Sunday, September 06, 2009

~ Berbuka Di Luar Lagi... Ahaks ~

Sebenarnya hari ni bukanlah berbuka kat luar tu kat kedai ke..kat restoran ke... taaaaak pun... hari ni dah plan nak ke Houz Depot dan kebetulan lokasinya tak jauh dari rumah Cik Ngah Aqilah... dengan rasa tak malu dan buat selambanya... mama akan berbuka puasa di rumah Cik Ngah Aqilah... ngeh-ngeh-ngeh... maybe Aqilah mama tinggalkan dengan Cik Ngah dia la kot... tak laratla nak bawak dia meredah Houz Depot tu... nanti asyik mengejar dia ajelah kan...

Semalam lepas berbuka puasa kat Rumah Thai.. papa Aqilah sempat ajak gi survey kitchen kabinet kat kedai atas ada satu kedai nama Welco Kitchen klu sesapa dok area ampang tahu kot dekat deret kedai Cavenzi Tmn Dagang tepi jalan ampang seberang jalan Bank Rakyat... Price yang ditawarkan pun... kira boleh tahan kot... tak sure... sebab mama pun tak banyak survey kitchen kabinet lagi kan.. just survey dengan kengkawan saje... tengokla macamana... papa macam dah terbekenan dah kat kedai tuh... tapi mama kata.. tak per... hold dulu... nanti fikirkan camana... nasib papa tak booking semalam... hari ni kita tengok kat Houz Depot camana...

Kat bawah ni gambar mama sempat snap kat Welco Kitchen semalam...


Ni KC 3G... tapi cina tu kata... dia tak rekemen coz nanti calar kabinet dah jadi tak lawa... ya ke.. ahaks... ntah.. tapi cantik sesangat...


Perasan tak tak de handle pemegang tuh... diorang buat kat tepi kebinet tu je... nampak kemas... tak nampak pemegang tuh...




Ni pun cantik... ada lagi cantik.. tapi mama tak sempat snap.. lagipun memang tak mampu nak buat yang canggih sesangat ada island bagai tuh... huhuhu...

p/s ~ Esok mama bercuti untuk collect kunci umah... adeeh..debar-debar ni..ahaks.



10 comments:

alfa juliet said...

semuanya cantik belaka

ieyla said...

Salam....semuanya cantik2 belaka tapi tepuk dada tanya selera sendiri yg mana berkenan di hati....

MarlissaMusa said...

wah akak, tak sabar nak tgk umah akak bila da siap nanti :)

DYLA said...

cantik2 la kak. mcmne ngan harga dia?

mummy_ayu said...

cantiknya...

shiemz said...

memang cantek..aku ghase duit pun kena cantek nieh... hehe

Diarihatiku1976 said...

memang cantik.. tapi kan aku rasa baik ko servey kat area nilai nu.. sebab umah ko kat sana.. kalau tak tambah kos nak datang nilai plak.. jauh tu dari ampang ke nilai .. itu pendapat aku lah..

hatiberbunga said...

cantik!
pemegang pintu kabinet yg xde handle tu, mcm pemegang pintu kt umah along aku. very simple, yet, very nice!

bOnda said...

wah! jiranku bakal masuk umah baru nih!! welkem tu BBN!!! =)

Farhana Shazwin Binti Mat Sariff said...

cantiknya sesangat........