Thursday, February 05, 2009

~ Inilah Katilnya Aqilah ~

Inilah katil Aqilah yang we all berkenan.. dan bersesuaian dengan bajet yang kami ada... murah sajork u all... sebab bajet pun ciput..hiks... Apapun...tertunai sudah impian papa untuk membelikan Aqilah katilkan... maybe papa hepylah kot...tapi mama cedey...coz memalam berpisah katil ngan Aqilah...sob..sob..sob... tapi itulah... satu pengalaman pada mama berpisah tempat tidur dengan Aqilah..maybe ada ibu-ibu yang merasakan apa yang mama rasakan... Meh mama ceritakan sikit...mlm pertama berpisahnya katil mama n Aqilah... adoihai...sedih ya amat...padahal... katil sebelah menyebelah...tapi sedihnya cam katil Aqilah dok bilik sebelah... papa leh gelakkan mama... tapi itulah apa yang mama rasa...sedihnye tak tahu nak cakap.. boleh mengalir airmata...kesian...Act Aqilah ok je... dia nampak lebih berdikari bila ada katil sendiri... betul la... kelakar pun ada... dia ok je...tido 1st time tido katil sendiri.. lena je... mama yang tak lena.. u all tahu... rasanya mlm pertama Aqilah tidur sendiri tuh... mama rasa... sejam je kot mama tidur.. selebihnya.. mama asyik bangun baring-bangun baring gi jengok Aqilah... yerla... dalam bilik... cahaya pun samar-samar... nak tengok Aqilah.. kena bangun.. gi dekat2..dahla mama ni rabun... Aqilah uk-ek sikit.. mama terjaga.. sampaikan... berbunyi je loceng rantai kaki Aqilah pun mama leh terjaga... gi jengok... tengok dia beralih posisi... risau je.. memacam fikir... coz dia kecik sangat lagi kan... menginjak dua tahun pun belum... mama tidur pun mengadap sebelh katil Aqilah je... telinga ni tak nak tertutup ngan bantal..sebab nak dengar Aqilah berbunyi... so..2-3 hari ni leher mama sakit sebab tidur tak betul.... tapi ri ni dah kurang sikit...hiks... itulah pengalaman berpisah tempat tidur ngan Aqilah... kiranya mlm tadi malam ke empatlah Aqilah tidur di katil sendiri... betulla memula je terasa...makin lama...makin ok...n Aqilah pun lelama makin menyesuaikan diri dengan katil dia... act katil Aqilah ni tak de pengadang... coz bukan katil tuk budak2 kecik kan... so.. mama sendal ngan bantal keliling katil...dan bawah mama alaskan tilam plak.. itulah ceritanya... mungkin diluar sana... ada mama-mama yang terniat untuk pisah tempat tidur ngan anak... yang penting... kita sendiri kena kuat... budak2 ni tak de masalah... kita ni yang tak tahan... apapun itulah pengalaman pada diri mama sendiri...seksa weeehh....


Tengok... dia tahu papa belikan untuk dia...


Set bedshet belum dibeli sepenuhnya lagi..pakai mana yang ada sajork... katakan tahun berjimat cermat...ngeh-ngeh-ngeh...

Budak hepy dapat katil sendiri..

Ni pagi pertama bangun tido atas katil sendiri... bangun tidur minta susu...

31 comments:

edrina said...

wah aqilah gud girl la dia..
tantek la katil aqilah..simple but nice.

Biasa lah kiter yg mak2 neh perasaan tu yg lebey2 kan ekekekek

babyluv_ayang said...

cantiknyer....dulu mcm gini lah choice fara....tapi memandangkan daddy kyra yg kuarkan bajet...terpaksa lah diam ajer...geram ajer.....anyway, mmg cun....

aNnA_jaN said...

hehe...ingat nk ajaq aleeya cam tu gakla...gpun kan dh nk dpt adik...hiks...

eLYies said...

cantiknya katil aqilah..sure mahai kan kak put3...berapa ratus tu......

~ yus ~ said...

wahh baguslah Aqilah. Kak puteri, mula2 memang mcm tuhlah, lelama nnti akak oklah. Masih di bilik yang sama kan. Yus dulu pun letak di bilik yang sama, ok jer masa tuh, tp bila pisah bilik dan makin besar, susah betul..huhu.

Aqil n Alia tu, masih nak menyelit bawah kaki, pepagi bgn tgk mereka dah ada bawah kaki kita..huhu.

My Blog said...

wah.. pandainya si qilah tido katil sendiri.. lawo katil tu..

SUZIE APAI said...

warghhh..perkembangan yg abgus..klu ank sy tu mesti dh kebabom ke bwh. Tdo nyer lasak berpusing2. Smpi skrg ltk je kt tilam lain dan bukan nyer katil..tp bagus ajar ank berdikari cam ni. Saya setuju banget!

bOnda said...

shanteknyerrrr!!
geram tengOk aqilah ni!

Mr PenyuBiru said...

biasanya anak yg tak mau berengang dgn emaknya. tapi yg ni terbalik plak.hehe

DYLA said...

kak,
cantik kak!!! kaler putih, cadar dia pun cantik!

nnti beli set2 lain plak kak

nzh1979 said...

wah..canteknye katil aqilah
arif pon ada katil sendiri still papanye tidokan sekali atas katil kat masterbed room..huhu
camno cito..ekekke

fealize_eleanoer said...

sgt tersentuh hati ni baca entry mama pagi nih...mcm tu la kan hati kite ibu2 ni....hhhhmmmm.....

aqilah sgt gud girl ehhh...da pandai tido atas katil sendiri...sy blm lg tidokan safiya kt katil sendiri,even ade katil besar pon kt bilik sblh nunnn...rasa cam die kecik sgt nak tido sendiri...

tp bile baca entry mama ni,mama bg saya satu idea la...bole jugak kan wat mcm cara mama...beli satu lg katil bujang dan tmptkan die satu bilik dgn kite...kan??thnx mama,u r sooooo brilliantttt!

