Wednesday, September 16, 2009

~ Tat Nenas Kegemaran Mama ~




Bila rayakan... kuih yang pertama terlintas kat fikiran mama ialah... kuih seperti di atas... adeeh... nikmatnye kalau dapat yang sedap... tapi..kalau dapat yang tak sedap... kecewanya rasa... raya kali ni mama beli tat nenas dengan 3 orang... kiranya 3 tuan laa.... tuan yang pertama... kata sedap.. mama pun beli... tapi nasib mama ambik 50 biji je RM20... pada tekak mama... tak sedap... sebab dia punya pastri tu... alahai... lembut gemalai... baru pegang dah hancur... inti nenasnya pun sikit dan tak terasa kat tekak... tuan kedua... pun katanya sedap... mama pun siap merayu-rayu nak beli 100 biji... 100 biji RM35... pun sama baru pegang dah hancur... tapi dengan tuan yang ketiga... wallah... mama beli RM32 100 biji... mak datuk... sedapnyee... inti banyak.. pastri dia pun sedap.. memang tak de apa komplenla... perfecto... confirm tahun depan mama order dengan dia lagi.. confirm...confirm... tak cari orang lain dah... gambar tatnya seperti di atas... yang tuhlah yang sedap tuh... tengok inti dia... banyak kan... sedap lak tuh... hish..hish...rasanya tak sempat raya tuh.... ahaks...

11 comments:

Sue said...

waa kuih tart!! Nyummnyummm... Dulu masa bujang dulu tiap tahun buat kuih tart. Yg seronoknye, ade je tetamu yg mintak tapaukan kuih tart ku itu.. sedap banget katanye. Now da kawen n ada anak2 ni, leceh sket nk wat. tak terkejar kang!

btw, kak, posmen da cuti. Meh dtg umah amek kad raya mehhh...

aNIe said...

Mama...akak pun suka kuih tart nenas ni...memang feveret...tapi akak tak pandai buat tart gulung...selalu buat yang biasa tu aje...wah! nanti boleh lah tumpang mama beli sebalang kat tuan yang no. 3 tu ye..

:iBuAfiQah: said...

kuih raya kegemaran kita sama la kak..
irnie mmg suka sgt tat...
tahun nie order 2 jenis tart..
awal2 dah rasmi kuih tuh.
sbb mmg sedap...
nyum2

nURmALa mAZLan said...

wakkkkkkk!!!
kuih tart..sedap nyer
ramai benar yg suka tart nenas kan
sodap!!

shaifulsafar said...

tengok kuih tat ni sedih pulak... sebab tat cheese yg sy beli tersilap bagi kat orang lain... jadi terpaksa la sy amik bahagian org tu... yang harunya, orang yang silap bagi tu adalah saya sendiri......... adoiiiiiii

DYLA said...

kak,
kuih tart ni kuih faberet sy, mesti ada tiap tahun

nampak sedap akak nye tart tu. kuih ni mmg kene beli lain2 tuan kak. atau pun rase sample dulu

eynda said...

Eynda & hubby pun suka tart nenas....sebalang bukak dah tinggal setengah...tak sempat nak raya hehe...

Elyn said...

kuih tart sure kene cr kalo nk raya lelagik kalo pi umah org!!! selamat hari raya mama aqilah!!

pija5120 said...

samalah mama.. tart nenas mmg fav la. pernah buat skli je.mmg sdp, tp mcm leceh je.beli je la tiap2 thn...
byknya mama aqilah beli.. 3 tuan lagi..

saya plak beli pd 2 tuan, 2-2 ada kelebihn sendiri. jem nenas pun buat sendiri, lebih sdp.tp kalo slh beli, jem tu pun diorg beli timbang. kureng sket kot rasanya...

k. slmt hari raya!!

Marsha~ said...

memang nampak sgt sedap.. sy tahun ni tak orderpun tart nenas.. takde pulak org2 terdekt kat opis ni yg jual.... hermm.. sedihlah sbb kuih fav ni..

genny da bomb said...

kat opis saya ni pun ada dua org jual kuih tart sedap..gemok2 n inti byk..dua2 sedap hohohohoho..