Friday, June 26, 2009

~ Cantik Ke Rambut Qilah ~

Lokasi 1

Si Polan 1: Eh...cantiknye rambut dia.....

Lokasi 2

Si Polan 2 : Lebatnye rambut dia....

Lokasi 3

Si Polan 3 : Kak... akak buat ke kak rambut anak akak nih...?

Lokasi 4

Si Polan 4 : Geramnya tengok rambut dia.. auntie pinjam leh?

Lokasi 5 :

Si Polan 5 : Rambutnya cantik....

Apapun...maksud ayat-ayat di atas adalah sama...walaupun ayatnya berlainan... u all tengoklah sendiri....saksikan...

Photobucket

Photobucket

Photobucket
Rambut di atas adalah kepunyaan...budak di bawah ini....


Photobucket
Budak montel....ahaks.... sebenarnya memang mama tak pernah gunting rambut Aqilah...just oter-oter yang depan je... ada gak niat nak gunting bagi rambut Aqilah sama... tapi papa masih mempertimbangkan cadangan mama itu... so... tunggu jekla sampai dah dapat greenlight... tapi itulah... nak jaga rambut budak2 nih... kena banyak sabar sikitlah kan... kadang2 ada masa dia ok je bila kita syampo... ada masa dia tak nak... tengok mood... tapi rambut Aqilah memang mama cuci dan syampo 2 hari sekali.. mesti! sebab rambut dia kira dah panjang kan... kena jaga bebetul... ramai yang berpendapat rambut bawak dari dalam perut tak elok... begitu juga pendapat mama dan family mama... tapi berlainan dengan family papa Aqilah... diorang tak de istilah rambut bawak dari dalam perut tak elok... so.. masa Aqilah baby...papa kata... jangan cukur...kesian coz Aqilah girl.. kalau boy...oklah boleh botakkan... huhuhu... mama pun ikutkan ajelah... orang kata rambut baby klu tak cukur akan gugur sendiri lama kelamaan dan jadi tak cantik... tapi alhamdulillah... rambut Aqilah tak gugur langsung... dan rambut dia panjang dengan cantik... tak de masalah...

21 comments:

are said...

jgn potong la...syg rambut aqilah lawa...
mcm mama aqilah kata,dlm family papa aqilah xder istilah elok xelok...sama la dlm family ku & family en.hb..sbb tu kami xprnah cukur rambut anak2!!!

Mama Qaseh said...

Memg sweeeett dak ni..comei..gerammm tgk tau cm d layed kan plak kan rmbutnya..bia bela pjg2 syg tue jgn potong..

Elyn said...

ikal rambut aqilah..... salam kenal!!

Mommy Lily said...

mmg cantik rambut aqilah sbb ada curly2

lily pun tk cukur rambut sbb kesian dia baby girl kan. tp skrg dah elok je tumbuhnye. curly juge

ratna said...

mcm rambut org besar.. cantik..

puterikurekure said...

rambut aqilah memang cantek. takmo potong la kak. sayanggg~

MatAhaRiKu said...

wah tak sangka ek..saya igt rambut aqilah buat kat salon rupanya rambut asal..erm sy tak penah lak thu org xcukur rmbut bayi..tp result dia ok..ok la..nway aqilah memang comel :)

shakeymirza said...

cumeynye
hope anti ade bby gurl yg rmbut ropon2 cmtu...

isya said...

sama la kak.. family hubby pun kata mcm tu gak, sampai sekrg tak penah potong lg rambut iffah..

cantik eambut aqila

atie said...

A ah sungguh ikal mayang rambut aqilah nih.....sayanglah kalau potong

:iBuAfiQah: said...

cantik kak rambut aqilah..
jgn la potong...
sayang..

edrina said...

sama macam anak2 ed, tak pernah cukur pun rambut dorang termasuk haris.. tapi alhamdulillah tak pernah gugur dan cantik jerk rambut dorang :-)

~Atie+Farid~ said...

cantekla rambut aqilah...dr blakang perghhhhhhhhh...ngan dress up mcm tu....mesti ramai peminat ni....hehehehe

re: kak, atie tak niat nk ckp mcm tu kat mkck atie..tp die tengking2, desak2....atie hot smpi atie terlps ckp mcm tu...

cokolat said...

akak... saya semua adek beradekpun mmg tak pernah cukur sampai botak masa bb termasuklah afifdani. alhamdulillah rambut afifpun lebat!
adik saya yang bongsu tu, syasya, masa kecik mak saya bela rambut dia sampai pinggang. cantek kak..
so.. akak jangan ptg rambut aqilah.
akak trim je ujung2 yer..
sayang kak...

hatiberbunga said...

cantik la rambut qilah kak.. ikal, gitu. jangan la potong.. sayang..

.sHaZa. said...

hee..bt0l2..
rmbt aqilah mang canteekkk!
cumel ngn gaya die tuh..
hehe..
^_^

mRs.aJaQue said...

tomeii la..mcam mama die juge..jgan potong ok..sayang..

nURmALa mAZLan said...

kak..rambut aqilah cantik la..jgn di ppotong la kak..

comel la yg last pic tu

mummy aryan syamil said...

mmg lawa...
untie jelessssss

lady D said...

mmg perlu byk kesabaran bila anak rambut pjg..tgk mcm lady D dah hlg sabar so terus zassss rambut eira....skrg dh senang & sdp mata memandang bila eira dh rambut pendek....sng keje lady D time bila nak kuar berjalan...

zh-ena said...

mmg cantik..jgn potong la mama..

rambut umairah pun kami tak cukur..tapi skang nie tgh alami keguguran rambut skit2..