Saturday, October 31, 2009

~ Proses Packing Memacking Sedang Dijalankan ~



Sejak hari Isnin lepas... kami dah pun start packing barang....
Dalam kotak tu.. semua barang-barang kaca... dan juga buku-buku ovel & majalah...
Majalah sayang nak buang...



Baju-baju we all sumbat dalam plastik hitam saje... senang citer...
Act..separuh barang we all dah bawak sikit-sikit time berulang tengok prgres umah..
So kurang sikit masa pindah betul-betul nanti...
Hari ni we all all out mengemas dan memacking...
Tinggal petang ni tunggu orang bukak aircon... dan
malam ni maybe papa Aqilah bukak katil semua...
Aduhai... masa makin hampir untuk meninggalkan rumah lama yang begitu banyak berjasa dan banyak meninggalkan kenangan yang cukup manis untuk mama sekeluarga.. tak boleh cerita...sedih.... nanti mama buat satu entry pasal rumah lama ni insyaallah...
Buat masa ni... terlalu sibuk sangat...
Maaf untuk yang bertanya pasal kitchen kabinet mama... kerana mama tak sempat nak upload gambar lagi... insyaallah next week mama janji.. mama akan tunjukkan gambarnya ye...

10 comments:

zh-ena said...

masa dah semakin dekat utk mama masuk ke rumah baru

NJ said...

Salam mama aqilah..
selamat berkemas dan mengemas la yer tuk nak pindah rumah baru..mau 2-3 bulan x abis kemas semua nti dah pindah tu..tapi dah plan awal ok la tu kan..akak x sabar nak tgok n3 umah baru lak ni..apa pun rumah lama mmg ada terasa sedey nak tinggalkan..sama akak dulu pun mcm tu..walau umah sendiri gak yg lama tu..

CuTeMiUt78 said...

wah.. rasa cam berdebar2 plak nak tgk umah baru.. tumpang rasa seronok gak la.. sebab dh nak duk umah sendiri kan
pasal umah lama tu.. memang la akan rasa sedih.. byk kenangan yg tinggal... apapun selamat berkemas ya

Oyis said...

kitaorg masa pindah umah baru pon masukkan byk brg2 dlm plastik bag hitam je... sonang, abis cerita.

mmg bila pindah perasaan jadi sgt sedey, especially, time kita tgk the ruang2 kosong yg dah x de life dah for the very last time. mmg tangkap leleh la masa tu. especially kalo umah tu kita start sewa dari lps kawen kan. fuh.. kenangan..

slmt naik rumah baru mama aqilah!

pija5120 said...

salam mama...
pija plak dok tunggu dpt pindah ke tak... kalo dpt, bz cam mama la lps ni! selamat berkemas...

mama, wpun belum tau dpt pindah x, dah dpt rasa camne sedihnya nk berpindah... skrg kt klang, umah kt kedah.
anyway, mama link la blog pija plakss ye! hee...

alfa juliet said...

tak suka bab packing memacking..kang nak punggah plak..hehehe...harap mama enjoys ye

atie said...

Dah pindah ke??Selamat berhijrah ke tempat baru ye...

ez said...

selamat mengemas kak..heheh

Zana S said...

huhu.. pindah tu seronok. tapi bila kena kemas... aduhai...boleh tak depa berjalan ke rumah tu sendiri?.

(bila kena pindah aritu mmg haiyaaaaa!! surrender! )

sumpit said...

salam mama...betul mama penat gilar bila pindh ruma ni