Friday, November 13, 2009

~ Persekitaran Baru ~

Hari Ahad baru ni... saje la nak try pegi Giant Nilai... memang dah tahu barang kat Giant ni memang tak berapa sesuai dengan bajet kitorang... sebab susu Aqilah dah tentu mahal kat Giant.. memang tak pernah murah... tapi saje la.. sebab papa pun kata.. malas nak drive ke KL... so... tak per la.. try ajelah kan beli barang keperluan kat Giant.. ambik itu...ambik ini...

Sekali kan... bila nak bayar....

Hambik ko... beratur bapak panjang.. Q nya sampai kat barang-barang.. adeeeeh... bab tu memang lemah weh... tak larat nak nunggu lama... tapi nak buat macamana.. kalau takat ambik 4-5 barang boleh la nak letak balik.. ini dah ambik satu troley.. nak tak nak... tunggu jekla... 45 minit menunggu baru kitorang punya turn sampai... sakit hati kan.. selama ni gi Tesco... gi Care4... bila beratur 4 orang je... automatik kaunter lain akan bukakkan...



Nasib mood Aqilah ok time beratur gini...
Ha.. tu tengok tu... beratur bapak panjang...




p/s ~ cantik tak rambut baru Aqilah... Atok Aqilah trim kat depan je.. sebab dah cucuk mata.. ahaks...

Lepas ni.. rasanya tak jejak kaki dah kat Giant kalau hari Ahad.. mintak ampun... kalau hari kerja biasa... mungkin ok lagi kot... Bilalah kat Nilai nak ada Tesco ke... Carefour ke...

Macam tuhlah.. persekitaran baru mama... ada yang puashati.. ada yang tak puashati.. ada kehidupan kan...

13 comments:

mama suri said...

akak..sy pun tak suka g giant..
brg cam mahal je kan

Hanisumayyah said...

Mama Aqilah...

Kalau nak ke Tesco Extra dekat jer boleh ke Seremban 2, JJusco pun ada...nilai dengan seremban 2 tak jauh mana pun...di Seremban econsave pun dah ada..murah jugak tu...bolehler cuba2...

b.O.n.d.a said...

kak, saya pun jaaaaaaaaaaaaarang pegi giant =p

kalau nak cari barang dapur, selain kedai runcit mamak tu, saya ke Grand uniOn..kalau kat trafik lite dpn masjid tu, belah kanan @ dpn nilai sQuare tu..bangunan BBN cafe tu =)

eh, zetty @ mama umar @ geng PCM pun kat nilai gak..akak dah jumpa dia?

N.M.Ibrahim said...

akak pun tak shopping kat giant nilai..pasal ikan tak fresh..selalu pi Tesco Pelangi Semenyih, ikut jlan belakang, ikut Beranang and Staffield Golf tu... 20 min dah sampai..jln clear, tak jem..and Tesco tu tak sesak dgn orang..

CuTeMiUt78 said...

wallaaa... giant memang kan hari ahad.. pack giler ngan org.. tak kira la giant mana2 pun.. sama je rasanya..

hik..hik..hik.. tomey je muka aqilah

~adeQ~ said...

salam kak, dah pindah yer....wah...sok2 mesti kite terbetembung kat Giant Nilai...senang2 meh ler ke rumah di BBST....dah dekat tuh...

kirana said...

giant mmg ramai kalau wiken kak..kalau time gaji lagi laaaaaaaaaa ..

meh la sban2 kak..tak jauh iah dari nilai tu

hazlin said...

giant manjungpun cenggitu... :(

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

giant kalau barang budak (susu dan pampers) memang mahal dari kedai biasa/tesco..

kalau nak susu murah, cari kedai ubat cina (sensei)

Oyis said...

eii.. kalo aisyah la, dah konfem meragam la kalo beratur sampai 45 minit. baik nya aqilah, mau plak dia duduk dlm trolley tu ye

azrina said...

saya selalu g tesco,tp kalo xde brg kat tesco,g giant gak....
camne umah baru kak???mesti seronok kan...

Alinlai said...

ohhh dah pindah rumah ke? ke ke ke lama tak jenguk sini la tuan puteri...jgn murka ye ;)

Diana Abd Rahman said...

Sy cadangkan Mama Qilah pi Carrefour di Alamanda...ikut jln gi Kota Warisan dekat jer drpd Nilai.