Tuesday, March 03, 2009

~ Makan-Makan @ Bagan Lalang Sepang ~

Weekend lepas...cousin mama n family datang dari Pahang...katanya nak rasa seafood n ikan bakar segar kat Bagan Lalang Sepang...mlm ahad lepas...we all pun ke Sepang untuk makan-makan....


Act...kedai ni memang kedai kenalan MIL & FIL...coz taukehnya jiran diorang...nama kedai ni...H.M Bagan...kat ujung pantai....


Ikan Kerapu Masak Tiga Rasa...

Siakap Masak Stim...Cedap ya amat....habis kuah-kuah we all hirup..sampai tinggal tulang jek...


Tom Yam..


Lala Goreng Bercili


Kailan Ikan Masin & Paprik...

Sory ye...ikan bakar n sotong bakar mama tak sempat snap...sebab tangan dah comot nak snap gambar....coz ikan bakar sampai lewat sikit....

Ni budak nakal....ngan anak cousin mama...kamceng gilos berdua ni...
Apapun...makan kat H.M Bagan ni....memang murah n sedap....semua-semua yang we all order tu....harga bawah RM150.00 tau...mesti u all tak caya kan....walaupun bukan mama yang bayar....tapi rasa puas...coz..makan sedap...n murah....sambil layan makan...sambil dengar ombak laut...sambil hirup udara laut....aaarrrgghhh.. nyamannya....lenkali harus gi lagi....hahahah..macamla mama jarang makan kat situ..padahal...selalu...coz sesekali balik umah MIL...we all selalu gak menyinggah kat sini....

18 comments:

ez said...

kak..bestnye..kecur air liur kita..rase mcm nak meleleh la plak..eheh

mama_Lieya said...

cedapnyer...

mama kalau balik kg mesti layan ikan bakar n sotong goreng tepung gak..

ikan bakar kat kuala perlis..
emmm codap..codap...codap..

jom p blog mama

www.dalia2cute.blogspot.com

bOnda said...

sOnOt baca blOg mama aQilah..sOnOt tengOt makanan yang cedap cedapppp..yummiiii..

CuTeMiUt78 said...

uish.. sodapnya... emm... klu aku g sana..blh ler ko manja aku plak makn kat situ ya

zh-ena said...

sedapnya..meleleh air liur ena tgk

allelujah_alle said...

wah lazat2... kitaorng ari 2 makan kt gerai wak ali 2... menurut ahli makan s2 pling best... heheh tp skali air lagi mahal dr makanan da.. mne x ..bulan pose sumer pakat2 oder air buah 1 liter punyer.. hahaha

p-na mama oja said...

nyam2..sedapnya!! penah mkn kt c2 sekali... sedap!

mkn pe tah, yang cm lala tu tp pnjang2 bntuk dia...aduss sedap giler..

My Blog said...

fuh.. menyelerakan... teringin lah plak... tapi yg tak larat tu jauh tu nak ke sana... ngeh..ngeh..neghh

Cho Zila said...

>>sedapnyer gi bagan lalang.. memang terliurler teman sebab memang feberetler.. tapi jauh sikit lagipun husband teman memang kureng sikit nak gi tempat yang ramai orangni, makan kena tunggu.. kat sini memang murah sikit.. okler kan..

yantz-yeem said...

wah rajin nyer akak ke bagan lalang...dah lama nyer x ke sna...mmm mknanan mmg terluor abis dah nie...

Kamsiah said...

huhu kalau makan mcm ni...akak akan lupakan hasrat berdiet hheheh

Yatie said...

sedap betul nmpk makanan dlm nieh .. terkempunan plak karang .. huhuhu ...


p/s: aku dah tukar blog address ye .. thanks ...

rosmona said...

uihhhh...sangat menyeksakan mata n perot mona yg tengah shuffle ni..

shiemz said...

uish..sejak menjak nie ghajin benor hang makan luar yek... sedap lak tuh.. hns..jeles...jeles...

green apple said...

ni baru betul pesta perut..

gee ryder said...

cam best jer...terliur tgk lala tu

fealize_eleanoer said...

errkkk...

lapor la tgk post akak ni...

hurrrmmmm!

nyamnyamnyam!

dakgilachoc a.k.a nani said...

perghhhhhhh terliur dah nehhhh...huhhuuuu....