Wednesday, July 29, 2009

~ TIGHTnya Aqilah ~



Mama saje gatal menggedik gi cuci mata kat shop-shop online nih... sajelah konon... last-last dah terperangkap....haha terperangkap konon... dah terbekenan kat tight colourful cam kat atas tuh kat kedai online Little Colthes nih! Cantik sangat rasanya... pada mata mama la.... yang lagi sweet...ada dua ketoi blueberry kat kaki tight nih.. sweet je rasa... kelmarin baru sampai... dan mama bawak balik umah... n kasi kat Aqilah tengok... perbualan seperti di bawah:-

Mama : Ni mama beli untuk Aqilah....(sambil hulur plastik tight tuh..)
Aqilah : Qilah Nyer??? (Maksudnya Aqilah punyer....)
Mama : Ha'ahla.. Aqilah punyala....
Aqilah : Mama...mama... sama cam kek mama....cedap!(sambil dok mengirai tight tuh)
Mama : Hahaahahaha.... kek? Errk...(Baru terfikir...mama selalu buat kek colourful cam ni)

Seronok kan bila anak dah pandai berkata-kata... kadangkala kita tak jangkakan apa yang ingin diperkatakannya... membuatkan kita rasa... laaa.. bijaknya anak aku....! Selalu mesti tergelak-gelak... cukup menghiburkan....


17 comments:

zh-ena said...

pemikiran ank2 mmg tak terjangkau dek akal kita kan

FIESYAH said...

lawo lah tight aqilah...makin pandai & peke...

iman said...

tol tue kak, rase mcm hilang stress bila dgr celoteh diorang...

Anonymous said...

geli..geli..geli..

Anonymous said...

alahai...
sweet sangat meh??

ieyla said...

cantik sangat2...mesti aqilah suka sgt2 dgn tight tu...

ikan emas said...

Kena bagi dia adik lagi pandai dia cakap-cakap..

DYLA said...

comel la tight kaler2

mummy_ayu said...

kelakar la qilah, boleh ak dia teringat kek yang mama dia selalu buat tu..kita yang besar nie tak terfikir pun.bijak bijak!

risanur said...

mmg sonok je kan bila aqilah dah pandai berkata2...

mummy aryan syamil said...

lawooo la...klu anak dara tuh pki tambah seriii:D

shiemz said...

mak mana x puji anak kan... mesti puji anak bijak... hehe.. tapi cantek tight nie.. kalua ade anak pompuan... huhuhu

~sall said...

makk aiii..lawonye warna.pandai mama pilih.

mummysya said...

chanteklah....

gee ryder said...

hehe aqilah ni wat lawak lak..
pndai dia tau tu cam corak kek mama dia hehe

dibabycollections said...

yer mmg best bila anak dah leh cakap. kdg2 ada jer dia cakap yg kita tak jangka. kadg2 bila dah pandai cakap lg susah nak melayan nyer..sebab dah pandai meminta-minta.

EIJAM'S FAMILY said...

tight nie mmg lawa plus kan warna-warni lagi