











p/s ~ tolong abaikan keseksian papa iteeww ye....

24 comments:

~ yus ~ said...

seronok yer Aqilah main air...

anak2 saya pun suka main air..:D

Abang Long said...

Hmmm... maknya tak terjun sama ke dalam poolllll tuuuu ???

KV said...

wah, sonok nye qilah!!
hehe..comel jek pelampung dia.

.:Iz-aNn (",):. said...

hehehe...leh anto gambar aqilah kat pool ni kat majalah pama ni...hehehe

nURmALa mAZLan said...

hahaha..
comel nyer aqilah kak..
akak x mandi sama ke kak?

ZH - Ena said...

amboi sukanya aqilah main air :D
mama aqilah pun tak terjum sama ker

ayumkay said...

waaaah aqilah p mandi kolam ekkk.. mesti teruaj sungguh aqilah dapat berendam lam kolam tu.

aikkk pose mama lam air takde poonnn. ke mama aqilah takut air..hehehehe :P

nanonano said...

sy yg tgk ni pun geram rase nk brendam same..
huhu

masviona said...

so cute itu little anak dara...aqilah ye.

seksinya swimming suit dia...heheheh.nnti nak carik kat anak gak ler dia pun suke berendam dlm pool gak.

dakgilachoc a.k.a nani said...

alahai cutenyer aqilah dan pelampungnya tu..syok yer dpt berendam...hikhik...:)

btw, sy dah tukar url ye mama...url baru dakgilachoc.blogspot.com :)

fealize_eleanoer said...

comelnye aqilah...

comelnye baju die...

comelnye pelampung die...

eeiiii...

smuenye comel2 la..

geram nihhh!!!

Intanaziela said...

mana mama aqilah? tak main air ke...

eryn@mama tisya said...

ala sronok aqilah kena campak dlm pool beso ye..hah dh tk nangis dh ye mcm yg 1st time dlu p PD...cantik ler swimmingsuit aqilah..bli mn??

yantz-yeem said...

wah aqila mandi pool!!!best nyer tgk gaya aqilah mandi...kan best kalo aqil sporting nak mandi gune pelampung cenggini...nie aqil tu takuttt je manjang!!!sakit jiwo den bila bwk dia pi mandi....

YanDarwisy said...

Wah..Aqila sgt suka. Mintak mama buat satu pool blakang umah nanti..

Fadh said...

err tergoda laa tengok keseksian aqilah ha ha ha

My Blog said...

eeerrmmm bestnya.... lawo gak bilik hotel ni.. kat mana ya..

DYLA said...

ala la la.. comel sgt lak kak gmbr dlm pool ni.. terpesona tau....

CuTeMiUt78 said...

wah.. bestnya aqilah main air.. heh..heh..heh.. klu mirul kan.. duk dlm air.. cam dia plak pelampung..

kirana said...

mula2 tgk tajuk..igt aqilah kena campak..

seksinya budak ni!comei..ngn swimming suit tu

pelampung pon comei!

Erinsza said...

alah kiutnyer anak mama, tecik2 dah pandai swimming.

Erinsza said...

mama sila ke blog baru saya www.erinsza.com

Ceera said...

amboi.. tomeinye budak kecik tu main2 air...

shafarina said...

cute nyer dia!