Tuesday, July 28, 2009

~ Cerita-Cerita Macam Boring Je kan...? ~

Cam boring je kan... mama update blog ni macam cerita yang sama je kan... hari-hari citer makan, citer soping, citer resipi, itu je balik-balik kan...? mesti u all boring kan...? Tapi itulah... dah memang itu rutinnya... nak buat macamana kan..? Kehidupan mama sebenarnya taklah terlalu banyak aktiviti, pegi keje...balik keje... balik keje dok rumah, keluar pun beli barang kat shoping mall... tuh je kot... kalau ada aktivit lain sikit bila tiba hari minggu, itupun sekadar balik kg, jenjalan jauh sikit... bercuti? alahai...jauh sekali...kan..? mama jarang sangat keluar vacation-vacation nih.. memang jarang... kenapa? Jawapannya pendek, malas. Hahahaha itu memang ayat orang pemalas... sebenarnya mama lebih suka duduk rumah, rasa kalau satu hari dapat duduk rumah satu family... waaah...alangkah puasnya..dapat bergaduh ngan Aqilah dan bergaduh ngan papa Aqilah....hahahahha... Ahad lepas... sampai dah tak tahu nak buat apa... masak macam malas je sebab baru kemas-kemas umah...kemas-kemas dapur... malas nak sepahkan dapur... papa ajak gi `mamam'...kat mana? ha..kat sini lagi... boringkan entry mama... tempat makan pun tempat makan yang sama.... nasibla kan...


Ok..dah sampai... suka gi OT kat sini..sebab parking punyalah senang, hanya dua tiga langkah je..dah sampai tangga menuju ke OT... syokkan...?


Dah tengahari...tak nak minum coffe.... lagipun nak layan me kari kan... cam muak lak klu order coffe ais ni... so mama nak Honey Lemon... cedap sangat... Lemon dia cantik..kuning je dalam gelas..


Orang tak ramai sangat... coz baru kul 12.30 tengahari kan... Ni sebenarnya muka mama yang tak sabar nak makan mee kari... Aqilah sila share nasi lemak ngan papa saje ok...ahaks...


Ni mama punya... kan dah lama nak makan mee kari OT... cedap!!


Nasi lemak papa ngan aqilah... Aqilah makan banyak nasi lemak...


Kita try French Toast lak kali ni ye...tapi mama lebih suka Toast Kaya & Butter tuh lagi laa....French Toast ni salut telur..cam muak je...


Ni Aqilah nyer...nak aiskrim..nak aiskrim... ingatkan dia nakla makan roti tu sekali... dia makan aiskrim je..roti dia tak nak...


Papa kata... eh... lepas makan pun nak kena snap pic ke? hahaha.. ni nak buktikan mee kari tu sedap...habis licin ok...(Selasa ni harus start diet kaw-kaw...kenala selasa? sebab Isnin dah janji ngan Aqilah nak makan KFC..boleh gitu? Bilalah nak kurus klu diet cenggini....?)Layankan ajelah....

9 comments:

ummi afifah said...

suke je layan cerita jalan-jalan cari makan... selamat berdiet...

CuTeMiUt78 said...

okies la kan.. tak kisah la apa citer pun yg penting ada menda nak di story mory kan.. hik..hik..hik..
memang nampak sedap mee kari tu..

ratna said...

dah lama tak pegi ke old town.

Jaja said...

da try mee udang dia?? setappppp =)

~sall said...

siang kalau kita nak mkn byk2pun x ape. Janji mlm harinye jgn mkn k.selamat berdiat.

mama tisya said...

salam..


pls vote for me di http://sereniety.blogspot.com/ utk Breastfeeding Photo Contest 2009 tq..my code BPC20 - Aimi Shalfarina aka mama tisya

ibu_umairah said...

story membuka selera betulll hee.heeee

yantz-yeem said...

mee karo Ot nie gerenti sedap ke kak? tingin nak try arrr...tp husben kita tu...x konpiden nak amsuk sini...

shiemz said...

Haha..kemain besan aku nie gi OT.. mcm kayak² jerk tau... keke.. tapi nampak sedap wey.. nak ajak husband aku terjah gak la ot.. kuikuikui