Wednesday, October 28, 2009

~ Langsirnya Mama ~



Semalam dok angan-angan nak jahit langsir...
dah siap beli segala barang-barang untuk jahit langsir...
alih-alih... tidurkan Aqilah dengan mama-mama sekali lena....

Tetiba..bangun pagi ni nak solat subuh...
Langsir-langsir yang mama angan-angan nak jahit tuh...
Dah siap... hahahahha.. dah siap weh.. dah siap jahit...
Tinggal nak pasang besi je dah....
Magic tak...?
Mesti la magic kan...
Hahahahah.. sebenarnya Atok Aqilah yang jahitkan...
Aduhai...alhamdulillah... tapi dah tahu dah...
Atok Aqilah memang macam tuh... kalau mama tak sempat...
Harus dia jahit... jap je dah siap... terer kan...
`Tima kasih mak...'
Terima kasih yang tak pernah sudah selagi hayat dikandung badan...

13 comments:

Chik Na said...

Tak sabar nak tgk maam aqilah gantung langsir tu kat rumah baru.. :)

Diarihatiku1976 said...

WAHHH READY DAH EKKK... tak sabar nak tgk ni..

kirana said...

syioknya kalo hari2 gitu..
nak lipat baju..tido2 bangun dah ada org lipat ..wah syiokkkkkk hhehehe

EIJAM'S FAMILY said...

akka syiokkan dok deco2 umah baru.. pandai jahit langsir..

Zura said...

mcm cite animasi budak kenit ngan org tua tukang kasut...

alfa juliet said...

baik betul bonda kan..hehe...sampai bila2 tak terbalas jasa

a.z.n.e.e said...

wah bestnye boleh jahit sendirik... sy n en.suami kira2 beli dh siap mau dekat rm1k spend utk langsir jer...

muwaaa.. jelesnya..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm akk..

syoknya akk & mak sm pandai menjahit..klu saya mmmmm..semuanya gi htr kat tailor..huhu..

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slm akk..

syoknya akk & mak sm pandai menjahit..klu saya mmmmm..semuanya gi htr kat tailor..huhu..

zh-ena said...

cepatnya langsir dh siap

NONIE AZIZ said...

waaaa..bestnya ada orang tolong jahitkan...mama..untuk lantai car porch mama tu dia buat konkrit imprint untuk nak bagi berkilat tak mo bagi dia berabuk tu pi kedai hardware minta syelek (tak tau eja betui ke tak) untuk polish lantai tu...:)

fiza aka delima said...

hahahahahahampeh btul magic akak tu yer.. wakakakka lawak la akak ni.. atok qila yg jahit yer? hemmm..
nti dh pasang langsir baru, meh tunjuk sini yea....

CuTeMiUt78 said...

tu la mak kan.. hik..hik..hik.. mesti cantik ni..