Saturday, July 18, 2009

~ Butter Cake Nuarliesya ~

Mama kan peminat kek... ahaks... peminat jer... tapi tak de la jadi pro buat kek memacam... kek senang-senang je mama buat... mama suka mencuba resipi kek yang senang-senang.. diingatkan lagi sekali yang senang je ye..yang susah-susah tak berani nak buat... nanti takut tak jadi... frust...klu frust nanti dah tak nak buat berbulan-bulan kek... alamatnya papa ngan aqilah tak lama lak tak rasa air tangan mama kan...


U all tengok kek kat atas nih... cantik tak hasilnya???? Memang perfect... semua lengkap... gebu... manis... sedap.. tak de cacat celanya... nama kek ialah Butter Cake...


Parcel ni sampai semalam..hari jumaat...


Inilah dia... Tepung Kek dari
Nuarliesya, sempat lagi tu kirimkan hadiah besday Aqilah... liza...liza... akak dah bitau tak payah.. stil nak kasi gak... apapun thanks so much liza... becoz very percayakan akak... hari jumaat dah dapat tepung.. sabtu harus mama buatkan... harus..harus...


Act mama buat 3 adunan... satu kaler coklat...satu kaler biasa...satu kaler ijo... biar cantik sikit...

Buat kek ni sangat mudah... act ada tertulis kat luar bungkusan... mama just tambah butter, susu cair dan telur juga esen vanila... lelain semua dah ada kat dalam tepung kek nih... ok...dah siap jom kita bakar...


Tarraaa... selepas 50 minit gitu... dah masaaaaaak.... sedapnye bau...wanginyee....


Haaaa u all... sangat gebu...sangat sedap...sangat sempurna keknya... memang tak de rasa kek beli... rasa kek buat sendiri.... atok Aqilah siap puji... lepas ni leh beli lagila... papa Aqilah makan...dan makan...dan makan... Aqilah pun suka... sesapa penggemar kek mesti kena cuba... sebab nak buat dia pun alahai...mudah sangat-sangat... cepat order... satu peket RM5 sahaja... penghantaran RM2.50 tak silap untuk satu peket.. tapi klu u all order 2-3 atau 4...peket berikutnya dicharge RM1 sahaja. Yerlah dari u all nak beli gula...nak timbang... nak beli tepung..pehtu nak timbang lagi...kan leceh... ni didatangkan dengan satu peket... u all dah boleh buat kek yang sangat-sangat sedap...memang gebu...dijamin 100%... so... jom kita order Tepung Kek Lisya untuk raya ni.


Liza... mama nak order lagi tau untuk raya ni... tinggal marble butter cake..insyaallah next week lak mama cuba buat... mesti sedap gak nih..tak sabar..tak sabar...hiks...




14 comments:

Diarihatiku1976 said...

wah.. jgn lupa beri aku rasa ekkk... aku minat gak tapi masalahnya oven takde....

shiemz said...

Wah...kek lagikk...? huhu... kali nie kena kasik aku tau.. haha.. camne ngan diet nie... asyid makan kek... ahaks~!!

Afne said...

kak.. nmpk menarik & sedap je.

MarlissaMusa said...

wah..bestnya..dah ader yang dah siap eh tepung kek

zue_annie said...

hmm nmpak sdap ni..slalu bli choc moist kek nya tepung ja...yg segera cam ni

::khai_sweetgurl:: said...

wah sedapnye tgk keke mama.. sy bab wat kek ni blh r gk.. tp kek bakar kureng skt r power .. klu kek kukus ok la... sbb kek kukus ni pd sy lg sedap hehee... ha t lh r mama wat mkn2 tuk mmbr blog erk..

yantz-yeem said...

cedappppp nya...akak kita nie nama jek satu opis...nnti kalo buat lagik pas2 le kat kvs nie...org2 kvs nie yg pompuan smue buta cake...mkn je reti nak buat hancussss!!ekekekek

gee ryder said...

saya pun teringin sgt nk beli n baked sndiri..tapi tu la oven pun takde hehe

Nana said...

wow sedapnye..

ez said...

bestnye..nak jugak..heheh

M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

salam akak...

sedapnya tgk but so sad saya x pandai bab2 masak ni. sure x menjadi, malu jer.

JIVEBUMZ said...

mak ai senang jer kak kan.. macam teringin nak beli gak nie.. tengok pon dah sedap tu kak..meh cket nak rase :P

nizza-abira said...

akk ni mcm MIL sy. suka sgt buat kek.

akk pun dah jamin kesedapan kek tu :) leh lah order tepungnya lepas ni...

sWeEtdARLinG said...

amy dah pernah beli tepung ni... tapi orang cetek ilmu cam amy ni, boleh plak pi biar jer kek tu dalam loyang sampai sejuk...

akibatnya.... ermmm tau2 jer aaa

dapat gak makan sakit baki yang lembut tu, memang sedaaaaaaaaap...