Tuesday, May 19, 2009

~ Progres Teratak Puteri - Mei 09 ~

Hari minggu lepas... kami ke Nilai sekali lagi untuk meninjau progress rumah... alhamdulillah... dalam masa sebulan....inilah hasilnya...


Ini lah kediaman yang bakal kami sekeluarga diami...insyaallah....
Alhamdulillah.... progressnya seperti yang dijadualkan... semoga dipermudahkan segalanya selepas ini....

Ini ruang dapur.... memang kecik sikit... tapi tak per la...alhamdulillah... apapun... hajat untuk ada rumah sendiri dah tercapai... tak kisahla kecik ke besar... (cheeeh.. ayat memujuj diri sendiri tuh....) sebab ini je lah yang termampu kan..nak dapur besar..kena beli rumah yang lebih besar... mama tak mampu la pulak...


Boleh papa cakap.... "maa.... dapur kecik...so bajet pun kecikla ye... cut cos tang dapur bawak ke lain...." ewah...ewah...manyak cantik... mula la tu... belum buat itu ini we all dah memacam bercanggah pendapat tau... wait n see ye...


Ni gambar dapur kecik mama lagi ni....


Ha ni lagi...adee... lebarnya tak sampai dua depa tau....


Ni bilik bawah....


Ni bilik no.2 kat tingkat atas....


Ni bilik no.3.... tak tahu mana satu nak buat bilik untuk Aqilah... huhuhu...


Ni budak menjerit-jerit kat situ... rumah kosong.. bila jerit bergempa-gempa... suka lah dia... malu kat orang nak oi.... huhuhu... coz jenjiran depan tu nampaknya ada kat rumah... hari minggu kan...


Ok...itu ajelah update kali ni... progress pun tak banyakkan..sebab dah hampir siap... cuma... bowl-bowl toilet lum pasang lagi... insyaallah datang seseminggu dua lagi... dah pasang kot... hati makin berdebar nih... berdebar nak masuk umah baru...berdebar nak decorate umah.... dan yang paling berdebar gaji nak kena potong....uwaaaa... paaaaaaa...tolong mama paaaa.... tolonglah isterimu ini....sob...sob...


25 comments:

shiemz said...

aku lah org petama nak nengok progreess umah besan aku.. seperti yg telah kiter bincangkan.. umah mu umah ku jua.. wakaka... untung anak aku bermenantukan hang wei... hehehe... cantek umah... x sabar aku nak menompang teduh di rumah hang nnt... wakakak

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

dah byk progress umh kak .. cantik tue .. ada 3bilik sumer ye kak .. ala takpe kecik2 pun umh sendiri... nanti nk pindah & renovate lg byk pakai duit kak .. penat mengemas lagie .. fuhhh penatttt

rynn2506 said...

ala...canteknye umah baru aqilah......jeles kite kak.....
nnt kalo dah pindah mesti lg cantek kan????

Mamamanja said...

sonoknya dapat masuk umah sendiri
cantik tuh

:: HUSNA :: said...

bestnyer ade rmh sndiri...

Norazwa said...

ai loikeeeee
kaler umah santek arrr
kaler2 tu tgh in skg ni ekk
x pe kak dapur kcik sket..t
extend la blkg tuu he3
4 bilik ek umah akk besh2

Mr PenyuBiru said...

wah! cantik rumah. tidak ada rumah yg paling cantik selain rumah kita kan. so,sayangilah rumah anda seadanya. nnt nak masuk rumah lagi banyak nak kena kuar duit. nak wyring,nak pasang gril,nak beli lampu+kipas dan kos pindah.

SyaNa said...

cantek la umah akak..dapor tu nnt ade rezeki bleh extend ke belakang kak..

ez said...

akak..
bestnye...cantik umah akak..
org plak yg rase best tgk umah akak..eheh..bile la sy nak dpt umah mcm tu ye..hehheh

kirana said...

dapur tu tak la kecik sgt kak..bulah la wat L-shape tu..
dia tile dinding smpai atas ek..

bilik bwh pon besaq..
aqilah ada bilik pon mesti nnt kongsi bilik ngn mama jugak :P
hehhe

tak sabar nk tgk akak kelamkabut pasnih hahahahha
pastu jd anjing ngn kucing le nnt ..

iswatie "colours of life" said...

wah mcm luas jer porch umah kat puteri.

Jiey^Mien said...

Ni pun dah besar dah ni.. nnt leh renovate dapur.. extent lagi.. =)

@e_da said...

seronoknya kak... sy pun tumpang teruja tgk umah akak.. teringin nak duk umah bawah ni.. umah yg ada sekarang ni pun apartment... kat KL umah mahal2 kalau teres ni..

Mak Su said...

menariknya :)

congrats!

nanti boleh kuarkan epf utk settlekan bayaran bulanannya

masviona said...

syukur kan dah ada umah sendrik...:)

Faina Arisya said...

jgn lupa register jadi ahli persatuan Acacia Park.. nanti makin ramai yang jadi ahli Rukun Tetangga.. hiks..

DYLA said...

dapur kecik tak pe kak. senang nak ngemas.

M@L@ said...

seronok nyer dah ada rumah kannn..mcm2 terpikir biler masuk umah baru kannn...nak buat ni nak buat itew..

SyahNur said...

wa.. bestnye.. akhirnya dpt jugak memiliki rumah yg cantik & besar 7 yg penting milik sendiri..

MRS. K said...

mama,
dari luar dah nampak cantik umah kite.. hehehe.. suke..

zh-ena said...

dah tak sabar nak msk umah baru :D

sujaihah said...

wahhh best nyer dpt rmh baru........

kak bila nak bt makan2 hehehe

~adeQ~ said...

sis, tak lama lagi bleh ler kite bertembung kat giant nilai kan...hehehe....

D a Y a (^_~) said...

cantek :)

sanibagus said...

Selamat datang

Berjiran kita.. ni umah no berapa?
mesti x sabar.. dengar kata boleh masuk lepas raya?


http://acaciapark.wordpress.com/