Thursday, October 29, 2009

~ Ada Perkara Yang Masih Belum Setle ~

Semalam dan hari ni mama mc... sakit tekak... doktor tu baik hati... bagi mama mc sampai dua hari... waaah... alangkah bahagianye... lalalalala... Alang-alang dah cuti... bolehla mama setlekan beberapa perkara.... Tapi itulah... kadangkala kita ingat apa yang kita rancangkan..menjadi... Tapi sebaliknya... apa yang dirancang tak seperti yang dirancang atas sebab kesalahan orang lain... nak buat macamana...
Semalam kontraktor kitchen kabinet dah berjanji dari minggu lepas nak pasang kitchen kabinet hari Rabu... tapi hapah... sampai ke petang mama tunggu... alih-alih dalam pukul 3, dia call kata lori dia rosak dekat Bangi... mungkin petang atau malam baru boleh start buat keje...? logik tak? mama malas nak jawab banyak.. hati dah panas... dari last week asyik bertangguh kerja... mama memang tak recomendla kontraktor KC ni klu macam ni kerja dia... esok lusa mama nak pindah baru sebok nak pasang kitchen kabinet mama... padahal table top tu dah 2 minggu siap... boleh alasan dia klu pasang kitchen kabinet cepat-cepat bimbang tile table top tu belum kering secukupnya... mama pun bukan tahu sangat bab-bab macam ni... tapi tak logik la klu dah 2 minggu tak kering-kering...kan... so... mama pun dah malas nak layan... lantak dia la... mama pun baru bayar 40% duit dia... klu rasa mama tak nak ambik dia.. mama ambik je orang lain... habis citer... tapi tak per.. mama sabar lagi... dia janji hari ni nak pasang.. katanya satu hari boleh siap... mama nak tunggu... petang nanti mama call... siap ke tak siap... wait n see...

Nasibla semalam orang railing langsir tu datang buat kerja... alhamdulillah settle jugak satu perkara... untuk sesapa nak pindah rumah baru... railing untuk langsir adalah satu perkara penting jugak. Mama dulu.. macam tak berapa ambik kisah pasal railing ni... ingat boleh gantung dengan tali cam umah kampung agaknye... huhuhuh... tapi apapun... untuk railing langsir ni... macam tingkap umah mama... yang kat hall dengan master bedroom tingkap dia jenis curve... so memang tak boleh buat design macam-macam... design simple je yang sesuai kot... mama pun tak sure... (hahaha ayat orang tak de bajet sebenarnya ni...) apapun.. railing untuk seluruh rumah upah pasang + railing sekali = RM468 entah apa yang 8 ringgit tu tak tahu la... so alhamdulillah dah setle bab railing... yang tinggal kitchen kabinet je lagi... lembap sesangat cina ni... mama cuma nak tengok hasilnya... kalu memang kemas...dan cantik.. kira berbaloila tunggu lama kan.. kalau hasilnya tak memuaskan hati.. memang kontraktor tu layak dipanggil kontraktor lembap... so kita tunggu hasilnya petang nih... suspen weh... suspen...

Kalau sempat siap petang ni... mama try ke sana tengok... dan insyaallah mama akan tempek kat sini gambar kitchen kabinet mama tuh...kalau tak sempat... next week ajelah gambarnya ye...

9 comments:

MRS. K said...

takpe kak, slow2.. hasil nya nanti WOW!! hehe...

zh-ena said...

sabar tu besar nikmatnya..maner tau mama sabar bila dh siap kabinetnya mama nak duk kat dapur jea nnti :D

ieyla said...

Sabar jerlah dengan kerenah cina tue...nanti bila dah siap pasang kalau tak cantik dan kemas kasi sound sama itu cina....

aNIe said...

Mama...mesti tak sabar nak masuk rumah baru ye...nanti letak gambar kitchen cabinet tu ye...

CuTeMiUt78 said...

eemmmm tu la payah kan.. eemmm takpe.. tgk kan je nanti hasil keja kontraktor tu.. ok ke tak

zino said...

pelan pelan .. nanti siap la tu hehe

aNnA_jaN said...

sabar yer akak...sy dulu pon mcm tu gaks....kata 2 hr ja bleh siap...last2 kat 1 mggu gaks...huhuhu

a.z.n.e.e said...

a'ah.. buat rumah mmg mcmnih.. ade je... igt boleh setel, tp xsetel2 jugak lg..

ok jugak rege railing langsir akak tuh.. sy punye nak dekat rm700.. huhuhu.. pk2 punye pk.. xpela janji puas hati... tp puas hati itu jugak yg buat senak perut.. huhuhu...

Oyis said...

paham2... mmg panas menunggu kontraktor ni. hrp nya berbaloi la penantian mama aqilah ni ye....