Monday, September 28, 2009

~ Hud + Hob Mama ~

Di entry yang ni kan mama dok usha Hud + Hob Rubine 2 burner kat Houz Depot time tu rege les RM1388 tak silap mama... dapat free tempat barbeque... tapi.. tuhla we all dok tengok hati dok kata..nak beli..tak nak beli..nak beli tak nak beli... kira rege dah kira murah gak tuh... ada less kan... tapi lastly papa berat kata nanti dulu la... dia kata tak larat nak hangkut benda alah tu masuk kete... so... we all pun hold dulu la.. tak jadi beli masa tuh... ingatkan... dah tak de rezeki lah nak pakai Rubine ni kan... alih-alih...malam khamis lepas... tengah dok sembang ngan atok Aqilah on phone (atok aqilah kan raya kat kampung seminggu)...ternampak kat paper yang papa baca... Offer Hud + hob Rubine 3 burner.. RM1285 kat GBH Subang... esoknya pepagi kitorang keluar gi cari kedai GBH Subang tuh.. alhamdulillah senang je cari kedai tuh.. dan betullah rege yang sama dalam paper... papa pun on jekla...dia dah berkenan sangat dengan Rubine tuh... lebih2 nampak lak 3 burner dulu 2 burner je... nak hangkut pun senang... sebab kedai cam tu kan ...park je keta kat depan... pekerja dia tolong punggahkan...






Lepas angkut je benda alah tu bagai... we all terus gerak ke Seremban dah ada appoitment dengan kontraktor kitchen kabinet lak.. nak pilih tiles untuk table top... mulanya nak tinggalkan Aqilah ngan Cik Ngah dia je... tapi papa sebok nak bawak jugak anak dara dia... dia ingat anak dara dia nak duduk diam.. nanti nak diskas pun kalut... tapi nak buat camana big bos berkeras nak bawak gak... ikutkan ajela... Citer pasal kitchen kabinet lak... ada perubahan... nanti lah mama citer kendian lak... so.. to be continue....

4 comments:

MRS. K said...

wahh..ada 3 burner..
pas ni kay dok melepak je la kat dapo akak...tunggu makan free..huhuhu..

PuteriSatu said...

kay...

harap je 3 burner... masak lum tentu rajin...ahaks... goreng keropok leh la hulur....hiks...

hazlin said...

tentu dapur ni tuk dapur kering... wah.. bergaya sakan dengan dapur baru.. pastikan hud berlampu ye... hehehe

Diarihatiku1976 said...

wahhh... settle satu perkara ekk. lega...