Thursday, August 06, 2009

~ Sotong Masak Kicap ~

Ni..kelmarin punya menu.. dah tak tahu nak masak apa... teringat sotong masak kicap... dah lama tak masak sotong nih... so beli sotong segar kat kedai runcit kat belakang... Nilah je lauk semalam... ngan goreng taugeh... goreng taugeh tak sempat snap gambar sebab papa dah tunggu nak makan..ahaks....


Nilah rupa sotong masak kicap mama...


Rupanya Aqilah punyalah suka dengan sotong masak kicap nih... bertambah-tambah makan nasi.. lenkali bolehla mama masak lagi dah tahu peberet Aqilah... kan...

10 comments:

ibu hadif said...

'status' masak sotong masak kicap pon tak tuka lagi.. hehehee..

Diarihatiku1976 said...

aa ler.. status tak tukar.. tapi lauk dah kuar .. ahahaksss..ingatkan sedang masak...

PuteriSatu said...

kay & ina ~ sory...malas nak tukar status...ahaks... nanti nak tempek gambar masak potato wedges lak...hiks..

zue_annie said...

wah nampak sedap nyer..smnjak kawin ni jrng mkn seafood sbb hubby x mkn...huhuhuh

Pnut said...

ehhh nak komen wing chair tu...
akak ada sebijik sejibun macam yang pic first tu...
kitaorg beli 2, dah lama, skrng dah murah, masa beli dulu kalau tak silap RM199,

dah bertahun, masih ok..eheh lgpun org jarang duduk, kitaorg lepak santai je nengok tv,

yg first pic tu kena book, dan ikut nasib la mana corak kain dapat...yg tu kualiti dia low sikit

yg pic second tu kualiti dia bagus sikit..

~sall said...

memang nampak sodap nyam nyam nyam anto semangkok...

Mommy Lily said...

ohh rupanya aqilah suka makan sotong kicap..hehe
senanglah mama dah tahu kan

Oyis said...

sedapnyer! mama ni rajin la amik gmbr food n upload ke blog. respek tau. sbb nya, saya tiap2 kali masak ada jg kdg hajat nak wat blog entry la psl mknan ni, tp tau2 dah zupppp... habis! x pernah sempatnya nak tangkap gmbr ngeeee.... :P

btw, gmbr dress aqilah tu sweet sgt. nnt letak la gmbr aqilah pki baju tu kat sini eh. bole imagine dah kalo dia pakai, pastu ada riben2 kat rambut dia yg pjg tu ke... oh! *geram* (terlebih excited plak dah, tp mmg best kan mendandan puteri kecil ni kan mama? x sabar nk tggu my own baby rambut pjg!)

:iBuAfiQah: said...

lately irnie suka2 sangat makan sotong xtau kenapa...
walhal irnie nie alahan makan seafood..
semalam pun ngap sotong...
aqilah pun minat makan sotong gak ya kak..

CuTeMiUt78 said...

bagus la aqilah skeee.. senang n simple kan