Wednesday, September 09, 2009

~ Citer Gril dan Plaster Ceiling ~

Entry tanpa gambar.....aci tak?
Oklah kot... entry kat bawah ni dah banyak gambar kan... mama betul2 tak berkesempatan nak snap sana sini... so.. nak dijadikan cerita... dua orang budak kontraktor yang dah tunggu we all kat depan rumah tuh... memang follow je kitorang... dok tunggu.. sanggup tuh... yerla..orang bisnes kan.. cam tu lah.. mulanya layan budak melayu ni dulu... diorang ni memang satu groupla kot... sorang handle plaster ceiling sorang handle gril.. ada lagi sorang handle kitchen kabinet.. tapi papa cepat2 bitau.. kitorang dah deal ngan ada satu company dah kat KL... so tak de lah diorang ni call kawan diorang tu datang... klu tak..masak layan reramai... actually mama memang tak de date ngan sesapa pasal gril nih... so... tengok jekla quotation yang mamat melayu ni bagi... rege leh tahan RM2250... tapi begitu begini.. dapatla RM2100 gitu.. dia kata leh kurang lagi... papa sebab kesian dan nak tolong melayu... dia pun on je ngan budak nih... mama malas banyak bunyi lah... janji dia boleh buat camana yang mama nak... RM2100 tu kira stil dalam bajet mama lagi.. so mama ok je la... so.. confirm dengan budak melayu ni... dia kata lepas raya dia start wat keje... harap-harap okla... pas raya dia akan confirmkan balik.. dan mama kata... sebelum buat.. mama nak tengok hasil keje dia kat umah sebelah tuh... ahaks... dia kata ok je... so...setle la bab gril...

Citer bab plaster ceiling lak... kawan mamat melayu tu... budak cina.. wah..prung prang dia citer pasal plaster ceiling.. mama kata..mama just nak tahu dan nak tengok berapa quotation dia kasi mama untuk kos hall ngan dining... itu begini semua... ukur sana..ukur sini.. kira sana..kira sini... dia kasi rege RM2320.00... lampu kat hall 4 biji...kat dining...2 biji? hish... tak ke sikit benor... tak ke gelap rumah lampu sikit sangat tuh.. hish...dan lagi satu.. rege tu...lampu beli sendiri... dan dia leh standbykan lubang untuk lampu je... eemmm mama mintak kurang lagi... dia dah tak bagi dah.. dia kata dia buat kemas la apa la.... Act mama memang dah call sorang kontraktor dari seremban ni... kontraktor yang buat plaster ceiling umah Ana Mama Aiman & Aisya kat Vision Home seremban.. dah lama mama mintak ngan Ana contact no kontraktor ni.. Sebab tengok rege pun ok... hasilnye pun ok kat umah Ana tuh... so mama berminatla... Ana kata ok.. dia leh buat memana tempat... mama memang dah call dari petang sabtu tu dah.. janji suh dia datang Nilai petang Ahad.... so.. papa kata kat cina tuh... tunggu dulu la... sebab bajet kitorang very fix... nanti lari bajet... cina tu mati-mati tak nak kurangkan rege... papa bisik kat mama.. tak per.. kita tunggu cina seremban tu dulu tengok camana rege dia plak kan... so sementara tu.. kitorang gi setlekan komplen defection tu...n gi jenjalan tengok baju kurung MIL kat Nilai square... tak lama je... cina seremban tu call... kata dia dah sampai.. tunggu tepi jalan kat nilai square... we all pun terus la menyusul...dan terus ke Acacia Park... sampai kat sana... kebetulan jiran sebelah rumah mama tengah check defection jugak... sempatlah we all berkenalan.. muda lagi... baru 28 tahun... polis kat IPD sepang... n husbandnya keje kat kementerian kesihatan putrajaya... sambil layan jiran sebelah sambil layan cina seremban tu ukur sana ukur sini... dan kos yang cina seremban ni bagi begitu jauh beza dengan cina tadi... siap dia kasi lampu semua... lampu lak dia kasi kat hall 8 kat dining 4.... nasib baik tul... dah alang-alang masih under bajet... mama request tuk buat plaster ceiling kat dapur jugak... kot-kotlah masih dalam bajet ke kan... dia pun ukur dapur lak..sana sini bagai.... dan kosnya pun okla... tak lebih dari bajet... orang kata ngam-ngam soi betul... siap kasi free satu kat ceiling antara bilik tido bawah ngan dapur... okla sesangat kan... thanks so much Ana Mama Aiman & Aisya. So... bayar duit booking RM200... lepas raya dia start keje... okla tuh... we all pun memang mintak diorang wat keje lepas raya.. klu sbelum raya.. kitorang pun tak sempat nak gi tengok bagaikan....

So.. setle dua bab..

Gril - setle
Plaster ceiling - setle

Alhamdulillah... lepas ni leh fokus kat kitchen kabinet dan beli lampu n kipas... sesapa tahu nak beli lampu n kipas yg cantik dan murah kat maner..? hahah dahla nak murah..nak cantik lagi tuh... jimat weh... nanti bajet lari lintang pukang nanti... tak nakla gigit jari pas masuk umah baru kan... hiks...

