Wednesday, November 04, 2009

~ Jawapan Dari Mama ~

Memandangkan entry semalam... terlalu ramai yang memberikan soalan di colum komen... jadi hari ni mama cuba jawab... nanti kak P-Nut tak tido malam pulak tertanya-tanya soalan yang tiada jawapan... kan kak...hiks... saya try jawab ye kak...

Blogger ez said...
akak..cantiknye..bile nak wat mkn2 ni..heheh
12:06 PM

~ Terima kasih... Insyaallah ada rezeki akak buat dan panggil ye...

Blogger ArissaPutri... Moment in My Life said...
cantik kitchen kabinet mama aqilah .. nampak kemas..
12:06 PM
~ Terima kasih juga....
Blogger Putra Mama said...
cantek 2x.. walopon kontraktor nyer lembs tp hasilnyer cantik.. baper kos kitchen cabinet ni??
12:07 PM
~ Kosnya around RM6,700 gitu...
Blogger hajarus said...
cantik laaa... berape kos yer mama aqilah....
12:18 PM
~ Dah jawab seperti di atas ye haja...
Anonymous Anonymous said...
Salam,
cantik dan kemas... boleh tak kak tolong kasi add and contact no contractor ni? sebab saya pun nak pindah masuk rumah jugak bulan 1 ni, insya-Allah.
Kalau tak keberatan, berapa kos semua tu kak?
TQ in advance.
12:25 PM
~ Boleh tak de hal... Nanti akak kasi...
Anonymous shaifulsafar said...
cantik kaler yang dipilih tu....hitam dan silver.... ruang pun nampak lebih luas...
hud tu mmg jenis yg tak payah pasang ducting ya?... kemana perginya bau, asap dan minyak yang disedut tu ya?... jahil sikit nih pasal brand yang canggih2... hehe
12:48 PM
~ Rasa tak perlu jawab kot Shaiful... Ana dah tolong jawabkan kat bawah.. ahaks... Kalau kita tak nak ducthing pun tak per... asap dan bau tu... akan jadi minyak kat dalam satu tempat nama `Charkuey' lebih kurang gitu kot ejaan... aku pun tak berapa reti nak eja... ahaks...

Blogger hatiberbunga said...
wah.. sangat cantik itu KC!! tp kena sangat rajin aa.. sbb sangat putih jugak itu KC! hihi..
12:55 PM
~ Hahaha... nampak je kaler putih... actually klu tengok live kaler silver ada belang-belang...
Blogger a.z.n.e.e said...
wah bestnye.. lain betul dari sebelumnya.. nampak sesuai dgn ruang dan color...
10 markah!
1:05 PM
~ Azne... terima kasih... banyak sangat markah yang diberi tuh...
Blogger shafarina said...
cantik kaler dia
cuma, mmg sinki tu ke dalam mcm tu ek?
slalu double sink utk 2 pintu... muat2 la.. bila 1 pintu dah terkedalam pulak kan sink sebelah lagi tu
1:33 PM
~ Sinki tu dah tak leh buat apa... coz akak nak 2ouble bowl gak... satu bowl pun boleh... tapi tak la semua terkedalam...sikit je ke dalam tuh... masih buat akak puashati lagi....
Blogger shiemz said...
cantik la nieh... tapi singki tu mang ke dlm ek... dapur pun sama mcm aku ke aku sama mcm hang? hahaha.... moh ler masak memasak...
1:58 PM
~ Hahahaha... bukan ke ko tiru aku beli Rubine tuh...wekekeke...
Blogger mummy aryan syamil said...
kak..
chantekkk nyeee
2:26 PM
~ Tima kasih...
Blogger CuTeMiUt78 said...
eemm memang cantik la.. dan berbaloi ngan hasil menunggu kontraktor yg lembab tu.. berapa kos semua skali ni
2:44 PM
~ Kos semua sekali 8k...
Blogger kirana said...
hahaha baru nk uploaddddddd noooo
lawaaa dah aih kakkk...tp mmg nampak cam color putih ..tapi mmg cantik dah combination tu
shaiful..meh nk tlg jawab..
ducting tu nak pasang tak apa..tak pasang tak apa..kalo tak pasang..dia convert asap tu jadi minyak...udara circulate dlm tu jer la..kalau pasang ..udara disedut keluar..tu jer :)
2:53 PM
~ Cantik ye na.... Alhamdulillah... seperti yang diharapkan...
Blogger fuadnis said...
cantik..cantik...
3:28 PM
~ Tima kasih...
Blogger HasneY said...
Salam Kak Puteri..
Hmm cantiklaa Kit.CAbinet nih....has pun tengah mencari2 design utk our kit.cabinet jugak...but nice combination...baper cost kit.cabinet ni kak puteri?
3:40 PM
~ Hasney... jawapan seperti di atas...
Blogger Pnut said...
saya je pesan saya, dapur jenis kaca ni kena hati-hati..meks punya malatops.. dua kali beb..sebab may be terlalu panas, and first time mgkn terlalu berat bebannya, saya tgh kukus kek, dalam periuk kukus yg beso..
so hati-hati..

