Monday, September 28, 2009

~ Lampu dan Kipas Mama ~

Tak tahu betul ke tak kedai yang dimaksudkan oleh kawan-kawan blog kat entry lepas pasal kedai kat Puchong nih... We all pun tak tahu... kebetulan gi beraya umah adik angkat husband kat Puchong... dia kata ni lah kedai yang dimaksudkan... betul ke tak...wallahualam...


Tuh..gigih dua beranak tu nak gi beli lampu tuh...


Yang pasti mama dah rembat seketoi lampu untuk porch ni....


Salah satu dari yang ni pun sama... papa dah rembat dua ketoi... untuk letak kat tangga... atas satu set.. tetengah satu set...





Salah satu yang kat atas ni pun mama rembat seketoi... ingat nak letak kat dapur... tak pun kat master bedroom... hahahah...sesuai ke tak..lain citer... gambar kipas mama tak sempat nak snap... sebab dia tak pasang...letak kat dalam kotak je... papa beli brand euro uno untuk hall 5 bilah...dan ruang makan yang 4 bilah... lelain beli brand KDK sajork untuk bilik2 kat atas dan bawah... tapi lampu kena cari lagi untuk tambahan... bila nak cari... tak tahu la big bos... elok plak beli lampu semua tanya pilihan mama... selamat tak bercanggah pendapat... ahaks.. sekarang dah tahu cmana nak buat bagi papa ikut idea mama... mama akan bitau... `paaa... mama dah lama angan-angan nak cam tu... dari kecik dah angan-angan cam tu pa.. yerlah kecik-kecik dulu mama kan orang susah... tak pernah rasa nak buat cam tuh...' hahahah... ni memang ayat power ni... bila cakap je ayat ni..confirm papa kata... yerla klu macam tuh....hahahahha...ok tak tektik ni...? wekkekeke...






13 comments:

mummy_ayu said...

busy nak deco rumah baru yer.. seronoknya..kalu kita pening dah tu tgk banyak sangat lampu..

Diarihatiku1976 said...

tu baru lampu .. lum lagi yg lelain ekk..

nURmALa mAZLan said...

kak..kawan kita pernah cakap kat kita, kat puchong ada satu kedai lampu murah2..kat sini ke ah?? murah x kak

FIESYAH said...

beli lampu baru tu...

Pnut said...

rasanya betoi la kedai tu yg saya maksudkan itu hari..
kami memang beli semua kat situ, lampu, kipas, door bell sumer hangkut kat situ je..

harga boleh tahan le, tak le mahei beno ye dak...

seronok kan nak masuk rumah baru...teruja semacam je..

hiks dah pindah nanti lagi syok... sy pegi keja pun mcm jakun je, tak sabo nak balik rumah..ahahhaha

Intanaziela said...

kak...part nak cari barang...nak pilih barang ni la yang mencabar...hihihi selamat mendeco..deco..deco...

alfa juliet said...

lepas lampu n kipas, nak belim apa pula?? tak sabar nak tgk rumah baru

kirana said...

ishhhh dok bg hint sket2 ni geram ni hehehe


baguih gak ayat akak tu..nnt sy cilok nk ayat asben ahhaha..selalu mesti becanggah pilihan kami ahhaha

Mak Su said...

member maksu pun ada crita pasal kedai lampu kat puchong, murah dan lampunya pun cantik2 katanya, uptodate

genny da bomb said...

ye betulllll...tu lah kedainya...hehehe..amacam rega ok????

Myrabella Yeo said...

Mama Myra nak cari lampu utk ruang makan aje amik masa 2 jam. Memang rambang mata kalau gi kedai lampu ni. Tapi Mama Myra sukalah dgn "ayat power" tu! Agak2 kalau apply kat Daddy Myra mcm tu boleh jalan tak, eh? Good idea...hehehe

YAB said...

ada lagi 1 kedai lampu yg dekat dgn tesco puchong.. sebelah maybank harga pun murah.. tapi x leh mintak kurang..

ibu adam ariff said...

salam,
sy pun nk sibuk gak beli kipas n lampu..
ok ke kedai tu..leh menawar ke