Friday, July 31, 2009

Berwajah Barunya Blog Mama

Mama rasa... first-first...mama nak ucapkan ribuan terima kasih pada Shiemz kerana sudi tolong mama tukar layout blog nih... mama dah lama sebenarnya nak try godek nak dapatkan layout 3 kolum ni.. tapi asyik bertangguh...dan mama tak berapa konfiden... bila mama mintak tolong ngan Shiemz.. dia kata ok... so... bermula dari semalam petang lah dia menggodek blog mama nih.. tapi sebenarnya... malam tadi mama tido jam 3 pagi... sebab usaha nak dapatkan 3 kolum ni.. setelah 6 kali mencuba..dan mencuba... akhirnya kali ke 7... mama berjaya... best...best... mama rasa cam naik muak tengok koding-koding tuh... tapi kan orang kata usaha tangga kejayaan... akhirnya berjaya jugaklah... Pagi ni cecepat sms Shiemz bitau yang mama dah berjaya godek blog mama jadi 3 kolum... just minta tolong dia touch up kan apa yang patut jekla....



Mama rasa last year mama pernah gunakan kaler ni untuk blog mama... hasil pertolongan Sadi... tapi just 2 kolum saje.... oklah...so far mama puashati la... yang paling best bila Shiemz dapat buat kotak kaler coklat tu untuk setiap tajuk entry mama...itu yang bertambah sweet tuh...wahh..indahnya.. jutaan terima kasih pada Shiemz...sayang ko! Ahaks... Pas ni mama bertambah bersemangat dengan layout blog baru ni...selepas ni mama cuma nak kemaskinikan saje blog ni..supaya nampak lebih kemas... So ada apa-apa pandangan dan cadangan untuk blog mama... komen pun boleh juga.. dialu-alukan...

10 comments:

@e_da said...

congrats mama... sy try berpuluh kali tak jadi.. last2 list kekawan hilang.. terus give up nak try 3 column ni.. kalau la mama free buatla tutorial .. hehehhe

~sall said...

betul tu kalau mama free buatlah tutorial ye, kitakongsi sama2.

Diarihatiku1976 said...

lpas nie ko tolong buatkan aku tau.. berkenan plak aku... ahakakss..

atie said...

wah cantik rumah baru, memang tak suka gek pasal coding nih....dah berjaya ok lah tu...chaiyuk3.Tetiba....haha

pija5120 said...

cantik menarik...boom!!
saya pun dah boring dgn template lama... tp bila tukar, byk yg hilang!
k.. congrats mama

kirana said...

canteeeekkk!!
jeles niiiii

shiemz said...

Itulah, nak tykar tempelet bukan senang.. sebelum ubah templete better download full coding dulu... dan copy sider2 yg kiter ghase perlu sebelum blog tue menjadieq kosong... Kena banyak tahan sabar...

Shiem pun banyak gak tahan sabar ngan demanding mam aqilah nie... haha... Nasib baik dier nak banjer... Kalu x, jgn harap la... x ikhlas kan aku nie... kaka... Tapi x kire gak.... hahaha

Besan punya pasal..... \(",)/

mummy_ayu said...

wah..cantiknya rumah baru..suka.. jom vote for iris kat blog mama aqish G12 ek..TQ in advance...

cik puan kasih said...

wah, cantik la umah baru ni, bertambah2 serinya :)

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

salam akak...

cantik & ceria blog akak, mmg sesuai tuk akak sekeluarga...anyway,hope akak x kecil hati coz background saya pakai sama yg akak nya dulu... sorry ekkk...