:D

LayarLara Legendary Of Journey said...

ko janganlah sedey...
bagus apa asingkan katil awal2. Takle nanti dah beso liat nak asing katil..

Lagi pulak... takkan ko tak nak menambah gerabak... ehehehheehhe

eryn@mama tisya said...

amboi aqilah dh ada katil beso..cantik ngan hiasan tu...tkriso ke jth nanti...uhuhuhu

az1ra said...

Cantik katil Aqilah,
rasa sayu lak baca N3 pagi ni..kalau zira pun camtu gak..kami pun nak kena start ajar Lisa tidur asing tapi masalahnya bilik kami kecik, tak muat nak tambah katil lagi..kena letak Lisa bilik sebelah..rasanya mesti tak tido sebab ulang alik tengok Lisa kat bilik sebelah...

*Miss Geli^ said...

ala kak, anak saya pun berpisah katil, dalam 2minggu jugak. maksud saya,
tahun lepas, masa umur dia 4 thun, dah start pindah katil, tapi still dalam bilik yang sama.
dalam sebulan lepas tu, kitaorang decide nak pindah bilik plak. sedih la. memalam ni, macam tak lena nak tido, takut dia nangis la kita tak dengar ke hape ke? tapi pintu bilik kitaorang, tetap la tak tutup rapat. ada satu malam, dia demam, dia menangis teresak-esak tapi kami tak dengar. dia lari sendiri masuk bilik kitaorang. t
masa tu, rasa macam nak masukkan blaik katil dia dalam bilik kitaorang. tp bila pikir2, kita kena tegas. tapi hati ibu kan?

ZH - Ena said...

agaknya mcm maner la plak pengalaman ena nak pisah katil ngan umairah..entah2 sama jea mcm akak :D

ZH - Ena said...

agaknya mcm maner la plak pengalaman ena nak pisah katil ngan umairah..entah2 sama jea mcm akak :D

atty's said...

bagus le aqilah..nak pulak..dia pisah tido ye..

cantek katil..aqilah tuh

deqnan said...

bagusnya blm 2 thn dah tdo katil sendiri..ok ker x der pagar.. x tdo lasak ker?? kalau anak sy pasti dh kebom kat bwh..terpaksa ltk something kat bwh x nk bg jatuh atas lantai...good girl lah aqilah...

kirana said...

cantik la kak!!suka2..brpppp rm?? hiks sebok nk tau gak

kak..sy leh rasa cam akak cete tu..
mmg kite yg over sedih..anak tak dak apa pon hiks..tu yg saya tak pisahkan aiman lagik..rasa kesian tu menebal..asben dah nk letka dia ka tbilik asing..tp sy dok tangguh2kan dulu hihihi

p-na mama oja said...

wahh..aqilah dh tido katil sendirik?? kagumnya... x jatuh ke? dia x guling2 ker??

klu oja harus jatuh tuh,huhu... p-na rasa x mampu lg kot nk pisah ngn oja kc dia tido sendirik2..mesti sedar2 tup2 dia pndah katil,hehe..bkn pe cari nenen ler pe lg.. dia tido ngn menempek je keja nya...

Cik Puan Mimi said...

mama aqilah, tengok kat sini http://kiddiedido.com

cantik katil baru aqilah.. besar dn luas

Zanna_MamaBatrice said...

keh keh keh
samalah pengalaman 1st pisah katil ngan batrice.....anak dara kita kemain sedap golek kat atas katil yg luas.....mama dia tak lelap tido...sekejap2 bangun....he he he...

tp aqilah ok ler...xde jaga bangun nak panjat katil mama & papa....
kalu batrice.....nanti tengah2 malam bangun cari mama dia gark....last2...tido sesak2 ngan kami lagi....katil dia kekosongan...he he he...lagipun mama dia nie rasa tak syok jer kalu tido anak dara tu tak nyelit bwh ketiak....

iswatie "colours of life" said...

cantik yer katil aqilah..warn aputih..suker..how much?

RaFFLeSiA MeRaH said...

amboi ngade nyer qilah, mentang dh dpt katil sendiri....eksyen nor duk nyusu kat situ yek....

wallpapersdeco said...

hi have a nice day.. looking for wallpapers for your house? or your friends/relative interested, visit my blog!

Intanaziela said...

kak, intan pun dah cuba tidurkan hadif asing, tapi tak berjaya. kena buat cam akak la..letak katil kat sebelah...

good girl aqilah, senang je nak train dia...

Mamamanja said...

cantik katil aqilah.. ok la.. dia nak tido atas katil sendiri.
ari tuh pas pindah umah MM pun ada beli katil baru tuk qina tapi letak kat bilik sebelah la..
suh dia tido ngan embahnya tp dia xnak
nak tido ngan mama ngan ayah ngan adik gak. penuh 4 org 1 katil.
terpaksa tunggu dia tido dulu pastu baru angkat masuk bilik dia
pastu tengah2 malam dengor pintu bilik terbukak... hah muncul dia ngan bantal goleknya dok menyelit kat tengah.
masih lagi lam proses dok ajar dia tido terus kat biliknya

kombat said...

cantiknya katil aqilah!

dakgilachoc a.k.a nani said...

katil dan tuannya sama comel..hehe...