Saturday, September 05, 2009

~Hari Ni Berbuka Puasa Di Luar ~



Hari ni rancangannya untuk berbuka puasa kat Rumah Thai... mama dah booking... dah 2 tahun kitorang memang peruntukkan sekali berbuka puasa kat luar start tahun lepas... kebetulan Atok Aqilah dah duduk kat KL ni sekali ngan mama... so.. seronokla berbuka puasa sedap sikit kan.. kalau tak dedulu.. makan sedap sikit dah teringat mak kat kg.. huhuhu... So mama ambik set menu yang ni...

Set Menu Superior

A. RM169 per set menu
~ minimum 5 - 6 pax
  1. Fish Crackers
  2. Garoupa in 3 Flavour Sauces
  3. Mixed Tom Yam
  4. Rumah Thai Butter Prawn
  5. Pandan Leaves Chicken with Thai Sauces
  6. Broccolli with Mushroom
  7. White Rice
  8. Ice Cream
Dan mama tambah dengan:-

1. Kerabu Mangga
2. Sup Kosong (Aqilah punya....)
3. Jus Oren - 1 Jug

Sesekali makan kat luar reramai... reramai tuh... padahal adik beradik pun dua orang je... nasibla ada suami memasingkan...nak buat camanakan... tapi bila berkumpul kami semua.. ditambah dengan Aqilah yang becok nih... meriah sesangat... Nanti mama update gambar entry kitorang makan kat sini ye... tapi last year memang sedap... puashati... ha... Rumah Thai.. sila kasi diskaun kat akak tau... hiks...

6 comments:

zh-ena said...

ena berdua tiap2 hari mkn kat luar..tak sempat nak msk kat rumah bila blk dr keja

Aleeya said...

bestnyeee tak ajak pun he he

samat berbuka ehh

Fara_Adura said...

Beshnye umah thai.. tomyam paling peberet..tak penah try lagi..haruss try neh.. tapi takleh selalu ar.. kekeke.. kopak duit haa...kikiki

Memang gerenti besh ek? Wahh...da meleleh air liur neh.. ekekeke

Diarihatiku1976 said...

yelah kan.. ko rajin masak.. sebab tu peruntukan ko sekalai dalam ramadhan mesti makan luar... aku ... sepanjang ramadhan tak ingat dah berapa kali makan luar reramai ngan adik beradik aku...maklumlah adik beradik ramai... ahahaksksks..

mummy_ayu said...

bestnya dapat berbuka kat luar..iris kecik lagi, susah sikit la...

Mak Izz said...

ehm sedap dan lazat. nyum nyum! thn ni sy amal kempen jimat cermat. x buka posa kt luar lgsg kecuali umh mak. haha..