Wednesday, July 01, 2009

~ Makanan Dah Sampai ~

Okla...makanan dah sampai.... tarraaaaaaa...
Bila dah jadi lauk kan..mama memang tak kenal ikan apa....
Ahaks...katakan lelaki-lelaki itu yang order.... tapi itu tak penting..
Yang penting....rasa dia.....


Ikan-ikan ni semua..manisnya lain macam betul....
Mama dah rasa ikan segar di bagan lalang....
tapi ikan segar di tanjung lumpur ni... manisnye... aduhai...
cam khayal jap....cedaaaaaaaap....




Ikan ni dia bakar ngan petai....fuh..memang sedap...


We all tambah la sayur kailan ikan masin ni...


Pehtu...sup sayur....
Udang goreng tepung... besar giler udang dia... makan sekor dah rasa kenyang....
Ada satu lagi menu lala masak sambal...tapi tak sempat nak snap..sebab anak-anak
cousin mama tuh dah ngap tak hengat....peberet diorang...
Ok...itu aje citer makan-makan di Tanjung Lumpur Kuantan....
Pastu...lelaki-lelaki tadi pun membayarla harga makanan ni semua...
Tak silap mama dalam RM250.++ gitulah... oklah tu... kira makan 9 dewasa 4 kanak-kanak... campur 1 orang baby (Aqilahla tuh).... so sesapa teringin nak makan ikan bakar yang manis ni..sila lah ke Kuantan ye....
P/S - mama saje post entry ni di waktu tengahari...supaya lebih menampakkan kelazatan makanan-makanan di atas...ahaks..

23 comments:

Oyis said...

eii sedapnya nmpk! terliur la... especially yg udang tu... terjojol bijik mata masa 1st scroll gmbr tu satni hehe..

nads said...

oh tidak...terliur dibuatnyer...
di kala berpantang ini...mama saje tau...

ppb_ppkp said...

nyummmmmmmmmmmm..dapnye..
ni yg rasa nak ke kuala perlis ni/
mama kat kuala perlis pon ikan fresh2 mcm di tg lumpur...walaaa
teruja tgk udang goreng tepung

zue_annie said...

nyum nyum sedap nya...ehh kira ok la tu price dia..mcm2 jenis patern rasa ikan2 tu..
tapi x penah lak try ikan bakar with petai :)

cokolat said...

tekanan dalaman kejap bila tengok yang ikan bakar dengan petai tu!
huhuhu...

HappyIrfa said...

masa makan tu 'diet' akak pegi mana?hehe (larik).......

aNnA_jaN said...

WAWAWAWA...DH MELELEH AIR LIUR NIH...BARU PRASAN DH LAMA TAK MKN IKAN BAKAQ NIH...HUHUHU

ibu_umairah said...

banyak nyee lauk...lupa seketika untuk diet kan?hee.heee....terliur tengok kailam ikan masin.....

mummy aryan syamil said...

waduhhhh byknye lauk kak..
xtahan tgk ikan2 tuh....
sedapppp nyeee

PuteriSatu said...

ok....sebenarnya entry ni entry pending... kejadian terjadi awal bulan 6...sebelum akakmu ini menjalankan aktiviti berdiet....ahaks...sebelum aktiviti diet..haruslah makan balas dendam dulu...wekekeke...

Mommy Lily said...

sedap2 betul la mama

especiallyu udang tu. kita ni hantu udang hehe

:iBuAfiQah: said...

akak makan kat restoran Ana tu ker?
kalau betul la..
mmg sedap makan kat situ...
terutama sambal petai tuh!
pergh!

PuteriSatu said...

ibu afiqah....yerla restoren ana tuh... best kan..??

Diarihatiku1976 said...

amboi... kang tak ingat diet plak ko... jgn terpengaruh tau.. perjuangan belum selesai

Amna Faqiha said...

wauuu...bestnya , masakan kat situ...teliurrnya

::khai_sweetgurl:: said...

waduh2 sedapnye lauk2 tu semua tibe2 lapar lak perut ni.. hehehe

hazlin said...

salam,
aduiiihhh.. terliuqnya..

sesekali makan ramai-ramai..

bestnya..

Lia ~ mak mimi said...

best nyer makananan.. kl ikan yg besar2 masak apa pun sodap... ikan bakar cecah air asam.. fuhh... so nyummy...
~ akak, thanks sudi kenal2 ngan kita.. dining set tu around rm1200.. dulu pki yg 4 seater kecik sgt... baru termampu nak tukar baru.hu.hu.hu..

DaliaLiyana said...

hai...sedapnyer...hari2 makan macam ni..leh jd tong drum tak?? hehhe...

mRs.aJaQue said...

sedapnyer...saje wat kiter teliur pg2 nih...teruk tau..sedap ke mkan kt situ??? leh la try..

nasazfrog... said...

fullamak,, makanan dia nikmat sungguh,,, ermm ambik bau jer lah,,, tak leh makan la sis,, tongah diet.. hihihi :)

menahan je nih..

.: Leen-Awie :. said...

best makan kat tanjung lumpur tuh.. lama tak jejak situ.. tgk gambar2 tu terliur la plak...

mama_umar said...

adoii, saye ni mmg suke ikan2 gini, spesel tu menu ikan bakar dgn petai ehheheh