Sunday, November 15, 2009

~ Taman Permainan Baru ~



Dah nama pun pindah rumah... persekitaran baru... semua baru...Doa dan harapan mama.. kami dapat menyesuaikan diri....insyaallah..Kat sebelah depan... betul2 berhadapan rumah Kay aka mama hadif ni..Untung si Hadif ni mesti tiap2 petang nak lepak main kat taman permainan ni kan...hiks...

Taman pun baru kan... so taman permainan ni pun sama.. tong sampah pun masih bersarung ngan plastik lagi... Apapun Aqilah dah merasmikan dah pun taman ni ngan papa dia... huhuhu..Cuma kalau nak ke taman ni kena pastikan berseluar dan berbaju panjang... sebab nyamuk terlalu lah banyaknya kat kawasan perumahan ni... maybe masih banyak rumah dalam pembinaan kan... Aqilah kat rumah pun berseluar dan berbaju lengan panjang... sebab nyamuk banyak...harap cepatlah semua rumah siap...supaya nyamuk-nyamuk ni semua berkurangan... rasa macam nak pasang ubat nyamuk lingkar-lingkar tu je kat rumah.. mesti tak de kot nyamuk...tapi bau nya tu pulak yang tak tahan... habis melekat kat kain baju lak nanti...

9 comments:

Diarihatiku1976 said...

sebut ubat nyamuk kan teringat aku pada ubat nyamuk stail tganu .. nak tahu camner... pak mertua aku kan duk felda so dah tentu nyamuk byk... so rupanya they all sapu ubat nyamuk yg jenis sapu kat badan tu... gerenti nyamuk tak datang.... aku baru tahu ni.. coz dia beri cucu dia sapu kalau time balik felda..

PuteriSatu said...

Na ~ ya ke... kuat kot ubat nyamuk tu eh? tapi takbahaya ke ubat nyamuk tu.. manalah tahu bebudakkan.. nanti dia ingat eskrim ke.. ha.. kan tak memasal je nanti..

Afne said...

kak, blh psg ubat nyamuk yg elektrik tu tp make sure aqilah tak main2 suis tu bahaya & bahan kimia cecair dlm botol tu. atau jenis yg bukak mcm kipas tu kaler merah kuning (tingat aksi bini goda laki tgh baca paper tu kot). losyen anti nyamuk brand johnson & johnson pn ada tp tak semua tmpt ada jual. ada lg style gegelang tu jual online.

Diarihatiku1976 said...

ehh.. tak bahaya ler... dia mcm ubat gigi gitu... macam losyen gitu... taknampak bila disapu dibadan.... aku tgk cucu dia pakai bila tido malam... maklumlah felda byk nyamuk...

ibu_umairah said...

wow....nice kan tempat nye!!!!aman je tengok

alfa juliet said...

memang bahaya lah kalau nyamuk banyak ni...cubalah try yg lingkar n elek sekaligus....baik berbau dari berpenyakit

mama suri said...

uit..apa nama losyen tu??
nak beli gak..
umah mamasuri pun byk nyamuk...
abis betis anak dara mama..
tak lawa pakai skirt dah..
hehehe
apapun seronok tgk rumah mama aqilah..
dkt taman permainan..
hari2 aqilah leh g main..
tp hati2 tau..
taman permainan leh bwk byk virus utk bebduk..

Mak Izz said...

krim antinyamuk tu blh beli kt Cosway. sy pn ingat2 lupa apa namanye, kalau x silap saya brand Prolin. nk sng, g je Cosway then mintak kat salesgirl.

slmt mencuba!

shaifulsafar said...

wah... bestnya... rumah awak mmg depan taman ni erk?... taman ni untuk belakang acarcia park premium tu ker?