Thursday, December 03, 2009

~ Cari Pasu dan Bunga ~

Semalam balik dari kerja... singgah kat nursery garden kat Bandar Baru Nilai nih... actually dari kelmarin dah peg... tapi nursery ni dah nak tutup.. kebetulan katanya tutup awal sebab audit datang... huhuhu... ada jekla.. tak per... tak per... semalam kitorang terjah la lagi sekali.. dalam kul 6 gitu... hajat di hati nak cari pasu-pasu... Atok Aqilah dah bising pasal anak2 bunga bawak dari kg.. dah nak layu... Oklah.. kat nursery ni begitu banyak sekali pasu yang beraneka pilihan.. rambang mata tak tahu nak pilih yang mana satu.. last2 pilih pun sambil pejam mata jekla.. (sebenarnya tak reti nak pilih...ahaks)....




Mama ambik design yang kat atas ni... 4 ketoi.. seketoi RM5 sajork


Yang ni pun mama ambik... 2 ketoi seketoi rege RM4 sajork...





Tingin nak pasu besor gabak ni... tapi memikirkan kawasan rumah pun sekangkang aqilah je... so.. lupakan ajelah ye...


Ingatkan beli pasu je... eh papa ajak pilih beli bunga sejenis dua..
Hahahaha... niat dan semangat tu cukupla bersinar-sinar...kan...
Ntah bertanam ke idak bunganya tak tahu lerrr..... Harap Atok Aqilah jekla yang menjawabnya tu nanti...huhuhuh...











Papa ambik 2 jenis pokok je.. satu anak pokok bunga lily.. satu lagi ntah pokok apa.. tak tahu.. nanti dah setle letak dalam pasu..nanti mama tempek gambar kat sini ye... Tapi nursery ni mang bagus tul... Bila dah diorang longgok seme barang yang mama nak beli tu betul2 kat belakang keta kitorang... tengah2 nak bayar... tengok2...



Dah setle seme siap masuk bonet... hahahaha.. memang sekelipan saje... hahahah.. begitu cekap depa ni buat keje... Ok. tu saje citer cari pasu petang semalam... sekian...

9 comments:

Diarihatiku1976 said...

wahhh.. berseri umah ko lepas ni ngan pokok yg merimbun...

~adeQ~ said...

kat situ service bagus, nak mintak kurang pun senang....

.M.A.M.A.D.A.N.I.S.H. said...

slk akk..

akk minat mennm ek???saya bab2 ni kureng sikit..suka tgk akk..pandai msk, jahit, mennm.....kiranya semua blh lah..saya errrmmm...x pandai sgt lah akk..malu jer...

ArissaPutri... Moment in My Life said...

Rambang mata Chik Na tengokpasu yang cantik cantik tu ..

mama suri said...

mmg rambang mata beli pasu ni..
awal thn hari tu..
sy pindah dr teres ke apartment..
(sume sewa)
siap beli pasu sbb ingat nak cabut pokok2 yg ma sy tanam..
beli pasu sampai 5 biji..
last2 sume tak guna..
huhuhu..
bestnya dok teres......

HasneY said...

bagus...kak puteri..teruskan..teruskan mencantik umahmu....has pun br tengah dok jinak2..nk wat garden kt umah tu...ntah jadi entah tidakk

RaFFLeSiA MeRaH said...

jadi nursery la umah dia ni nanti yerr...sape2 nak cari anak2 pokok sila ke acacia park okek...tp tunggu setahun lagi la baru beranak pokok2 tu semua....hikss

LiAnA said...

suka masuk nursery.. leka je tgk bunga merimbunnn.. nnti tepek ekh.. nk tgk rupa pokok yg dibeli tu hehehe

aNIe said...

Puteri...kalau kita pergi nursery...mata jadi rambang kan? Rasa nak beli je semua...hehehe...