Sunday, March 22, 2009

~ Kenakalannya Lagi ~

Macam ni lah dugaan dan cabaran dalam membesarkan anakkan...semua orang merasainya...maybe ada yang lebih nakal dari ini...apapun redha ajelahkan...hiks...


Lagi mama kata jangan...lagi dia buat...antara perbualan mama ngan Aqilah...

Mama : Bahaya sayang...nanti suis tu meletop..booomm...
Aqilah : ...mama nak boomm...booommm....(boleh dia jawab gitu..adeehhh...pening kepala....)Mama : Nanti klu boomm..semua orang sakit...mama..qilah..papa..atok...semua sakit...
Aqilah : ...atittt....angess.....lah anges...papa anges..mama anges...atuk angeeess....lah nak booomm! (`LAH' tu...dia bahasakan diri dia...`LAH')

Cheeeh...budak ni...

7 comments:

mama hannah said...

wahkahkahkahkah sungguh menggeliakn hati baca dialog akak dgn qila tuh..
sama la kak, hannah pun ghupa gitu.. lg best kalo org takde, tik tak tik tak bunyi suis tu dia on off kan laju2.. aduyaiii...
nak tak nak, bila kita dh ckp dia buat jugak..lelama kene pukul la tgn tuh....
adeihhhh.. redha kan jek la kan?

rynas said...

kelakorlah Aqilah..ttp keletah anak-anak ni menggembirakan kita

diniedinar said...

hehehe..kiutnya! doter dinie skrg takut main suis sebab pernah sekali dinie nak on suis lampu tido tetiba.."POOPP!" Lampu tido meletop tebakar..masa tu doter dinie 3thn tp hasilnya smpi skrg dia takut

ratna said...

tu dia nak jimat letriiikkk.. hik hik.. cute jer..

my qaseh said...

Laa Aqilah nya favret men suis lampu sma laa cm Qaseh..blh jd geng ni kan..gaknya dh besr t dorg ni nk jd Engineer kot

bOnda said...

erkkk..auta sungguh =p

CuTeMiUt78 said...

ngeh...ngeh..ngeh.. qilah..qilah.. memang lawak ler.. tapi tu ler membesarkan anak2 macam2 kerenah kan..