komen lain.. mama aqilah ni jarang reply pertanyaan org kat sini...ishkkk babab kang..eheheh sebenarnya nak tau jawapan pada setiap pertanyaan orang.. sebab leh gak bizi bodi kan...eheheh

tgh cari gak kontraktor nak buat wordrobe utk bilik anak bujang saya..so dok tunggu mama reply bab kontraktor tu..
'jgn mare mama aqilah ye...
3:50 PM
~ Hahahah... Kak P-nut dah marah dah...taatoooottt.... wekekke... insyaallah pas ni mama cuba jawab ye..
Tapi memang betul... kalau beban yang kita masak tu berat.. memang bagi effect... selalunya kalau masak banyak tak boleh masak atas dapur kaca cam ni kak... becoz kat dapur tu dah tulis beban tidak boleh lebih dari berapa kilo yang ditetapkan...
Blogger zAnNa@mAMaBaTriCE said...
cantik sis
walaupun pipit..kalau kena gayanyer...nampak mewah gark...
4:16 PM
~ Bolehla....
Blogger Intanaziela said...
kak..sape kata dapur pipit ni...ni dapur enggang ni..ahaks... anyway..memang cantik...
4:43 PM
~ Intan.. tima kasih..
Blogger zh-ena said...
cantik la..bila mama nak buat mkn2 nie..boleh la ena dtg terjah :D
4:46 PM
~ Ena... insyaallah akak jemput nanti ye...
Blogger mamaAliff @ salmi said...
bestnyer kan dah ada umah sndiri..sy nnt mmg nk wt dapur cantik2..baru best nk masak..heheh..
5:31 PM
~ Semangat.. semangat....
Anonymous tini said...
salam..cantik la kitchen mama aqilah.. berapa kos ekk? suka tgk. mesti susah nk cari cam dapur mama kt perlis ni.salam peerkenalan.tini perlis
6:17 PM
~ Tini... akak tak sure la kat perlis... kos seperti yang mama beritahu kat atas...
Blogger Zana S said...
cantik! runag nampak luas.
pipit?? baca ayat pjg baru paham. huhuhu... biar pipit janji duit sendiri. puas hati. :)
11:23 PM
~ Zana... itu pun dah terlebih bajet tu na...
Blogger Oyis said...
cantik la... plus kaler cerah cam tu jd nmpk dapur lapang... paling suka blinds tu, mmg puas hati la kalo saya jadi mama aqilah
2:45 AM
~ Oyis.. blind tu akak sangat-sangat berkenan.. padahal murah je tuh..
Harap semua berpuashati dengan jawapan yang diberi... sebarang pertanyaan tak perlu segan leh tanya direct kat mama on chat or blog....

14 comments:

MRS. K said...

hahahahah....
semua soalan dah terjawab kot..hehehe

ikan emas said...

kalu buat makan2 jgn lupa jemput sy !!

kirim salam kat ez yg atas sekali tuuu

Chik Na said...

tak sangka Chik Na punya pun ader jawapan ..TQ

AyunasiA said...

kalo tak salah saya, dapo pecah tu selain faktor beban/berat, ia turut dipengaruhi oleh faktor suhu, di mana bila piuk kuali besar, lagi banyak haba dari nya akan tersebar ke kaca dapur itu, lantas menyebabkan ia pecah. hahaha ayat skema mcm majalah 3 lak. cuba time masak guna piuk besar tu, pegang kaca tu, memang panas nya lain macam.

ada dapo menggunakan kaca schott (kaca untuk kegunaan industri/makmal). tapi biasa arrr, org kalo nak jual barang, mesti citer yang bagus2 je pasal produk, ye tak? hopefully dapo akak boleh tahan sampai tua.

yantz-yeem said...

waaaa...ada sesi soal jawab plaks eks....

~farahsyeefa~ said...

mama aqilah, salam kenal :)
bestnye nk pindah umah baru....

saya dlm prose membeli rumah ni, tiba2 terjumpa blog akak :)
lawa la, saya nk tiru sket2 leh tak? grill tu pon cantek :)

saya link akak ye...

ibu ilham said...

salam perkenalan... mama aqilah, saya suke tgk blog mama...
saya pon dah link mama...
sudi2 la melawat blog ibu ilham..
nhusi.blogspot.com :)

Flavia Mara said...

HELLO!
VISIT MY WEBSITE:

http://www.vemsenhorjesus.org

nURmALa mAZLan said...

kak puteri..
lampur dapur akak tu macam lampu yg kita beli semalam utk letak kat living area umah kita nnt..sesuai ker?? belasah je la

Pnut said...

kelas tau...jawapan menepati kehendak soalan... kan dah dpt satu entry..bagus..bagus..

eh kak pnut ke ni??bukan sebaya ke?? kalau ikut DOB mama aqilah kat tepi tu, kiranya kita sebaya lahir tahun 1975...

tapo taper, kalau nak rasa mude belia, meks rela jadi kakakmu...

p/s berbaloi-baloi KC ni.. cungggg

oli said...

tahniah akak
nanti kita orang balik sepang...kita singgah nilai ya!!!!hehehehehehe
ohya!
siapa jaga aqilah?

alfa juliet said...

sesuai harga dgn kabinetnya...

ppb_ppkp said...

mama..imah nak tanya ni.. mama nyer KC tu kayu kan aluminium?, sangat cantik dan sesuai la.
I like. imah lani pon KC masih under construction.. cuma masih blur pasai kaler.. mozek memang kaler hitam shining..bab KC tu rasa lembap skit..xtaw nak decide which kaler la.
tapi nice sgt la...bukan putih ehh/../silver???
apepon..memang cun

kakintan said...

salam mama aqilah..cantek dan seronok duk umah baru ya