Saturday, September 26, 2009

~ Kesibukan Yang Teramat ~

Macam ni lah bila dah berkeluarga time beraya kan... keluarga sebelah suami pun kita kena fikirkan untuk beraya jugak, lebih-lebih ipar duai kan... semua orang pun macam tu kan.. bukan mama sorang... nak mengadap pc cuti-cuti ni ibaratnya cam tak de langsung waktu terluang.. malam terus pengsan tido sampai pagi... pagi buat itu ini kat umah ni tak pernah selesai.. belum setle dah keluar... balik pun dah senja...

Mama balik kg... start Jumaat sampai raya ketiga.. raya ketiga gerak ke Sepang ke rumah mertua... raya ke empat kami semua beraya ke rumah kakak-kakak ipar dan adik ipar... penat tu toksah cerita la... dah alang-alang ke Nilai... papa dah buat temujanji dengan kontraktor kitchen kabinet dari Seremban... otw balik ke KL... we all singgah untuk dapatkan quo dari kontraktor tuh... tengok dia punya price cam ok je... dia punya hasil keje pun cam kemas je... papa pun cam malas nak survey lagi.. coz klu survey masa habis kat situ je... tapi tak buat keputusan.. dahla we all memang kalau boleh nak pindah sebelum bulan 12... nanti habis masa dok survey sana sini plak... last2 sampai tahun depan pun tak pindah-pindah lagi... so we all tak nak macam tuh... masa tak banyak sangat untuk kami survey sana sini. So bincang punya bincang... oklah kot.. cuma dia nyer showroom dia jauh sikit la kat seremban... tapi tak per la kot.. so.. malam tu gak we all bayar duit booking RM100... tapi banyak gak la problemnya coz dapur we all kecik kan... apa yang kita bayangkan...ini tak boleh itu tak boleh... so.. design dapur tu tak seperti yang diimpikanlaa... tapi tak per... try adjust-adjust bajet kot ok...



Ni lakaran kontraktor tu buatkan malam tuh... peti ais tak leh letak satu deret ngan dapur tu seme... sebab we all nyer dapur cinonit kan... kecuali kalau singki tu we all adjust ke sebelah tingkap tuh... so harus difikirkan lagi... diorang offer pakej sekali dengan hub hod Elba... tapi papa cam tak berapa setuju... tapi malam tu papa kata on jekla Elba pun Elba... tapi mama tengok memang papa cam tak berapa puashati dengan Elba... So malam tu we all just bayar duit booking RM100... janji dengan cina tu... Jumaat kitorang akan turun Seremban untuk pilih tile untuk table top konkrit...

....To Be Continue....


3 comments:

alfa juliet said...

pindah rumah memang busy..buat yg termampu

EIJAM'S FAMILY said...

wah best yerk nantie ade dapur cantik tue... a'ah mmg raya2 nie banyak hati nak kena jaga.. penat tue jgn ckplah kan...

pija5120 said...

ok la design tu... hub tu pun ok laa.. jgn jd mcm pija. 100% lari dari kehendak dek krn nk cepat n jauh.. ayah yg uruskan. ada dlm post yg sblm2 ni gmbrnya... buruk2!

nti upload gmbr bila dh siapp ye. mesti cntik..