Monday, April 13, 2009

~ Aqilah @ Taman & Pool KLCC ~

Act...we all tak pernah lagi bawak Aqilah ke Taman KLCC nih...selalu gi KLCC tak sampai pun ke Taman ni...so...sesekali...bawak Aqilah...kata kan dia suka playground...ha...ambik playground bapak banyak kat situ...ya allah punya la suka...sampai agaknye dia rambang mata...dia dok berlari terloncat-loncat je...tak tahu mana satu nak main..huhuhu....kelakar sungguh tengok... tengok anak-anak happy ni...rasa bergenang air mata...bergenang airmata tu sebab happy...terharu....

Ni pose yang betul-betul pose nih...bila mood dia ok nak tengok kamera..cam nilah...memacam pose dia buat....baru gambar nampak cantik..klu tak..gegar sana..gegar sini...
Ada makcik kat situ kata Aqilah 4 tahun...adoiyai makcik...Aqilah 2 tahun pun belum...hish makcik tu kata..bijaknya macam budak 4 tahun...manakan tidak...dia boleh tanya makcik tuh...`Nak bacuh tangan???' kebetulan makcik tu tengah basuh tangan.....huhuhu....peramah pun ye Aqilah nih...


Anak mat salleh kat situ pun dia tegur...Aqilah ni memang peramah...satu lagi..dia pandai n tak malu bergaul....tegur orang yang dia suka....ntah ikut peel sapa tak tahula mama... papa la tuh...sapa lagi...


Syok aar buai ni...tak bahaya..confirm tak jatuh..


Semua benda dia nak naik....



Abaikan muka mama yang pucat lesi itu ye...



Ha..sampai kat sini..mama dah seriau dah...Aqilah kan pantang tengok air....dah memang betul tekaan mama....masaaaaaak....dia nak terjun dengan baju-baju tu seme...heret papa....adoiyai...memang tak leh control tul masa kat sini...mula-mula ok lagi...dia jalan slow-slow round-round usha tempat ngan papa....last-last...






Naah...tu dia...dia heret sambil jerit-jerit kat papa...`Anddi...anndi...papa...Lah nak andi...' ha sudah...swiming suit tak bawak apa pun tak bawak...bajet gi jap je KLCC ni...masak papa...meronta-ronta bila papa angkat dia bawak ketepi... lastlah bawak sini klu tak bawak swiming suit, jangan jengah kat kolam ni dah...hush..berpeluh mama n papa pujuk Aqilah....hush.....




12 comments:

Wife to Firdaus Ghazali said...

bestkan kak bwk anak jenjalan...tgk gelagat anak membesar :)

mama tisya said...

bdk2 kalo dpt p tmpt mainan camgini mmg suke ler...

ratna said...

hik hik...saya bole bayangkan mcm mana aqilah terloncat-loncat rambang mata nak pilih yg mana satu benda dia nak main kat playground tu. mesti cute. happy kan bila tgk anak kita happy. itu la ibu..kalau bole kita ni sentiasa nak anak kita happy.

babyluv_ayang said...

hehehehehe....kelakar lah aqillah...mmg nampak dah ruper 3,4 thn aqillah ni...mcm kyra...org igt dia kecik lagi...muka dia babyface tapi bila dgr dia ckp baru org tau dia dah 2thn...hehehehe...

lady D said...

hukhukhuk..kesian mama & papa aqilah layan ragam dia

lady D said...
This comment has been removed by the author.
azzamoro said...

bestnyer aqilah jalan2...

zh-ena said...

kena sentiasa standby baju tuk aqilah nie..bahaya gak kan..tapi nsb baik la blh di pujuk

Mama_Aqish said...

wah sonoknyer aqilah main kat taman, tak mandi manda ker??? 2 minggu lepas Aqish baru je gi situ

Alinlai said...

he he he...lain kali sila bawa baju mandi sesiap...alah budak2 mmg suka sangat main air... tapi kena tgk la risau gak kan

Jiey^Mien said...

Bestnya Aqilah gi jalan2..

CuTeMiUt78 said...

heh..heh..heh.. seronok tgk gelagat aqilah.. agaknya la kan.. klu dua budak ni berjumpa ntah camne la gamaknya.. mirul vs aqilah.. sama je perangainya