Friday, March 20, 2009

~ Aqilahnya DVD Player ~

Aqilah sekarang...ya allah...asyik nak tengok Ultraman, Barbie, Barnie dan satu lagi rancangan TV2 In The Night Garden...ITNG ni dia panggil Poko-Poko... rancangan ni je lah dia dok layan...boleh seharian tengok citer-citer ni je...sampaikan kadang-kadang termimpi dalam tido...terjaga tengah malam...dia leh cakap...mama...nak man...nak man...maksudnya nak suruh mama bukak ultraman... Actuali Aqilah dah boleh bukak sendiri VCD ni..dia dah boleh mainkan sendiri la....open..close...n play...semua dia dah tahu...tapi ada gak masa DVD tersangkut... tapi dia memang dah boleh pasang sendiri DVD-DVD tu semua...dan dia dah boleh bezakan...mana satu Ultraman...Barbie n Barnie....yerlah kan ada gambar kat depan CD tuh kan....u all tahu jekla..klu dah asyik open close play....dan ada masa DVD tersangkutla apa la...so...dah tentulah tak lama hayat DVD player ni kan...sampai masa...rosak...apalagi...mahu tak menjerit Aqilah...dah tak leh tengok DVD tuh semua...


Ni DVD player yang lamaa....sory gambar gelap...kan kamera mama rosak...tak tahulah bila papa nak belikan...kan papa...paaaa....gelap pa gambar ni...tak nampakkan....?

p/s ~ Abaikan sticker ultraman yang Aqilah tempekkan tuh ye....


Ni lah DVD player yang baru...murah sajork RM75.00 saje....Rege asal RM99.90...dapat diskaun...jadilah...beli yang mahal pun...nanti Aqilah godek..godek..dah tentu hayat tak lama...so...belikan aje yang nih...habis citer....





14 comments:

Wife to Firdaus Ghazali said...

telatah aqilah ni mcm anak buah azie la mama...beza umur pun x jauh...anak buah azie 29/4 nih pun baru ckp 2taun... :) terhibur baca blog akak apalagi tgk gelagat aqilah...

~fara~ said...

hah,aqilah janji tu jgn dirosakkan lagi yer.sama gak mcm farish asek dok layan cite die jek.heh

bOnda said...

wah, sungguh bijak anak dara akak ni..herO saya pandai tarik smartcard astrO tu jek..pastu siap la kena jentik ngan bOnda dia yang garang ini..aummmm!!! =p

mama_Lieya said...

emm sama ngn anak buah mama gak...suka benar tgk dvd...kat umah..msk dvd la..kalau gi jenjln kena bw laptop..haha

anak dara mama x suka tgk cd..
dia suka sepah mainan..otomen dia...huwaaa

neezareef said...

anak sy lak sibuk bkak upin dan ipin...

HappyIrfa said...

SLM SIS,,
skrg byk sgt brgn letrik murah2 dr china.jangka hayat pun x lama padanlah ngan reganya.:-)

hatiberbunga said...

hehe..
anak2 sekarang nih celik tv/gadget sungguh! huahuahua!!

(anakku yg 10 bulan tu pun dah pandai tarik smartcard astro. bila mama@daddy dia tegur, mula la buat muka comel dia! huhu..)

SyaNa said...

okey la tu kak DVD rege tu..
DVD sye pn da rosak..
anak takde tp rosak gak..kekeke
nak kena cari DVD baru ni..
tak larat nk tgk movie kt Laptop..

edrina said...

samalah kak, danisha pun dah pandai bukak katup dvd & play sendiri..tapi danisha ni lebih suka citer budak2 lelaki..

nak man..nak man - nak tgk citer spiderman
tubit tubit / kaka - citer madagascar (move it move it)
omers - transformers
emut - bugs life (semut tu sebenarnya ekeke)
ible - the incredibles
pin pin - upin ipin

eekekekeke

mama | sarah | syimir said...

hihihi..yg pastinya mama ayah la yg boring dok nengok berulangkali citer2 ni kan...sampai naik hafal, x plak bebudak nih boring...alahai anak2...

p-na mama oja said...

wah2, dh ada dvd sendiri tuh..nnti belik tv sejibik biar dia tgk dlm bilik sendiri..class gitu..hehe!!

ladyD said...

kat umah lady D semua cd dah jahanam...eira punya keje...dah tgk pastu x merata2...pastu komputer pun dah nak jahanam gak la tu asyik dok kodek2 main game...eira=aqilah

Cho Zila said...

>>salam mama aqilah..
>> memang budak2ni layan citer cam gitujer ler.. celik2 dah nak bukak barbie. tapi kalau ayah dia tak layan sangat kesian lak tengok anak temantu..

CuTeMiUt78 said...

wah..clever la aqilah.. dah blh open close dvd player sendri...