31 comments:

MRS. K said...

kay pon tengah cari lampu kipas..
ingat nak tgk kat nilai 3 dulu

hatiberbunga said...

kak.. last time, my parents ada beli lampu kt nilai 3.. cantik n harga pun ok. nama kedai tu, x ingat. tp deretan kedai tu DALAM area nilai 3 tu. tp kedai ujung skali n klau nk masuk area nilai 3 tu, jumpa kedai dia yg mula2 skali.
ermm.. faham ke? huhu..

Hot Mummy said...

wah kak, mcm murah je plaster ceiling tu. nanti akak simpan tau...no cine tu ek?

Pnut said...

saya beli lampu kat puchong...
dekat-dekat area kedai-kedai perabot jati kat situ, kalau dari putrajaya, lepas tol tu, duk je lane kiri, sampai nampak stesen minyak BP kat tepi jalan, kang masuk kiri nampak deret kedai perabot-perabot jati..

situ ada satu kedai lampu.. murah lamu kat situ, sebab dia jual harga borong, ramai kontraktor2 dok beli lampu, kipas semua ngan dia..

kami udah survery merata, jumpa kat situ je yg murah...

kirana said...

no prob la kak...
ok la tu..mmg murah dia amik..siap free lagik tu..sy nyer dia buat free cornice jer hehehe

kat vision home mmg ramai amik dia..sbb dia plg murah

tp nnt kalo akak tak nak cat dindn balik..akak pesan la kat dia..jgn bg kotor sgt dinding2 tepi tu

bOnda said...

cik ann a.k.a hatibermunge =p
nak masuk kedai tu ikut lOrOng 'eiffel tOwer' tu kah? hOhOhO..memang banyak lampu kat n3 tue..

akak, bestnye dapat masuk umah baruuuuu.. =)

alfa juliet said...

semangatkan nak masuk umah baru

UnGu VioLet said...

akak.. salam kenal kak.. jemputla ke blog mar..

genny da bomb said...

akak dok kat mana?kalo saya beli lampu kedai yang sama cam pnut cakap..hehe..rega mmg murahh..

bukan takat lampu..kipas pun murah..hehhehe...

ieyla said...

Salam....alahai cemburunya bila akak citer bab2 ubah suai rumah baru nie...:{

Cik Puan*PIE said...

beli kt nilai 3 kak...situ murah.mak,abah kite slalu nyopping lmpu, kipas kt situ...

~adeQ~ said...

kat area Puchong pun ada banyak...boleh tahan gak harganya....nak spesifik kan kedai, tapi tak tau jalan....

Assist. Manager said...

Nak tanya..boleh ker kasik contact contractor plaster ceilling tu. Lepas tu saya setuju dgn kdai Kak Pnut cakap tu. Murahhh banget...saya dah survey merata tempat..tp situ mmg harger dia meletop murah!

Fara_Adura said...

Kalo kipas + lampu fara beli kat puchong.. murah kedai tuh.. nanti fara tgk balik ape nama kedai tu..yg pasti..kedai depan ngan jalan n flyover..haha

AcerMet said...

A'kum, interested nak tau contractor plaster ceiling punyer contact number, boleh email kan tak kat acer_met@yahoo.com. thanks.

firdaus said...

salam...berminat ar nak tau pasal kontrektor yang buat ceiling ngan grill 2....leh x emailkan kat daus_4825@yahoo.com. thanks ye

Anonymous said...

salam, sukanya masuk umah baru...sy pu tgh tgu umah siap. nak tau la contact number yg wat plaster ceiling n grill tu...sy pun tgh survey gak. aliza_mz@yahoo.com

Anonymous said...

salam, berminat sgt dgn kontrakter plaster ceiling rumah akak... murah but yet look very simple and nice...emel kat sy ctc num diorg..tq embun80@gmail.com

Mohd Zulfadli said...

kak.. boleh ke bagi no contect no cine tu?..

Mohd Zulfadli said...

send kan no contect cina tu ek di anilzam_nana@yahoo.com

Mohd Zulfadli said...

kak.. send kan no kontrektor tu kat saya leh.. anilzam_nana@yahoo.com

Anonymous said...

bleh emailkan sy no. tel kontr.cina tu tak??? siapa namanya yea?? senyumanis78@yahoo.com.my

nurnilam said...

boleh tinggalkan no phone cian tu tak kat hassaila@gmail.com...tqvm

nurnilam said...

boleh bg no contractor tu? sila email kat hassaila@gmail.com..tq

Khairyazlin said...

boleh x tinggal no. cine plaster siling tu kat kayzu246@yahoo.com.my??

Atira said...

salamz...tgh mencari contractor utk wat plaster ceiling..bleh emailkn no contact dia tak ke eixorax@yahoo.com..thanks yer..

Atira said...

nak no contact contractor plaster ceiling tu...bleh emailkn tak ker eixorax@yahoo.com. thanks yer..

Puteri Satu said...

soryla ramai sangat yang tanya contact no kontraktor plaster ceiling ye... kat sini saya bagi contact no nya... tapi ni 2 tahun lepas la..tak tahula kalu dah tukar no... Ah Fat - 016-6760033

Anonymous said...

cuba layari blog luckyplasterceiling@blogspot.com utk byk lagi rekabentuk menarik hasil kerja tangan Ah Fatt. (^__0)

Gulai Ayam said...

Boleh share no kontraktor. email kat nurulnoorhawa@gmail.com

mai nursherida Jalaluddin said...

Salam...boleh email kat saya no phone kontraktor tu...berminat sangat email : erida295@yahoo.com

thanks in advance! sharing is caring

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...