Monday, August 03, 2009

~ Mamanya Sony Ericson W580i ~

Mama ni sebenarnya bukanlah orang yang suka tukar-tukar hphone. Hphone mama ok je janji leh sms, boleh call.. tuh dah cukup dah... Tapi dah orang nak belikan... mama pun.. sukalah hati.. suka hatilah... apa-apa lah... Papa dah lamaaaaa sangat suruh mama pakai Sony Ericson ni... cuma mama je yang tak nak.. sebab dah biasa dengan Nokia zaman berzaman... tapi tuhla.. dah suami kata pakai.. haruslah kena ikutkan.. nanti tak bau syurga lak...ahaks... ayat isteri mithali tuh... so we all pun ke kedai hphone lah...

Nilah dia pilihan mama... papa kata bajet rm500 sajork... eh-eh dah suruh pilih ada bajet-bajet plak kan... nak masuk syurga tak??? Yerlah...yerlah... rm500 pun 500 lah.. I tak kisah...hiks... janji hphone... udah! Mungkin ada yang kata... laa... hphone RM500 je? sebenarnya dari dulu sampai sekarang hphone mama tak pernah harga lebih dari RM500 hphone papa plak harga tak lebih dari RM600.. yerlah padanlah dengan kemampuan kami kan... yang sedang-sedang saje nih...hiks... dan untuk pengetahuan semua.. time sessi memilih hphone ni... Aqilah berlari sana sini... sampaikan.. mama just tunjuk-tunjuk gitu je mana pilihan mama dengan papa.. coz mama memang tak reti bab pilih hphone mana sedap pada mata mama...itulah pilihannya...lelain papa yang uruskan... selebihnya mengejar Aqilah yang ke sana ke sini... adoiyaii... lebam melayannya... lenkali nak beli benda-benda cenggini kena tinggalkan Aqilah kat rumah.. tak larat makcik eeehh....

Mama nak try pakai yang cenggini...macam canggih je kan.. (hahaha..orang dah berzaman pakai yang cenggitu.. mama baru nak rasa...sila gelak...)

Ok... ini lah dia W580i Sony Ericson mama... hahaha..pertama kali dalam hidup pakai Sony Ericson... huhuhu... gambar klu dicompare dengan Nokia lama mama...cantik lagi gambar Nokia walaupun kameranya sama 2.0MP.. apapun tu hal kecik je..janji boleh snap gambar...dah cukup!

p/s ~ Untuk yang bertanya papa Aqilah pakai hphone apa ~ Papa pakai Sony Ericson W890.




14 comments:

risanur said...

bestnye dapat handphone baru :)

shiemz said...

Amboi besan aku.... kemain lagik tue.... Handphone baru, blog baru, tudung baru... bila nak tambah anak baru? kekeke....

PuteriSatu said...

risanur ~ besh la jugak..ahaks...

shiemz ~ ada gak yang kena sengkeh ngan aku ni kang!

Fadh said...

canggih laa tue...koi nyer nokia 1110i jer...yg pentg bleh call, bleh sms dah.

PuteriSatu said...

fadh ~ ahaks.. ya ke..okla janji leh call kan.. aku pun janji leh call leh sms..cukup..tapi dah orang nak kasi...ambik je...hiks..

nza said...

alahai kalu org dh sponser...tibai jerlh..2 mingu lps ank akak pn beli hp camtu..mmg best dia punya sound n pic pn trang bederang...

Panggil Saja Lyeana,Yana said...

salam sejahtera, pls vote for Hafaz B19. 01hb August 2009 - 07hb August 2009. http://lieyeana.blogspot.com/2009/08/mari-mengundi-b19-hafaz-nazhan.html

are said...

comeynyer h.phone mama,kaler merah lg...kt minat kaler merah.

Nana said...

kring..kring wah nset baru cun la kale merah lagi.heheh

kirana said...

wahhhh cantik2!!

dapar freeeee tu yg lagik best tu...


sy ni pakai henpon lagik murah kak

henpon dpt freeee jerrr
daripada Celcom

aRe_uDear said...

hahaaa.. patern cam hp kite jerw sebijik ler .. tapi spek jer len skit.. ayunyer W760i cam die 3.2MP.. sony mmg cool..;)

~sall said...

wahhh..merahnye makngah hihihi .canggih tu hp mama.nanti boleh la snap gambo sall ye.

my little family said...

MA pun dok pakai yg lama lagi..x tukar2..huhu

mummy_ayu said...

bestnya dapat hp baru..sony best tau, ayu pun pakai sony..