Saturday, August 08, 2009

~ Sabtu Yang Sengal ~

Sebab apa mama kata sengal... sebab kena kerja.. sebab apa kena kerja... sebab kena buat sijil... sebab apa kena buat sijil.. sebab ofis ni memacam program diorang buat.. sebab apa diorang kena buat program... hahahah.. banyak soal kan... dah la hari ni hari sengal mama...


Di pagi sabtu yang indah.. mama kena pegang stereng untuk ke ofis... boring tak? cukup memboringkan.. dan tidak menyedapkan hati....

.
Apapun...senyum dulu.. mood ok dapat pakai tudung peberetkan... sebab nak cover hari sengal... ahaks..


Kalaulah jalan hari-hari cam ni... indahnye hidup... tapi sebab kena kerja hari Sabtu.. hari yang indah.. jadi tak indah.. walaupun keta tak banyak.. tapi stil tak syok sebab tak leh nak layan nakal Aqilah..


Car Park pun cukup menyenangkan hati.. sebab cuma seketoi dua je keta yang ada... ko parking la mana ko punya suka.. buatlah macam car park tu tok nenek ko punya... syorrrgaa.. tapi tetap tak syoorrga sebab kene keje hari sabtu.. chehh!!

Yang kelakar... mama ingat car park kat ofis ni sampai kul 12 je.. selepas pukul 12 mama kena alihkan keta kat luar... tepat ku 11.30 mama pun terhegeh2la turun nak alihkan keta... sampai kat palang nak keluar parking.. sempatla tanya security.. betul ke parking sampai kul 12 je.. alih2 dia kata... sampai kul 12 untuk keta masuk je kak.. untu keta keluar.. sampai petang... chait!... sengal lagi tak...? kan sengal lagi... dah hegeh2 lak mama pusing satu building ni untuk naik atas untuk park keta semula... sengal kan...? hahaha.. apapu leh buat keje dengan aman sekejap... sebab dah tak riso nak alihkan keta...


Apapun tepat jam 12.15 tengahari... kerja mama selesai..alhamdulillah tuhan permudahkan tanpa sebarang masalah... dan sekarang.. mama tunggu masa untuk cau cin cau... ahaks... best.. best... petang ni mama nak balik kg... tunggu papa balik kerja... jap gi balik nak pack baju semua.. papa balik kul 5 nanti.. terus zap...zap... balik. Isnin insyaallah mama akan bercuti.. mama tak sempat nak buat entry autopublish.. so kita jumpa hari selasa ye u all...insyaallah...

6 comments:

ratna said...

ohh paling tak suka keje hari sabtu.. rasa singkat weekend kita..

zh-ena said...

tak suka nya keja hari sabtu..klu keja hari sabtu ena akan tgk jam jea..tak sbr nak blk umah

CuTeMiUt78 said...

oh.. kena keja gak ya.. hik..hik..hik.. hari yg sengal kan.. klu kena keja sabtu ni

nza said...

apa nk buat, keje je le....xpe, cz tudung tu cumil sesgt...

lady D said...

http://ladyd-store.blogspot.com/

Shida said...

mama,shida minat kat tdung jalur2 colourful tu..hehe..dah cari area sini tp takder..huhuhu..